Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

coś zaczyna się dziać powoli :wink:

ni3jlSw.jpg

Wes to schowaj troszkę chyba że zależy ci na logu końcówek

naciepane z GT-I9195

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

pomyślę nad tym :wink: bedzie chwila czasu to sie to troche schowa

Opublikowano

Siema.

Powie ktoś czy da się klimatronik zaprogramować tak, żeby zaczął dmuchać dopiero po uruchomieniu auta a nie gdy włączę zapłon?

Opublikowano

to ile Ty na zapłonie trzymasz że zdąży Ci zacząć dmuchać? :co:

Opublikowano

Siema.

Powie ktoś czy da się klimatronik zaprogramować tak, żeby zaczął dmuchać dopiero po uruchomieniu auta a nie gdy włączę zapłon?

Nie da się.

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

NIe ważne ile, po prostu mnie to irytuje :)

Opublikowano

NIe ważne ile, po prostu mnie to irytuje :)

Masz tam taki przycisk off wiec go naciśnij przy zapłonie potem odpal auto i potem załącz znów

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

Siemka. Pany, wejdzie ta felga na zacisk 320 od A6?

http://allegro.pl/oryginalne-alu-felgi-audi-16-et42-5x112-nowe-i5677657529.html

Czytałem tutaj jakiś czas temu na, że każda felga, która ma mniejsze et jak 43? Prawda to?

Dzięki za odpowiedź :)

Opublikowano

:hi:
Wczorajsza zabawa z turbawką
Przed:
d294dbe600449b3329287e8e2151262d.jpg
b812cb8f4f2638539704d87c539a3c68.jpg
925656e92ecf9394f76f3e64c69494a9.jpg

Po:
8762c74f842038ee99a5b807f90c5f45.jpg
fc03dca8fad9f49dfa77c676fdc50293.jpg
5e3b6876e1bec92ac5a007056ff0125c.jpg

https://vimeo.com/141323417

:kox:

Powodem zabiegu było sporadyczne wpadanie w tryb awaryjny na piątym i rzadziej na czwartym biegu przy obrotach 3.5tyś+

Edytowane przez miszka

Opublikowano

Żeś to kurna wylizał :whistling:

Opublikowano

Żeś to kurna wylizał :whistling:

:kox::hi::jerk:

Banan do teraz mi nie schodzi :banan::decayed: , a zwlekałem baaardzo długo :facepalm:

W planach i tak mam coś większego , na wiosnę się okaże co z tego wyjdzie :wink:

Opublikowano

Ostatnio wyczyściłem w Passacie sterownik silnika. Mapsensor jest tak niepomyślnie zaprojektowany że przez niego zalewane jest ECU olejem z dolotu. Efekt podobny jak u Ciebie, odcinało moc - tryb awaryjny.

Pół roku się za to zabierałem a to aż 15 min roboty :facepalm:

Coś większego znaczy sie turbo większe?

Edytowane przez C4NC3R

Opublikowano

Siemano. Jest ktoś z Giżycka?? trzeba by bylo cos zobaczyc zanim pojade 500km w jedna strone. pilne :hi:

Opublikowano

Ja jestem z giżycka, ale nie ma mnie na miejscu. Pisz co trzeba, chłopaki sprawdzą

Opublikowano

Ostatnio wyczyściłem w Passacie sterownik silnika. Mapsensor jest tak niepomyślnie zaprojektowany że przez niego zalewane jest ECU olejem z dolotu. Efekt podobny jak u Ciebie, odcinało moc - tryb awaryjny.

Pół roku się za to zabierałem a to aż 15 min roboty :facepalm:

Coś większego znaczy sie turbo większe?

Tak myślę o większym turbo + środkowy intercooler + sprzęgło obite kevlarem chyba powinno starczyć na coś koło 200kucyków. Niechcę robić wyścigówki, tylko żeby czasami było czym depnąć jak bedzie taka potrzeba :kox::wink:

Opublikowano

Pany,

jak by ktoś planował sprzedać za 2-3 miesiące +/- oczywiście to chętnie kupię:

1.9 tdi Q lub 1.8t Q moce obojętne, warunek avant i quattro. Budżet solidny na solidną sztukę.

Pozdrawiam

Opublikowano

:hi:

Wczorajsza zabawa z turbawką

Przed:

d294dbe600449b3329287e8e2151262d.jpg

b812cb8f4f2638539704d87c539a3c68.jpg

925656e92ecf9394f76f3e64c69494a9.jpg

Po:

8762c74f842038ee99a5b807f90c5f45.jpg

fc03dca8fad9f49dfa77c676fdc50293.jpg

5e3b6876e1bec92ac5a007056ff0125c.jpg

https://vimeo.com/141323417

:kox:

Powodem zabiegu było sporadyczne wpadanie w tryb awaryjny na piątym i rzadziej na czwartym biegu przy obrotach 3.5tyś+

myślałem że PDki nie maja tego problemu, ja turbine w AFN wypolerowalem w srodku na wysokie lustro kiedys :decayed:

Opublikowano

Też na samym początku obstawiałem jakąś nieszczelność , wężyk albo N75 ale po sprawdzeniu wszystkiego odpowiedź była tylko jedna. Turbawka do czyszczenia.

W codziennej jeździe mi to w ogóle nie przeszkadzało i dlatego tak długo z tym wzlekałem. Problem pokazywał sie sporadycznie przy wysokich obrotach na 5 biegu (prędkość coś koło 180km/h) . Chociaż nie raz i nie dwa zdarzało sie że miałem na budziku 200-210 i nic sie nie działo .

No i w pewnym sensie miał też na to wpływ komentarz gościa który robił mi program. "Coś sie dzieje z turbiną i że więcej nie ma co cisnąć bo więcej nie wypluje".

Mam furacza prawie 5 lat , raczej nie jeżdzę jak emeryt , kat wywalony jakieś dwa lata temu. Nie mam pojęcia czemu sie tak zasyfiła.

Chyba że ten syf został po poprzednim właścicielu :wink:

Edytowane przez miszka

Opublikowano

witam Panowie pomożecie na lustrze z kompasem wyświetla mi się coś takiego. Raz jest ok a raz się właśnie tak pokazuje

ten.jpg

Opublikowano

Też na samym początku obstawiałem jakąś nieszczelność , wężyk albo N75 ale po sprawdzeniu wszystkiego odpowiedź była tylko jedna. Turbawka do czyszczenia.

W codziennej jeździe mi to w ogóle nie przeszkadzało i dlatego tak długo z tym wzlekałem. Problem pokazywał sie sporadycznie przy wysokich obrotach na 5 biegu (prędkość coś koło 180km/h) . Chociaż nie raz i nie dwa zdarzało sie że miałem na budziku 200-210 i nic sie nie działo .

No i w pewnym sensie miał też na to wpływ komentarz gościa który robił mi program. "Coś sie dzieje z turbiną i że więcej nie ma co cisnąć bo więcej nie wypluje".

Mam furacza prawie 5 lat , raczej nie jeżdzę jak emeryt , kat wywalony jakieś dwa lata temu. Nie mam pojęcia czemu sie tak zasyfiła.

Chyba że ten syf został po poprzednim właścicielu :wink:

kat, a EGR?