Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

WRC ma więc pewnie były :decayed:

Opublikowano

Montowano je tylko w B6 - ogrzewana + dodatkowa powłoka chroniąca przed nagrzewaniem (fotochrom to masz w lusterkach). Szyba jest dość charakterystyczna - ma fioletowy odcień.

Opublikowano

Montowano je tylko w B6 - ogrzewana + dodatkowa powłoka chroniąca przed nagrzewaniem (fotochrom to masz w lusterkach). Szyba jest dość charakterystyczna - ma fioletowy odcień.

A jak by mi szyba pekla to bym mogl powiedziec ubezpieczalni ze taka chce?? Jak to dziala?

Tap Tap

Opublikowano

No właśnie ja też chciałem coś takiego zrobić:whistling: ale chyba oni patrzą po vinie według wyposażenia więc nie zapłacą za droższą szybę:kwasny:

Opublikowano

A jak pojde i zamowie szybe w aso

Tap Tap

Opublikowano

Ale co chcesz zapłacić za nową szybę to cię nieźle wykasują:facepalm:

Opublikowano

Trzeba by było w etce sprawdzić po numerze i w zależności jaka by to miała być...

Opublikowano

To nie ori szyba i nie fotochrom

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Zgadza sie to nie ORI :wink: szyba musi miec w nadruki napis THERMOVIT

[TABLE=class: galleryTable]

[/TABLE]

Opublikowano

Są 4 wersje szyby:

8E0 845 099 P - standardowa zielona // 1312zł

8E0 845 099 G - standardowa bezbarwna // 2175zł

8E0 845 099 J - laminowana // 2175zł

8E0 845 099 L - laminowana i ogrzewana // 3201zł

W związku z wyższą ceną szyby z laminatem - może być problem aby dogadać się z ubezpieczycielem (co innego gdyby cena była taka sama).

Opublikowano

Hmm właśnie przeglądam polisę ubezpiecz. i widzę, że u mnie są 2 opcje jak pęknie szyba

- Zlecić to firmie która ma kontrakt z ubezpieczalnią

- Robić na swoją rękę

Niestety jak robisz to na swoją rękę to dają tylko 225 euro a jak przez firme to bez limitu. Może zadzwonię do firmy i powiem im, że jest to szyba podgrzewana i laminowana :eusathink:

Opublikowano

Generalnie jak gadałem z pania z BOKu Allianzu powiedziała mi jedno zdanie. Ubezpieczyciel musi zapłacić za takie naprawy/materiały by przywrócić stanu pojazdu przed wypadkiem. Jak to wygląda w praktyce? Nie wiem. A wiadomo. Teoria teorią, a praktyka swoje... ;]

Opublikowano

No ale jak szyba pęknie np. to chyba ubezpieczyciel przyjeżdża i robi wycenę więc raczej nie przejdzie numer z szyba droższą niż w danym modelu:kwasny:

Opublikowano

Chciałbym tu użyć logiki, ale chyba w kwestii ubezpieczenia nie można jej tu mieszać z życiem ;)

Ubezpieczyciel przyjeżdża, widzi że klient miał zamontowaną "lepsiejszą" szybę i na taką muszą wymienić. Może ktoś się spotkał z takim podejściem? Mnie wszystko wyceniali przez telefon na podstawie jednego zdjęcia. Miałem draśnięty tylny zderzak. Pani przez telefon oceniła jeszcze że pewnie mi stłuczka uszkodziła czujnik cofania i lampę, oczywiście przytakiwałem ;]

Opublikowano

Nono ale chodziło mi raczej o to że jak się ma szybę zwykła a chciało by się zmienić na droższą to raczej nie wchodzi w grę:naughty: bo ubezpieczyciel tego nie łyknie chyba że tak jak kolega załatwił to przez telefon:decayed:

Opublikowano

Rozmawiałem z gościem, który robi w firmie zajmującej się wymianą szyb. Dzwoni się do ubezpieczalni, oni zlecają to firmie, z którą mają kontrakt. Mówił, że wkładają to co klient chce. "Chcesz ogrzewaną to będziesz miał ogrzewaną... Tylko w Audi a4 nie ma ogrzewanych..."- jego słowa... U siebie zamontuję najpierw sterownik, podłączę do klimatronika i zadzwonie o wymianę szyby bo mam chipa ( czekam aż pęknie :wink: ). Zobaczymy co z tego wyjdzie...