turzol Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 ta, blaszki będą droższe niż zaciski A jarzma? Jarzma mam w komplecie. 240pln za kpl zaciskow z jarzmami po przelocie 35tys km.
H4mm3R Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 ta, blaszki będą droższe niż zaciski A jarzma? Jarzma mam w komplecie. 240pln za kpl zaciskow z jarzmami po przelocie 35tys km. Zajedwabista cena
turzol Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 ta, blaszki będą droższe niż zaciski A jarzma? Jarzma mam w komplecie. 240pln za kpl zaciskow z jarzmami po przelocie 35tys km. Zajedwabista cena Rzeklbym cena srednia allegrowa. Po 80-100pln/szt juz lataja
H4mm3R Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 ta, blaszki będą droższe niż zaciski A jarzma? Jarzma mam w komplecie. 240pln za kpl zaciskow z jarzmami po przelocie 35tys km. Zajedwabista cena Rzeklbym cena srednia allegrowa. Po 80-100pln/szt juz lataja Zaciski są te same co przy 320, ale inne jarzmo. Więc 100zl za zacisk z jarzmem z S4 to nie chce mi się wierzyć.
KANAL Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Mam kilka problemow z autem od POCAS'a. Tutaj prawie kazdy reza nalogowo wiec moze Wy cos podpowiecie. POCAS zmienial modul swiatel od tego z B7 w wersji HIGH, przelacznik swiatel zostal stary z B6 bez zadnej literski na koncu i bez funkcji AUTO (LOW). Niestety nie mam przeciwmgielnych przod i tyl. Dokladniej problem opisal bystry_p (ogarnia mi samochod) pod linkiem: http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/index76.html#post3852810 , strona 76, post 1878 Drugi problem to brak linii CAN w zlaczu diagnostycznym. Kupilem VCDSa 11.11.3 - zainstalowany prawidlowo - zarejestrowany, laczy sie z samochodem ale tylko po linii K. Przy CAN'ie w OPTIONS, TEST mam tylko napis QUESTIONABLE - po wybebeszeniu gniazda OBD okazuje sie ze nie dochodza tam zadne kable linii CAN. Problem opisany pod tym linkiem: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/brak-polaczenia-can-gniazdo-obd-2-a-290727/ Z gory dzieki za zainteresowanie. Temat o aucie zaloze w wolnej chwili.
turzol Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 ta, blaszki będą droższe niż zaciski A jarzma? Jarzma mam w komplecie. 240pln za kpl zaciskow z jarzmami po przelocie 35tys km. Zajedwabista cena Rzeklbym cena srednia allegrowa. Po 80-100pln/szt juz lataja Zaciski są te same co przy 320, ale inne jarzmo. Więc 100zl za zacisk z jarzmem z S4 to nie chce mi się wierzyć. Jarzmo + zacisk pod 345mm, i to przykład pierwszy z brzegu.bo jest tego opór Audi A6 C6 4F zacisk prawy przedni przód hamulcowy (3616984444) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
H4mm3R Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 ta, blaszki będą droższe niż zaciski A jarzma? Jarzma mam w komplecie. 240pln za kpl zaciskow z jarzmami po przelocie 35tys km. Zajedwabista cena Rzeklbym cena srednia allegrowa. Po 80-100pln/szt juz lataja Zaciski są te same co przy 320, ale inne jarzmo. Więc 100zl za zacisk z jarzmem z S4 to nie chce mi się wierzyć. Jarzmo + zacisk pod 345mm, i to przykład pierwszy z brzegu.bo jest tego opór Audi A6 C6 4F zacisk prawy przedni przód hamulcowy (3616984444) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
domin79 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Mam kilka problemow z autem od POCAS'a. Tutaj prawie kazdy reza nalogowo wiec moze Wy cos podpowiecie. POCAS zmienial modul swiatel od tego z B7 w wersji HIGH, przelacznik swiatel zostal stary z B6 bez zadnej literski na koncu i bez funkcji AUTO (LOW). Niestety nie mam przeciwmgielnych przod i tyl. Dokladniej problem opisal bystry_p (ogarnia mi samochod) pod linkiem: http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/index76.html#post3852810 , strona 76, post 1878 Drugi problem to brak linii CAN w zlaczu diagnostycznym. Kupilem VCDSa 11.11.3 - zainstalowany prawidlowo - zarejestrowany, laczy sie z samochodem ale tylko po linii K. Przy CAN'ie w OPTIONS, TEST mam tylko napis QUESTIONABLE - po wybebeszeniu gniazda OBD okazuje sie ze nie dochodza tam zadne kable linii CAN. Problem opisany pod tym linkiem: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/brak-polaczenia-can-gniazdo-obd-2-a-290727/ Z gory dzieki za zainteresowanie. Temat o aucie zaloze w wolnej chwili. B6 nie chodzi po canach tylko po lini-k:wink:
KANAL Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 OK. O tym juz poczytalem... problem pozostaje ze swiatlami: - nie mam przeciwmgielnych (bezpieczniki sprawdzone, przejscia z MCE i do MCE sprawdzone) - nie moge wylaczyc automatycznego wlaczania swiatel po zaplonie (szkoda mi przetwornic, zarnikow i aku).
