Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Nosb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

U mnie dochodziło do ok 70 st i wskazówka latała. Wymieniłem termostat i chyba od razu czujnik temperatury i czwarty rok jest OK.

Co do klimatronika, to też mam problem na zasadzie, że przy LO wieje zimnym, a przy ustawieniu od 18 do HI specjalnej różnicy nie ma..W zimę to nie przeszkadza, ale jak na zewnatrz zrobi sie + 20 i jeszcze pada, to przy ustawionej klimie na 18 st. jest troszkę za gorąco. W dwóch innych autach mam mega różnice i czuć przyjemny chłód przy 16-18 stopniach.

Jest różnica, jadąc 200km przez pierwsze 40 mam ustawione 18, później cały czas podnoszę aż do około 21.5°, bo najzwyczajniej zimno na 18°. To, że dmucha gorącym na początku, to norma, jak ktoś tylko w koło komina jeździ.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Fenika, ja mam benzynę a ty diesla ;) SAI jest kompletne i pracuję (chyba) normalnie :P kawałek to na przykład 10kmów od ziomka z domu do mnie, przy temp 0 i nie było 90st, tylko gdzieś 70 pod bramą, a jak otworzyłem i wszedłem to 90 :P

niestandardowy, na Auto

Do tego to samo co Grzesiek pisze, za gorąco mi ciągle na tym 18

P.S coś wam mówi nazwa termostatów VEMO?

Edytowane przez bjoern

Vemo. Nie wiem jak to powiedzieć ale jest to najlepsza firma w zamienniku bo nie robi experymentow tylko zamawia pod swoją nazwą części u producenta który robi na pierwszy montaż.

Polecam ich sprężarki klimy jak fabryka.Niestety ceny czasem powalają.

Edytowane przez POWER-KRIS

Dzisiaj byłem w IC to tylko ten Vemo mieli a ja nie wiedziałem co to :P na fejsie w grupie wszyscy piszą, "Ori, tylko ori!", a ja nie lubię przepłacać za znaczek na części ;) a Behr w BFB podobno często się trafia bublowaty :o
a co byście doradzili w wyborze gwintu? Mam dwa na oku od tego samego sprzedawcy, DTS a drugi KW var1, ponoć ten DTS to to samo co KW comfort line, warto dopłacić do KW ponad 3 stówy, żeby mieć przód w inoxie?

Edytowane przez bjoern

Mi dwa zamienniki z carsu ciekły :) wkoncu poszedł ori.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Ja już nie pamiętam jakie były tamte. W ogóle to prawda że jak jest zatarty znaczek audi to znaczy że nie przeszedł w pełni kontroli jakości audi ale nadaje się do użytku?

bongod ile dałeś za ori? A te zamienniki, nie pamiętasz nazwy a chociaż mniej więcej cenę? ja słyszałem, że zatarty to jak ori ale zatarte, żeby sprzedać poza aso czy jakoś. 8K0411309N czy to jest nr przedniego staba z rs4?

Kupiłem właśnie z zatartym znaczkiem w sklepie z Warszawy co wystawia na allegro ceny nie pamiętam bo to dawno było. On jedyny to sprzedawał.

http://allegro.pl/behr-termostat-oryg-audi-a4-b6-b7-a6-c5-1-8t-2-0-i4937819413.htmlbehr z allegro za 180 zeta i dużo ludzi wzięło, gościu praktycznie same pozytywy, a VEMO w IC 330zł, ori 420 bodajże. Nie wiem czy brać, w ori temp otwarcia to 100C?

Z tego co pamiętam to troszkę grubszy oring dałem na wszelki wypadek :). Ja dałem właśnie niecałe 200 i jest cacy już ponad rok chyba.

Pany dajcie namiar na kogoś kto obszywa dobrze kierownice. Nie musi być tanio, ma być top !

zapewne drogo ale lepiej obszytych samochodow nie widzialem :)

http://www.carlexdesign.com/pl/kierownice.html

Panowie czy ciemne lampki podsufitki z ambiente wychodzily w jakis roznych wersjach, w sensie czy mogly sie roznic jakos wtyczkami? Mam dwie ciemne i jedna normalnie pasuje do auta, a druga ma jakies inne kostki te male ?! Na zdjeciu jest jedna z lampek(to ktora mi nie pasuje pod te kostki z drugiego zdjecia) ocb ?!

male_75070618eb6d4896744db7f6cd8074a.jpgmale_849548b2cd7f6c27cc812ae4167886c.jpg