Opublikowano 16 Stycznia 201610 l Ile pobiera oleju? Gaz? Wow jak wkleiłeś te zdjęcia Oliwy wcina ok. 1,5 l na 1000 km. Jest Lpg a jazda krótkie dystanse, miasto i czasem krótkie odcinki szybsze. Miesięcznie robie ok 1200 km.
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Bardzo białe te świece :/ A więc pewnie na LPG jest ubogo, a to bardzo niedobrze.
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Tutaj można porównać wygląd świec i ocenić czy wszystko jest prawidłowo.
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l O kuwa :/ To u mnie jeszcze nie jest az tak zle bo wychodzi 1l/3000 km a tez robie krotkie odcinki z tym ze staram sie jezdzic na niskich obrotach Edytowane 17 Stycznia 201610 l przez strami
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Ja mam 1,8 i na 15 tys km dolewam litr oleju i tak już od kiedy go kupiłem.
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Ile pobiera oleju? Gaz? Wow jak wkleiłeś te zdjęcia Oliwy wcina ok. 1,5 l na 1000 km. Jest Lpg a jazda krótkie dystanse, miasto i czasem krótkie odcinki szybsze. Miesięcznie robie ok 1200 km. Tapatalk kolego, zainstaluj na smartfon lub tablet
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l jak wam się widzą te świece po przejechaniu 10 tyś. Bez lpg, sama pb. pozdroo O kuwa :/ To u mnie jeszcze nie jest az tak zle bo wychodzi 1l/3000 km a tez robie krotkie odcinki z tym ze staram sie jezdzic na niskich obrotach masz taki sam pobór oliwy co i u mnie. też jeżdze na niskich obrotach nie piłuje altka aż tak..: ) http://www.directupload.net/file/d/4236/7tsytl84_jpg.htm jak wam się widzą świece po przejechaniu 10 tyś km. : ) pozdroo Edytowane 17 Stycznia 201610 l przez rafiko259
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Świece rafiko Trzecia wygląda ok. Olej jest spalany, i jedynie remont pomoże.W piątek wyciągam bagnet a na końcu glut :/ Wzrokowo trzeci cylinder jest ok, 1 i 4 jest aż tłusta od oleju, 2 podpadajaca
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l ogolnie nie jest tak zle jak u kolegi te świece powyżej co mu łyka 1,5 litra na tysiać. masakra.? nie.? ;/ ogolnie wymieniam na czas świece.. czarny nalot u mnie może świadczyć o zbyt ubogiej mieszance paliwowo powietrznej.. i raz wskazówka temp ma 90 a raz nie.. jak wył sie silnik i właczy to wskakuje na 90 i troszke mam układ zapowietrzony i teraz jak nagerzej to co róz otworze maske wezme imbusa i odkręce śrubke zeby powietrze wylecialo i jak zacznie woda leciec to zakręcam i tak aż do odpowietrzenia. i nie ma co narzekać seboo jezdzic i tyle. ; D teraz czeka mnie wymiana oleju LM Mos2 10W40 + FILTR OLEJU MANN . : ) u mnie LM 5l+1l w cenia za 182,50 zł plus mam rabat 20% stałego klienta od kolegi.: d
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Jeżeli układ sam Ci się zapowietrza to szykuj kasę na wymianę uszczelki pod głowicą. Objawy to np na postoju brak ogrzewania, dopiero jak przegazujesz. A przy okazji zobacz w jakim stanie są pierścienie i cylindry
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Jeżeli układ sam Ci się zapowietrza to szykuj kasę na wymianę uszczelki pod głowicą. Objawy to np na postoju brak ogrzewania, dopiero jak przegazujesz. A przy okazji zobacz w jakim stanie są pierścienie i cylindry a zapowietrzać się może przez nieszczelny czwórnik a dokładnie cieknie nie dużo jak masz oring na czwórniku tam jest taki i cieknie na dól.. gadałem ze przez to jest ze dostaje się powietrze i dlatego tak się robi.. co do objaów to uszczelkę napewno odrzucam kolego.. bo nie mma jakis objawów świadczących o jakiejś uszczelce brak dymienia białego i wgl innych rzeczy.. woda do oleju lub odwrotnie...
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Przypadki z nieszczelnym króćcem z tyłu silnika jakie znam to symboliczne zapowietrzanie i ubytki. Sam dolewalem niecałe 0.5l na pół roku. Ale jeśli jesteś pewien to ok
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Przypadki z nieszczelnym króćcem z tyłu silnika jakie znam to symboliczne zapowietrzanie i ubytki. Sam dolewalem niecałe 0.5l na pół roku. Ale jeśli jesteś pewien to ok pewny pewny jestem.. kolego jak nie bylo ubytku plynu chlodniczego to bylo wszystko oki z grzaniem itd. teraz jak ubytek sie pojawił to taki coś zauwazylem ale sam juz powoli powinien sie odpowietrzyć.. jak wypuszcze powietrze ran drugi raz i powinnoo być oki a jak już dobrze przegrzeje przejade autem tak z 30 km to przy postoju juz ciagłe grzeje.. wiec nie nie jest tak zle chyba...
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Najszybciej sprawdzisz ściskając wąż cieczy chlodzacej, i niech ktoś odpali silnik i przygazuje. W sprawnym układzie ciśnienie wzrasta wraz z nagrzewaniem silnika, w niesprawnym momentalnie i narasta z obrotami. Dymienia nie widać przy ubytkach 0.5-1l oleju na 1000
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Najszybciej sprawdzisz ściskając wąż cieczy chlodzacej, i niech ktoś odpali silnik i przygazuje. W sprawnym układzie ciśnienie wzrasta wraz z nagrzewaniem silnika, w niesprawnym momentalnie i narasta z obrotami. Dymienia nie widać przy ubytkach 0.5-1l oleju na 1000 czyli jak mam na przykład rozumieć to.. ze na górny i dolny wąż od chłodnicy ma być ciepły tak.?? i z tym ze wzrasta to ze druga osoba odpala silnik i ja trzymam górny wąż i jak się robi ciepły to oki tak czy zle to tłumacze...
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Nie chodzi o temperaturę, a o ciśnienie. Jeśli spaliny dostają się do układu chłodzenia to poczujesz je po odpaleniu i przygazowaniu
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Nie chodzi o temperaturę, a o ciśnienie. Jeśli spaliny dostają się do układu chłodzenia to poczujesz je po odpaleniu i przygazowaniu poczuje je odrazu pod odpaleniu auta ale na zewnatrz z tyłu czy w kabinie .??
Opublikowano 17 Stycznia 201610 l Najszybciej sprawdzisz ściskając wąż cieczy chlodzacej, i niech ktoś odpali silnik i przygazuje. W sprawnym układzie ciśnienie wzrasta wraz z nagrzewaniem silnika, w niesprawnym momentalnie i narasta z obrotami. Dymienia nie widać przy ubytkach 0.5-1l oleju na 1000