domin79 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 na zwykłym włączniku mozesz mieć takie jaja , zakładaj z literką D , poprzekładaj piny i powinno ruszyć
KANAL Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 OK. A jest jakies kodowanie sterownika MCE z B7 (z koncowka L) tak zeby wylaczyc teoretycznie swiatla skandynawskie? Bo w wersji LOW bylo to proste... tutaj jak nie zakoduje sterownika to i tak swiatla swieca sie non stop.
domin79 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Kodowanie MCE w nadwoziu B7 ?xxxx: Nadwozie 0 – Sedan 1 – Avant 2 - Cabrio x?xxx: Czujnik światła i deszczu 0 – brak 1 – zainstalowany xx?xx: Moduł haka 0 – brak 1 – zainstalowany xxx?x: Reflektory 0 – Halogenowe bez DLR 1 – Halogenowe z DLR 2 – Bi-ksenon z DLR 3 – Bi-ksenon bez DLR 4 – Bi-ksenon z DLR (oświetlenie tablicy rejestracyjnej i tylne światła automatyczne) xxxx?: Kraj 1 – Reszta Świata / kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (Bi-ksenon) 2 – Kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (bez Bi-ksenonu) 3 – USA/Kanada (Bi-ksenon) 4 – Kanada (bez Bi-ksenonu) 5 – Specjalne pojazdy
Patryś Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Potrzebuje wiedziec pilnie jaki poczatek rejki albo z jakich okolic jest fantowski bo przejezdzalem przed chwila kolo b6 takiej jak jego albo bardzo podobnej na SMY blachach.
KANAL Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Kodowanie MCE w nadwoziu B7?xxxx: Nadwozie 0 – Sedan 1 – Avant 2 - Cabrio x?xxx: Czujnik światła i deszczu 0 – brak 1 – zainstalowany xx?xx: Moduł haka 0 – brak 1 – zainstalowany xxx?x: Reflektory 0 – Halogenowe bez DLR 1 – Halogenowe z DLR 2 – Bi-ksenon z DLR 3 – Bi-ksenon bez DLR 4 – Bi-ksenon z DLR (oświetlenie tablicy rejestracyjnej i tylne światła automatyczne) xxxx?: Kraj 1 – Reszta Świata / kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (Bi-ksenon) 2 – Kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (bez Bi-ksenonu) 3 – USA/Kanada (Bi-ksenon) 4 – Kanada (bez Bi-ksenonu) 5 – Specjalne pojazdy To znalazlem. Przy MCE LOW przy reflektorach bylo proste kodowanie - Kraje Skandywaskie (i tutaj swiecily swiatla non stop) - przy kazdym innym nie swiecily - a u mnie jak nie zakoduje tak zawsze swiatla zalaczaja sie po stacyjce.
domin79 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Zmien wlacznik swiatel a na dodatek pewmlnie brakuje kabelka z pinu bodajrze 3 wlacznika swiatel do 30 w mce Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka ---------- Post dopisany at 18:53 ---------- Poprzedni post napisany at 18:45 ---------- do 32 w mce ma byc:wink:
serfin Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Zanim wystawie na allegro i w dziale sprzedam spytam tutaj chce ktos 2 kompletne japonskie przetwornice Koito z toyoty avensis D2S na mod do lamp B6? Wowczas najtansze zarniki z allegro i koniec strachu ze przetwornice padna bo ten ori szit Valeo montowany w fabrykach audi to wielka pomylka.
serfin Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Dawac swoje propozycje na PW. Mialem wstawiac u siebie ale zabieram sie juz kilka miesiecy do tego, sprzedaje bo kasa pilnie potrzebna
mateusz16 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Witam wszystkich, mam pytanie. Czy po przesiadce z felg 15 calowych na felgi 17 calowe i odwrotnie (na zime) trzeba ustawiać lampy? Na 17 calowych samochód stoi wyżej bo nie mam jeszcze zamontowanych springów -30mm ?
daniels Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Witam wszystkich, mam pytanie. Czy po przesiadce z felg 15 calowych na felgi 17 calowe i odwrotnie (na zime) trzeba ustawiać lampy? Na 17 calowych samochód stoi wyżej bo nie mam jeszcze zamontowanych springów -30mm ?a jakim cudem stoi wyżej? no chyba że opony masz wyższe,napisz rozmiar 15 i 17 to się policzy
Rekomendowane odpowiedzi