Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mocowana jest tylna szyba? Potrzebuję ją wyjąć do przyciemnienia.

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Zartujesz sobie czy jak? Samo wyciecie i wklejenie tylnej szyby wyjdzie Cie tyle co bys oddal gdzies cale auto na przyciemke. To nie lada, czy duzy fiat, ze szybe przednią i tylną zakladalo sie za pomocą sznurka, tu szyby są klejone. ;)

Edytowane przez KoJ@K
Opublikowano

Co nie oznacza ze to jakiś problem z jej wycieciem [emoji1]

A teraz juz powaga szczuraz na h....wycinać szybe do sciemnienia? Sam ściemnial będziesz? Jeśli zakład to uciekaj z tamtąd

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie, czy boczki bagażnika z b7 avant pasują do b6? avant

Opublikowano (edytowane)

Kolego a po co chcesz wycinac szybe do jej przyciemnienia ? Jezeli dobry zaklad , wie jak prawidlowo to zrobic to oklei szyby bez ich wyjmowania.

Ja tez przyciemnialem wszystkie szyby w Gorzowie Wlkp. zkad pochodze i po kilku godzinach oddali mi autko ladnie i dobrze oklejone ale za moja zgoda i prosba wyjmowali tylko szyby boczne i tylna polke aby dobrze w kazdym zakamarku okleic. Dostalem gwarancje na okejenie na 7 lat , jezdze juz jakies 4 lata i nawet ostatnio rozmawialem z narzeczona , ze dobrze chłopaki sie postarali bo żadnej skazy nigdzie nie ma na foli widzac jak to sobie inni chca zaoszczedzic , kupuja folie do pieczenia w Tesco ??? i sami oklejaja a pozniej zaczyna odlazic.

Edytowane przez marcin9680
Opublikowano (edytowane)

@2xup, to samo.

Jak "duże" heble szły do b6 2,5TDi?

Edytowane przez C4NC3R
Opublikowano

@2xup, to samo.

312mm

Tył 255mm jak dobrze pamiętam

Opublikowano

@2xup, to samo.

312mm

Tył 255mm jak dobrze pamiętam

:hi:

Opublikowano

Kolego a po co chcesz wycinac szybe do jej przyciemnienia ? Jezeli dobry zaklad , wie jak prawidlowo to zrobic to oklei szyby bez ich wyjmowania.

Ja tez przyciemnialem wszystkie szyby w Gorzowie Wlkp. zkad pochodze i po kilku godzinach oddali mi autko ladnie i dobrze oklejone ale za moja zgoda i prosba wyjmowali tylko szyby boczne i tylna polke aby dobrze w kazdym zakamarku okleic. Dostalem gwarancje na okejenie na 7 lat , jezdze juz jakies 4 lata i nawet ostatnio rozmawialem z narzeczona , ze dobrze chłopaki sie postarali bo żadnej skazy nigdzie nie ma na foli widzac jak to sobie inni chca zaoszczedzic , kupuja folie do pieczenia w Tesco i sami oklejaja a pozniej zaczyna odlazic.

i ile wtedy zapłaciłeś z ciekaowści? ;)

Opublikowano (edytowane)

Ja tez przyciemnialem wszystkie szyby w Gorzowie Wlkp. zkad pochodze i po kilku godzinach oddali mi autko ladnie i dobrze oklejone ale za moja zgoda i prosba wyjmowali tylko szyby boczne i tylna polke aby dobrze w kazdym zakamarku okleic. Dostalem gwarancje na okejenie na 7 lat , jezdze juz jakies 4 lata i nawet ostatnio rozmawialem z narzeczona , ze dobrze chłopaki sie postarali bo żadnej skazy nigdzie nie ma na foli widzac jak to sobie inni chca zaoszczedzic , kupuja folie do pieczenia w Tesco i sami oklejaja a pozniej zaczyna odlazic.

i ile wtedy zapłaciłeś z ciekaowści? ;)
Kolego cale 500zl. za sedana oczywiscie. Edytowane przez marcin9680
Opublikowano

to i tak drogo , ja u siebie 3 lata temu dałem 270 zł , profi robota , folia dobra

Opublikowano

Ale chyba za sam tyl w sedanie.

Opublikowano

A teraz juz powaga szczuraz na h....wycinać szybe do sciemnienia? Sam ściemnial będziesz? Jeśli zakład to uciekaj z tamtąd

Pisałem w pośpiechu. Tylna szyba w drzwiach. Tył w bagażniku mam już zrobiony. Teraz robie folią. W b5 były wycinane bo poszły do pieca. [emoji6] 0f09412f0f086e70dd927e5aa1e857c0.jpg

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

to i tak drogo , ja u siebie 3 lata temu dałem 270 zł , profi robota , folia dobra

Nie wiem kolego akurat nie mialem rozeznania w tym temacie , poprostu potrzebowalem przyciemnic szyby a ten warsztat gdzie robilem byl polecany w Moim miescie.
Opublikowano

tak , za przód liczyli ok 100zł plus , tylko po co jak predzej czy pozniej trzeba zedrzeć
Opublikowano

Panowie mam problem z przednią lampą od str. kierowcy, padła regulacja lampy i jak xenon przy odpaleniu sie reguluje to jak by jakiś zaczep puścił i soczewka obciera w środku o klosz i jest jakby trochę przekrzywiona jak jadę na trasie to zamiast świecić na wprost to zalatuje trochę na pobocze.. po rozebraniu lampy da sie to uratować jak myślicie? nie chciał bym zmieniać lampy bo autko całe w ori jest nie malowane nie bite i chciałby aby tak zostało :)

Opublikowano

tak , za przód liczyli ok 100zł plus , tylko po co jak predzej czy pozniej trzeba zedrzeć
W mojej mieścinie cały tył(avant 3szyby) 350pln

Opublikowano

temat rzeka , wszędzie inaczej liczą

Opublikowano

Pisałem w pośpiechu. Tylna szyba w drzwiach. Tył w bagażniku mam już zrobiony. Teraz robie folią. W b5 były wycinane bo poszły do pieca. [emoji6] 0f09412f0f086e70dd927e5aa1e857c0.jpg

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Rozumiem,co do piecowego dymienia szyb,konkret lecz każda rysa i juz lipa nie zerwiesz jak folii a drugi raz do pieca to juz ton ciemniejsza szyba,tak słyszałem.