Gość Michał Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 http://www.allegro.pl/item743181883_antena_montazowa_president_alaska_6dbi.html już nie jest taka droga:) ... brat ma z Unidenem 520 XL i chodzi super bez podstawy magnesowej że chodzi super to wiadomo nie od dziś
studziany Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 Jak myślicie koledzy, który zestaw lepszy biorąc pod uwagę miejsce montażu: Radio Uniden 520XL z antenką: -wilson little will na dachu -sirio ML 145 na klapie tylnej w sedanie. Mam tylko taki dylemat a potrzebna mi wasza opinia i jak ja poznam to kupuje zestawik. Z góry dzieki za odp. pozdr
dawkol-d1 Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 Jak ML-ka ma być na klapie, to ja stawiałbym na wilsona Ale zależy jeszcze w którym miejscu dokładnie ma stać ta antena
Karmel Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 Po 1,5 roku używania Wilsona mam złe wieści. Zresztą nie tylko ja. Obudowa cewki pęka przy wejściu kabla. "Sama". Alternatywą dla Wilsona jest Sirio AS-100. Albo pójść dalej i kupić Sirio Turbo 1000 + magnes od Sirio ML145. Przegub kulkowy, silny magnes, 115cm wysokości - i na klapę i na dach się nada i nie trzeba zdejmować przy wjeździe do garażu, wystarczy pochylić bata na przegubie.
Piechol Opublikowano 3 Października 2009 Opublikowano 3 Października 2009 ja ostatnio przesiadłem się z Floridy na Ohio i powiem tak: jak dzień do nocy... na Floridzie przerywało wiadomości co chwila i słyszałem góra w zasięgu góra 4-5km... teraz zasięg jest ok. 8-10km w trasie i wszystko si
Armi Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Koledzy, pomóżcie w podjęciu decyzji. Kupuję unidena 520, podoba mi się antena president florida (na dach) ale rozsądek podpowiada sirio 145ml (klapa bagażnika). Co wy byście wybrali jeżdżąc głównie nadwiślanką (801) i po niewielkim mieście? Byłem zdecydowany na sirio ale zobaczyłem u Solara floridę i teraz nie wiem. _________________________________________________ Zwyciężył rozsądek. Kupiłem sirio ml145
mily Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 Ja nadal Was namawiam na antenkę Sirio 800 albo coś z Lema (wygląd bardzo podobnie). Jedna i druga montowana przez uchwyt, albo bezpośrednio jak u mnie do blachy. Obiecałem że wstawię zdjęcia jak ona się przezentuje i proszę:
MATIUS Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 ja mam Antene fiord odpowiednik Prezisdent Florida i z Uniden 520xl jak dla mnie działa dobrze.
SoMeS Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 ja używam Sirio ML145 i jestem więcej niż zadowolony
Armi Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 ja używam Sirio ML145 i jestem więcej niż zadowolony Ja tak samo Cieszę się, że nie kupiłem Floridy.
truckmaniac Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 ja używam Sirio ML145 i jestem więcej niż zadowolony A używałeś lepszych??
SoMeS Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 ja używam Sirio ML145 i jestem więcej niż zadowolony A używałeś lepszych?? nie jestem wymagający w tej dziedzinie bo ja radio odpalam tylko raz na jakiś czas w NL nie używam a tak to tylko do granicy się przydaje wcześniej miałem coś nie firmowego i była tragedia.. jak przesiadłem się na tą to różnica jak niebo i ziemia
aju Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 a tak samo goodCieszę się, że nie kupiłem Floridy. a ja się cieszę że zmieniłem ml145 na floridę w końcu nie wyglądam jak tramwaj
Armi Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Wygląd, jest kiepski to fakt Ale jak na trasie o długości 100km mijasz 10 samochodów z czego 3 mają cb to doceniasz to, że masz duży zasięg.
Gość jonny Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Teraz na trasie 100km, na 10 aut to z 7 ma CB
aju Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 właśnie, liczba aut z cb jest tak duża że florida starcza aż nadto
Armi Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Na mojej trasie właśnie nie (801) a nawet jak mają to często wyłączone. W nocy jak jadę to taka cisza, bardzo rzadko się ktoś odezwie. Jeździłbym lubelską ale dużo muszę nadrabiać i po oczach dostaję.
SoMeS Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 tak ale przejedźcie się po niemczech czy holandii gdzie polskiego kierowcę tira lub inną osobówke z CB spotyka się raz na 50km wtedy się przydaje długi bat
truckmaniac Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 tak ale przejedźcie się po niemczech czy holandii gdzie polskiego kierowcę tira lub inną osobówke z CB spotyka się raz na 50km wtedy się przydaje długi bat Dobrze prawisz Zawsze mówie, że antena to minimum 2 m. Reszta to tylko substytuty anteny
Rekomendowane odpowiedzi