Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To powiedz że nie chcesz nowego że po to płacisz ubezpieczenie i wali Ci to jak oni go naprawią, mają to zrobić i już :decayed:

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zawsze jest jakas kwota do zapłaty, czasami nazywają to kosztami manipulacyjnymi o których nigdzie nie piszą. Podobnie jest w przypadku szyby w aucie. ubezpieczenie roczne ok 30zł i zerowy koszt wymiany, a jak się okazało musiałem 100 zł zapłacić za jakieś tam ukryte ich pomysły. Oczywiście każda ubezpieczalnie jest inna. Nie wiem, czy nie jest tak, że musisz zapłacic tyle za fona ile w dniu podpisania umowy dałeś za niego.....

Bądź 10 % :eusathink:

Opublikowano

No to raczej nic nie wskurasz :kwasny: U Ciebie nie ma t-mobile?

Opublikowano

Chociaż poczytaj dokładnie ogólne warunki umowy - może masz gdzieś coś uwzględnione, muszą mieć tą ujęte.

W Gdyni najbliżej....ale to co mogę zażądać naprawy i nie przyjąć nowego?

Wydaje mi się, że masz do tego prawo, ale głowy nie dam. Zadzwoń może na infolinie i pogadaj, tam maja większą wiedzę i możliwości.

Tak na przyszłość: nie bierz żadnych ubezpieczeń dodatkowych na nic i nigdzie i umowę bierz przez telefon - najlepsza oferta!!!

Opublikowano

Z tego co sie orientuje w razie zniszczenia lub uszkodzenia telefonu możesz wtedy żądać raz naprawy i raz wymiany na nowy egzemplarz, przy naprawie musisz zaplacic za 10% całkowitych kosztów a przy wymianie placisz tyle samo co przy wykupywaniu umowy (jak kupiles za 1zl, to 1zl, jak za 500zl to 500zl).

Opublikowano

Z tego co sie orientuje w razie zniszczenia lub uszkodzenia telefonu możesz wtedy żądać raz naprawy i raz wymiany na nowy egzemplarz, przy naprawie musisz zaplacic za 10% całkowitych kosztów a przy wymianie placisz tyle samo co przy wykupywaniu umowy (jak kupiles za 1zl, to 1zl, jak za 500zl to 500zl).

No to zmienia postać rzeczy bo można się nieźle wyebać....jeżeli zażądam naprawy a ona podobno przewyższa koszta...tel niby kosztuje 1400 zł to bym musiał 140 zł zapłacić tak?

dokladnie

Opublikowano

Telefon sylwestra nie przetrwał? :kox:

Opublikowano

Na sylwka był zastępczy, byłem u Włodka w sierpniu i już rozdupcony był :grin:

Opublikowano

Na oemie juz miał z pajęczyną przecież :decayed: A pamiętam jak się jarał jak se kupił samesunga nowego :decayed:

Opublikowano

Na oemie juz miał z pajęczyną przecież :decayed: A pamiętam jak się jarał jak se kupił samesunga nowego :decayed:

na spocie wyciągał nowego szajsunga to wszystkim ślinka leciała :grin:

Opublikowano

Zawsze jest jakas kwota do zapłaty, czasami nazywają to kosztami manipulacyjnymi o których nigdzie nie piszą. Podobnie jest w przypadku szyby w aucie. ubezpieczenie roczne ok 30zł i zerowy koszt wymiany, a jak się okazało musiałem 100 zł zapłacić za jakieś tam ukryte ich pomysły. Oczywiście każda ubezpieczalnie jest inna. Nie wiem, czy nie jest tak, że musisz zapłacic tyle za fona ile w dniu podpisania umowy dałeś za niego.....

nie do końca jest to prawda...

mam pełne ubezpiecznie w PZU właśnie z autoszybą i jak mi pękła przednia szyba to zadzwoniłem odsawtiłem o odebrałem bez złotówki kosztów.

Panowie trzeba patrzeć co się podpisuje i wiedzieć czego się chce!

Opublikowano

To już wolałbym dać te 128 i dostać nowy tel niż za darmo naprawa starego :)

Opublikowano (edytowane)

W sumie to nie dużo bo teraz chcą 128 ode mnie :decayed: ale tu nie chodzi o kase tylko i sam fakt...człowiek płaci tyle siana za ubezpieczenie a jeszcze gnoje jakaś kasę chcą wyciagnąć :facepalm:

Nastepnym razem wez najdrozszy telefon za zlotowke (w sensie najdrozszy na allegro ale ciagle kosztujacy 1zl przy umowie), po tygodniu zglos kradziez na policji (nie wiesz kiedy, nie wiesz kto, zeby odnotowane bylo), a potem do firmy po nowy telefon za 1zl, stary sprzedajesz - jestes do przodu :)

Jak bedziesz chcial nowy , to jest szansa ze dostaniesz refubrished jakiegos, tak z tego co pamietam kiedys dzialalo nie wiem jak teraz.

Malo ktory sprzedawca poinformuje Cie o wszystkim, raczej mowia o zaletach tylko po to tylko zebys sie zlapal i podpisal papierek. Regulamin masz obowiazek znac, podobnie jak z prawem jest. Wiem wkurwiajace, ale tak dziala system ;/

Edytowane przez ilear
Opublikowano

Panowie ponawiam. Jakiś sprawdzony sprzedawca ledów w postoje i do wnętrza auta jest na allegro czy na forum?

Opublikowano

Panowie ponawiam. Jakiś sprawdzony sprzedawca ledów w postoje i do wnętrza auta jest na allegro czy na forum?

Patryk , w postoje weź to co ja mam. Masz w moim temacie : Ori OSRAMY : nie wywalają błędu i tak jak paliłem allegrowe ledy po 3 zł raz na 3 miechy , to osramy świecą już rok bez zająknięcia

Opublikowano

Przyznam szczerze że ja miałem rok czasu ledy za 5zł z pierwszego motoryzacyjnego jaki się napotkał po drodze i było ok aż powiedziały papa więc trzeba coś wrzucić bo przegląd się zbliża hehe ale ok dzięki za radę obczaję to.

U mnie nie ma kontroli żarówek więc o to się nie martwię. Chcę tylko żeby dobrze świeciło i było dobrej jakości.

Znalazłem na Allegro. Nie są tanie rzeczy hehe. Ale chyba zaryzykuję. :P

Opublikowano (edytowane)

U mnie taka historyja...po 8 dniach dyżuru należy sie mini relax

;)

Edytowane przez serfin
Opublikowano
:bry:
Opublikowano

nie do końca jest to prawda...

mam pełne ubezpiecznie w PZU właśnie z autoszybą i jak mi pękła przednia szyba to zadzwoniłem odsawtiłem o odebrałem bez złotówki kosztów.

Panowie trzeba patrzeć co się podpisuje i wiedzieć czego się chce!

No to akurat jest prawda bo taka sytuacje miałem. Dlatego zaznaczyłem, ze kwestia tow. ubezp.

Co do Wlodka to dokładnie wygląda tak. Albo 10% kosztów naprawy, albo cena fona z dnia zakupy.

Inna beczka. Panowie, czy wkłady forochrom do B6 z angola podejda do EU? Czy jest inny kąt?