Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mam pytanie mam zwykły zderzak bez spryskow w swojej B6 i zalezy mi na tym aby były spryski, niestety nie mam 1500-1800zł aby kupic uzywany kompletny zderzak sline, moge kupic poki co zwykly zderzak z systemem spryskiwaczy, najwyzej w nastepnym roku dokladke do sline i kratki. i teraz pytanie czy taką dokładkę sline bez problemu zamontuje do zwykłego ori zderzaka ze spryskami? czy bede musiał coś ciąć coś kleić cos wiercic? czy może nie zabierać się za to i szukać kompletnego zderzaka sline? Prosze o pomoc bo nie wiem jak to jest z przejsciem na sline. :kwasny:

Opublikowano
mam pytanie mam zwykły zderzak bez spryskow w swojej B6 i zalezy mi na tym aby były spryski, niestety nie mam 1500-1800zł aby kupic uzywany kompletny zderzak sline, moge kupic poki co zwykly zderzak z systemem spryskiwaczy, najwyzej w nastepnym roku dokladke do sline i kratki. i teraz pytanie czy taką dokładkę sline bez problemu zamontuje do zwykłego ori zderzaka ze spryskami? czy bede musiał coś ciąć coś kleić cos wiercic? czy może nie zabierać się za to i szukać kompletnego zderzaka sline? Prosze o pomoc bo nie wiem jak to jest z przejsciem na sline. :kwasny:

Są dwa sposoby - albo robisz to ori z nakładką S line. Albo docinasz ori nakładkę tak aby spojler S line do niego pasował i montujesz go na nity.

Opublikowano

to znaczy mógłbys wyjaśnić nieco bardziej? jezeli zakupie zwykły zderzak ze spryskami B6 ze zwykłym dołem i bede chciał zakupić jedynie spojler sline to czy oprócz zwykłego zderzaka i dokładki sline bede potrzebował coś co będzie łączyło zwykłą gór z dokładką sline? powiedzmy kupie używkę dokładkę sline lub zakupie w ASO nową i nie wiem czy oprocz tego potrzebuje jakiegos łącznika przejściówki? czy musze kupić pełny zderzak sline kompletny? czy góra ze zwykłego zderzaka nie pasuje uchwytami do dokładki sline? chciałbym uniknąć cięcia i montowania na nity.

Opublikowano

Góra zwykłego zderzaka nie pasuje do spojlera S line (trzeba ją dociąć aby spojler się z nią spasował). W tym momencie już wiesz, że w części środkowej wspólnych elementów mocujących brak i to właśnie w tej strefie będzie trzeba połączyć te dwa elementy np. przy pomocy nitów.

---------- Post dopisany at 22:04 ---------- Poprzedni post napisany at 22:03 ----------

B6 A4: Ultrasport Lower Front Bumper with Stock Upper

Opublikowano

Bart kupiłem graty do montażu sygnalizatora nie zapięcia pasów. Co i jak mam podłączyć?

Opublikowano
Bart kupiłem graty do montażu sygnalizatora nie zapięcia pasów. Co i jak mam podłączyć?

Co dokładnie kupiłeś? Zapinkę? Czy cały komplet który podawałem Arturowi?

Opublikowano
To co Arturowi. Jakaś kostka kabelek i piny

Jakie masz kolorki kabelków w zapince?

Opublikowano
Jutro na spokojnie po pracy ci podam wszystko.

Dawaj teraz bo jutro o 14 jak wejdę go garażu to nie wiem o której wyjdę :facepalm:

Opublikowano

Teraz nie dam rady w garażu to leży. To się nie spieszy skrobne ci PW. Odpiszesz jak znajdziesz chwilke.

Opublikowano
Teraz nie dam rady w garażu to leży. To się nie spieszy skrobne ci PW. Odpiszesz jak znajdziesz chwilke.

OK. W zasadzie obojętnie jak to podłączysz - będą dwa kable (gorzej jeśli 3 ;)). Tu masz na szybko wyrysowałem schemat... Z kodowaniem w zegarach już sobie poradzisz...

beltcheck.jpg

Opublikowano

no i gites mi też się to przyda bo jeszcze nie podłączyłem u siebie :decayed:

Opublikowano

Co do kontrolki zapięcia pasów - wystarczy znaleźć odpowiednie zapinki pasów + okablowanie do tego? Sprzedają to w kompletach ?

Opublikowano
Co do kontrolki zapięcia pasów - wystarczy znaleźć odpowiednie zapinki pasów + okablowanie do tego? Sprzedają to w kompletach ?

Nie - ale jak w Warsztacie pojawi się DIY to na bank handlarzyki coś przygotują :wink:

Póki co szukasz konkretnej zapinki - dokupujesz kilka metrów kabla 0,35 + piny oraz gniazdo i wtyczka w ASO.

Opublikowano

Nie - ale jak w Warsztacie pojawi się DIY to na bank handlarzyki coś przygotują :wink:

Póki co szukasz konkretnej zapinki - dokupujesz kilka metrów kabla 0,35 + piny oraz gniazdo i wtyczka w ASO.

Dzięki, a zapinki pod pas kierowcy i pasażera - tak jest ori?

Opublikowano

Dzięki, a zapinki pod pas kierowcy i pasażera - tak jest ori?

B6 wersja europejska ma kontrolowaną tylko zapinkę pasa kierowcy.

Opublikowano

pisząc o zapinkach macie na myśli gniazda, w które się wpina pas??

---------- Post dopisany at 10:54 ---------- Poprzedni post napisany at 10:53 ----------

a i jeszcze jedno spotkał się ktoś z problemem "kołyszącego" się fotele...o ile się nie mylę to przy przekładce wypadła mi jakaś blaszka i nie wiem gdzie ją przypasować ??