Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B7 to tylko facelift B6, a nie jak audi próbuje wszystkim wmówić, że nowy model. Rezanie body kit'u RS4 B7, jest prawie tak samo trudne w B6 jak i B7.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

yyyy okej :) to wyrazaj sei jasno ze nie podoba Ci sie ze wizualnie bede mial RS4 B7 na budzie b6. Wglebiales sie w temat ? NAdwozie b6/b7 identyk ... kwestia poszycia tylnich blotnikow. to samo wnetrze itp... Rozumiem ze nie podoba sie tez robienie z sedana S4 sedanan RS4 b5 ? Budy w b6 i b7 sa takie same i przeboka jest mniej druciarska niz w przypadku sedana b5 :) Ale co tam ja wiem :)

ja tam Cie popieram przerabianie b6 na b7 jest :good: jezeli jest to na czesciach z b7

tak naprawde b7 to b6 FL inne zderzaki i grill,kiera reszta to samo

malo kogo stac na rs4 b7 a tym bardziej jezeli wlozysz tam 2.7 bit to bedzie to wygladalo i jezdzilo i brzmialo :evil:

pozatym np w Auto Swiat podczas testow pisza audi a4 z lat 2000-2007 oraz pisza ze w 2004 audi a4 przeszlo facelifting :gwizdanie:

Opublikowano

yyyy okej :) to wyrazaj sei jasno ze nie podoba Ci sie ze wizualnie bede mial RS4 B7 na budzie b6. Wglebiales sie w temat ? NAdwozie b6/b7 identyk ... kwestia poszycia tylnich blotnikow. to samo wnetrze itp... Rozumiem ze nie podoba sie tez robienie z sedana S4 sedanan RS4 b5 ? Budy w b6 i b7 sa takie same i przeboka jest mniej druciarska niz w przypadku sedana b5 :) Ale co tam ja wiem :)

nie tylko ja na to tak zareagowałem, więc coś w tym musi być

przeróbki w stylu A4 B5 -> S4 B5 - > RS4 B5 jak najbardziej

A4 B6 na S4 B6 jak najbardziej

inne opcje odpadają, po prostu mi się to nie podoba i to jest moje zdanie

środek B6/B7 wiem że jest ten sam, w nadwozie nigdy się nie zagłębiałem bo nie mam po co :)

Nosb, popatrz na to sam, gdyby przerobienie B6 na RS4 B7 było by takie łatwe i ze smakiem, to takich aut na forum było by sporo

myślisz ze każdy kto ma B6 ma drugie tyle kasy albo i więcej żeby zrobić taką konwersję?? :cool1:

Auta po konwersji wyglądają identycznie jak RS4 B7 więc chyba wszystkim nam się podoba :gwizdanie: Ważne żeby nie było tam 1.9TDI :decayed:

Opublikowano
  • Autor

:good: swoje wiem :) I wiem czego chce :) Aut nie ma i dobrze bo czesci tanio na allegro do rs4 b7 :) Moze i podpadne ale mi sie b6 wizualnie srednio podoba. Kupilem tylko dlatego zeby sobie przerobic :) Tuning jak kazdy... Wszystko poza tylnimi blotnikami sie PRZEKRECA ... Spoko zrobi sie i sie zobaczy ;)

B7 na RS4 b7 IDENTYCZNY naklad pracy ( no moze poza pasem przednim , maska , lampami , i przednimi drzwiami ) dupe i tak trzeba lepic :)

to ma byc tuning optyczny a to kwestia gustu zawsze ja jestem zakochany :) niedlugo kompletuje front ( moze przed swietami sie zlozy ) a przez zime szukam d*py spokojnie :)

Opublikowano

zaloz watek do tego i pokazuj jak prace ida :kox:

Opublikowano
  • Autor

Spokojnie powoli :) moze jutro. Zreszta na razie nie ma co :) Silnik musze wyjac i wlozyc 2,7 a potem zaloze sam przod poki co zanim znajde tyl. Bedzie watek :good:

Opublikowano

Nosb czy 2,7 APB z a6 różni się turbinami od 2,7 z s4? bo wyjściowo mocy mam mniej 250koni ale po programie wyszło podobnie jak w s4 po programie

Opublikowano

turbiny są te same.

Opublikowano

Daniel. możesz na moje wsparcie liczyć... zawsze chętniew przyjadę i pomarudze.:)

Logicznie myśląc, to jeśli w dobrej cenie części się znajdzie to taniej wyjdzie niż B7 s4 :)

a satysfakcja gwarantowana.

jaki to problem przedni pas, nadkola, poszycia drzwi, maska i wylne nadkola do wycięcia.

:)

Opublikowano

Z tyłem będzie trochę zabawy...

Opublikowano

przeróbka b6 na rs4 b7 jest banalna..najgorszy jest tył trzeba poprzycinać trochę..+ wyrezanie i dopasowanie drzwi do wypchniętych nadkoli..tutaj bym się najbardziej bał..ale jak dorwiesz ori graty to się przespawa i będzie jak ori :kox:

w 10k powinieneś się zamknąc w przeróbce body rs4 b7

jakbym miał takie możliwości jak Ty garażowe i mechaniczne to bym już dawno to zrobił :evil:[br]Dopisany: 30 Październik 2010, 20:40_________________________________________________dla przykładu masz tutaj przeróbki na rs4 :

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120639159855&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_500wt_1156

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140471204028&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_3341wt_1140

Opublikowano

ale was wkreca :polew:

Opublikowano
  • Autor

:tongue4:

aju wszystkie 2,7 z grubsza to to samo. Roznice w drobnym osprzecie.

Opublikowano

czyli mogę ją rezać jak S4ki? chodzi mi o tok myśleniowo częściowy :kox:

Opublikowano

czyli mogę ją rezać jak S4ki? chodzi mi o tok myśleniowo częściowy :kox:

ja mam silnik aza a komp agb i wsio dziala :wink4:

Opublikowano

to zaczynamy :evil:

Opublikowano

to zaczynamy :evil:

pucuj sie :cool1:

Opublikowano

muszę robić to w ratach.... wiadomo $$ :wink4:

1. etap

- "poluźnić" wydech

- duuuży fmic

- świece

- łączniki silikonowe

- pompa paliwa

- wtryski 440cc

Opublikowano

allroda bedziesz rezal?? :naughty:[br]Dopisany: 30 Październik 2010, 22:28_________________________________________________na allegro jest dobra oferta K04 z RS6 :kox:

Opublikowano
allroda bedziesz rezal??

:good:

na allegro jest dobra oferta K04 z RS6

znajomy z uk mi załatwi w dobrych cenach