Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Pany mam problem ze sprzęgiełkiem klimy (zerwało albo urwało sie po raz 2).... mechanik powiedział, że to koszt 300-400zł. Zrobiłem sobie wczesniej zdjecie tego pierwszego sprzęgiełka co było uwalone i ma numery takie jak na zdjęciu:

RNf9a9k.jpg

pytanie jest czy musze kupic takie sperzegielko z takim samym onaczeniem czy istnieją tez zamiennie czesci z innymi symbolami ? da rade to samemu założyć ?

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To ci mechanik dowalil cena u mnie zmieścił byś się w 150zl tak myślę jeśli faktycznie tylko sprzęgło jest zerwane bądź odkrecone ponieważ one lubialy się odkręcić

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

Właśnie ostatnio inny mechanik mówił że gwint się obrobil czy jakoś tak i to skleił czy Bóg wie co on zrobił... ciężko mi to samemu ocenić czy się wykrecilo czy zerwało... speawdze to w domowych warunkach sam? I jak wygląda ta sprawa części... muszę szukać sprzegielka z tym samym oznaczeniem czy są zamienne litery ?

Opublikowano

Są zamienniki w każdym sklepie kupisz

naciepane z GT-I9195

A jeśli kręcisz coś kluczami to sprawdzisz to sobie sam mając kanał w domu

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

czyli jakie sprzęgiełko bym nie kupił bedzie pasować ? czy to od spręzarki z benzyny czy z diesla (nie wiem czy ma to jakies znaczenie)

ok jak coś bede pytał :wink: dziekuje za info

pytanie tylko czy wystarczy mi tylko to za 75zl

http://allegro.pl/sprezarka-klimatyzacji-tarcza-sprzegla-a4-b5-00-05-i6307067005.html

czy za 254 o.O

http://allegro.pl/sprzeglo-klimatyzacji-audi-a4-b6-b7-a6-c5-7seu16c-i6141790531.html

Opublikowano

czyli jakie sprzęgiełko bym nie kupił bedzie pasować ? czy to od spręzarki z benzyny czy z diesla (nie wiem czy ma to jakies znaczenie)

ok jak coś bede pytał :wink: dziekuje za info

pytanie tylko czy wystarczy mi tylko to za 75zl

http://allegro.pl/sprezarka-klimatyzacji-tarcza-sprzegla-a4-b5-00-05-i6307067005.html

czy za 254 o.O

http://allegro.pl/sprzeglo-klimatyzacji-audi-a4-b6-b7-a6-c5-7seu16c-i6141790531.html

Kolo pasowe masz w twoim dobre wiec tylko ta przednia część

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

a jak zdiagnozowac czy jest dobre ? dodam ze klimatronik można włączyć, nie wyłącza się do trybu ECON, sprawdzić czy to koło pasowe lekko się kręci ?

Opublikowano

Dokładnie jeśli się kręci będzie Oki. Później musisz sprawdzić czy kompresor sie kręci. Czyli po kręcić oska do której przykre ca się ten element sprzęgła

naciepane z GT-I9195

Opublikowano

ok dziękuję Ci za informacje :wink:

Opublikowano

Osobiscie kupiłem sama tarcze sprzegła gdzie stara tarcze wymontowałem poprzez roziercenie nitów i na recznej prasie zacisnełem nowe nity + dokupiłem ten docisk co łaczy ta tarcze sprzegła...

Łacznie wyszło 120zł za te 2 elementy i 50gr cztery nity fi 4 + praca własna ;)

Ale przewaliłem swoj kacik na graty itp do audi i nie moge znalesc numerów tych czesci bo bym ci podał :/

Opublikowano

a ten środek bez kola pasowego posiada tą całą gumkę co wchodzi w środek tego sprzęgiełka ? docisk masz na myśli to nowe sprzęgiełko ? 2 elementy czyli nity i sprzęgiełko tak ?

Opublikowano

w zeszłym roku robiłem sprzęgiełko klimy i płaciłem, tak jak wspomniał secio, 150zł..

Opublikowano

A ten środek tak jak podalem w aukcji za te 75 zł ma ta guma co w środek wchodzi? Jedrekx czyli wystarczy mi to sprzegielko za te 75?

Opublikowano (edytowane)

mi to wymieniał mechanik.. powiedział mi, że sprzęgiełko klimy padło i to zrobili. klima ożyła ;)

nie wnikałem dalej bo to żadne pieniądze jak na naprawę ;)

Edytowane przez jedrekx
Opublikowano

Panowie poszukuje bi xenonów do b6 w bardzo ładnym stanie. Proszę o informacje jak coś wiecie :) z góry dziękuje

Opublikowano

Witam.

Panowie czy numery czesci ponizej esp,zaslepek,i pdc są w wersji chrom?

ESP: 8E1927134C5PR

Wyłacznik PDC: 8E1919281B5PR

Zaslepka prawy srodek: 8E1941518A5PR

Zaslepka lewy srodek: 8E1941515A5PR

Opublikowano

A propos sprężarek klimy: moja wyje niemiłosiernie po włączeniu. przez kilka, kilkanaście sekund. Potem cisza. Pasek czasami nie obraca kołem pasowym. Zaciera się czy sprzęgiełko się kończy? Wiem że to wróżenie z fusów trochę, ale może ktoś już to przerabiał...

Opublikowano

Witam.

Jak ci nikt nie potwierdzi to wieczorem sprawdzę bo mam rozpiske z aso części. Z tym ze zaslepek nie kupowałem

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam.

Esp i zaślepki na pewno chrom pdc nie wiem ale wydaje mi się że tak :) tylko sprawdź czy ten numer jest to numer skrajnego włącznika pdc czyli takiego który bd miał zaokrąglone boki przy awaryjce , jak coś mam jedną nówkę sztukę zaślepki na sprzedaż :)