miszka Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 pany o to co przyniósł mi dzisiaj postman (nie będę pisał za jakie śmieszne pieniądze go wyrwałem żeby nie denerwować niektórych klubowiczów waldi ) Właśnie bylem sprawdzić czy działa , ale jest kupa i nie działa , to znaczy światła świecą od razu po przekręceniu kluczyka i to bez względu w której pozycji jest włącznik świateł Włącznik jest z B7 2006 i teraz mam pytanie szto nada zrobić żeby działał jak powinien ?
barrowiec1 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 pany o to co przyniósł mi dzisiaj postman (nie będę pisał za jakie śmieszne pieniądze go wyrwałem żeby nie denerwować niektórych klubowiczów waldi ) http://img844.imageshack.us/img844/5456/autoij.jpg http://img849.imageshack.us/img849/8629/auto1e.jpg Właśnie bylem sprawdzić czy działa , ale jest kupa i nie działa , to znaczy światła świecą od razu po przekręceniu kluczyka i to bez względu w której pozycji jest włącznik świateł Włącznik jest z B7 2006 i teraz mam pytanie szto nada zrobić żeby działał jak powinien ? Poprzekladac kabelki... porównaj kabelki w watku o MCE jest chybs rozpisane Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 ---------- Post dopisany at 12:32 ---------- Poprzedni post napisany at 12:30 ---------- Z pinu 4 do 11 zdaje się Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
miszka Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 pany o to co przyniósł mi dzisiaj postman (nie będę pisał za jakie śmieszne pieniądze go wyrwałem żeby nie denerwować niektórych klubowiczów waldi ) http://img844.imageshack.us/img844/5456/autoij.jpg http://img849.imageshack.us/img849/8629/auto1e.jpg Właśnie bylem sprawdzić czy działa , ale jest kupa i nie działa , to znaczy światła świecą od razu po przekręceniu kluczyka i to bez względu w której pozycji jest włącznik świateł Włącznik jest z B7 2006 i teraz mam pytanie szto nada zrobić żeby działał jak powinien ? Poprzekladac kabelki... porównaj kabelki w watku o MCE jest chybs rozpisane Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 ---------- Post dopisany at 12:32 ---------- Poprzedni post napisany at 12:30 ---------- Z pinu 4 do 11 zdaje się Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 chodzi o te kabelki w kostce którą wpina się do włącznika ? ---------- Post dopisany at 12:41 ---------- Poprzedni post napisany at 12:34 ---------- kurcze ale ta forumowa szukajka jest z d*p... nie mogę nic znaleźć
domin79 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Michał z jaką końcówką masz włącznik świateł
miszka Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Już znalazłem Instalacja włącznika z B7 (C lub D) w nadwoziu B6: Wystarczy przepiąć żółty kabelek podłączony fabrycznie do pinu 11 w pin 13 (rozwiąże to problem z nie działającymi światłami mijania). Czy jak tak zrobię to wszystko będzie śmigać ? ---------- Post dopisany at 12:48 ---------- Poprzedni post napisany at 12:48 ---------- Michał z jaką końcówką masz włącznik świateł
domin79 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 chodzi mi o włącznik który masz w aucie:decayed:
miszka Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 idę luknąć ---------- Post dopisany at 12:54 ---------- Poprzedni post napisany at 12:51 ---------- bez żadnej literki 8E0 941 531
domin79 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 no to auto Ci nie będzie śmigać a przepinasz 2 kabelki pin 4 do 13 i pin 16 do 14:wink: jak chcesz możesz zrobić mostek tak aby na auto świeciły sie światła:wink: ---------- Post dopisany at 12:02 ---------- Poprzedni post napisany at 11:59 ---------- kuwa Bartek faktycznie wyebało gdzieś schematy od lamp do sterownika:kwasny: pisz do Grzesia ja wywaliłem czyszcząc kompa , generalnie nic nie mostkujesz a wręcz odwrotnie dokładasz kabelki
miszka Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 no to auto Ci nie będzie śmigać a przepinasz 2 kabelki pin 4 do 13 i pin 16 do 14:wink: jak chcesz możesz zrobić mostek tak aby na auto świeciły sie światła:wink: no to mnie pocieszyłeś a jaki muszę mieć ten włącznik żeby śmigało
domin79 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 masz instalke low więc musiałbyś wymienić nie tylko włącznik ale i mce:wink: jedyne rozwiązanie to mostek we włączniku świateł tak aby na auto też paliły sie światła:wink:
H4mm3R Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Lepiej mi go odsprzedaj, bo jeszcze coś spierd*lisz
miszka Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 masz instalke low więc musiałbyś wymienić nie tylko włącznik ale i mce:wink: jedyne rozwiązanie to mostek we włączniku świateł tak aby na auto też paliły sie światła:wink: ale to i tak nic nie zmieni , a zakładać inny włącznik tylko po to żeby mieć ikonkę AUTO ale bez jej funkcjonalności jest moi zdaniem bez sensu
Młody Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Lepiej mi go odsprzedaj, bo jeszcze coś spierd*lisz
domin79 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 masz instalke low więc musiałbyś wymienić nie tylko włącznik ale i mce:wink: jedyne rozwiązanie to mostek we włączniku świateł tak aby na auto też paliły sie światła:wink: ale to i tak nic nie zmieni , a zakładać inny włącznik tylko po to żeby mieć ikonkę AUTO ale bez jej funkcjonalności jest moi zdaniem bez sensu a no właśnie aby to banglało jak trza to potrzebny MCE F , lustro z czują światła z B6:decayed:
miszka Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Lepiej mi go odsprzedaj, bo jeszcze coś spierd*lisz nie lubię zarabiać na kolegach z forum , na eBayu dostanę spooooro więcej niż ty byś zaproponował , więc dzieki za ofertę
H4mm3R Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Lepiej mi go odsprzedaj, bo jeszcze coś spierd*lisz nie lubię zarabiać na kolegach z forum , na eBayu dostanę spooooro więcej niż ty byś zaproponował , więc dzieki za ofertę Michał, luzik na piwo będzie konto na ebayu też mam
miszka Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 masz instalke low więc musiałbyś wymienić nie tylko włącznik ale i mce:wink: jedyne rozwiązanie to mostek we włączniku świateł tak aby na auto też paliły sie światła:wink: ale to i tak nic nie zmieni , a zakładać inny włącznik tylko po to żeby mieć ikonkę AUTO ale bez jej funkcjonalności jest moi zdaniem bez sensu a no właśnie aby to banglało jak trza to potrzebny MCE F , lustro z czują światła z B6:decayed: no u mnie jest chyba najbardziej lowwww jak może być z końcówką C
barrowiec1 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 masz instalke low więc musiałbyś wymienić nie tylko włącznik ale i mce:wink: jedyne rozwiązanie to mostek we włączniku świateł tak aby na auto też paliły sie światła:wink: ale to i tak nic nie zmieni , a zakładać inny włącznik tylko po to żeby mieć ikonkę AUTO ale bez jej funkcjonalności jest moi zdaniem bez sensu a no właśnie aby to banglało jak trza to potrzebny MCE F , lustro z czują światła z B6:decayed: no u mnie jest chyba najbardziej lowwww jak może być z końcówką C No to rezamy... Z Twoją zdolnością do wynajdywania rzeczy na ebayu raz ciach pach i po bólu... Najlepiej MCE z b7 Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
miszka Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 No to rezamy... Z Twoją zdolnością do wynajdywania rzeczy na ebayu raz ciach pach i po bólu... Najlepiej MCE z b7 Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 Znalezienie takiego MCE to najmniejszy problem , ale sama myśl o tym kabelkowaniu
Wandej Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 No to rezamy... Z Twoją zdolnością do wynajdywania rzeczy na ebayu raz ciach pach i po bólu... Najlepiej MCE z b7 Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 Znalezienie takiego MCE to najmniejszy problem , ale sama myśl o tym kabelkowaniu trzeba było się nie wyprowadzać to domin by Ci w 15 minut ogarnął
Rekomendowane odpowiedzi