ziomek0101 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jest taka siateczkapo boku.. na foto ktoryms powinno byc widac:)
jacek666b Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 No i tu mam zagwozdkę.. To co mamy fabrycznie to kwasówa a aluminizowane już raz przerabiałem... Może ktoś poradzi?
elpiotrek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 a co z wycieciem kata w 1.8t? bedzie metaliczny [polonezowy] dzwiek czy nie? moge wypatroszyc kata i wspawac w srodek rure i zostawic ori puche?
jacek666b Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wstawiłem zamiast kata rurę z nierdzewki i jest ok. Nie pierdzi, słychać fajny gwizd, poza tym na razie nic nie zauważyłem.
stomi Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 A jak pójdzie rura zamiast kata to co z sondą, nie ma później problemów, błędów żadnych nie wywala? Może to być normalna rurka stalowa, jaka grubość blachy byłaby ok? 1.8t aeb
jacek666b Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Nie wiem jak u Ciebie w benzynie, ale w TDIq nie ma sondy ZA katem ani w kacie więc nie ma też problemu z pozbawieniem auta tego wynalazku. Jest pełno catlessów z Twoim motorem więc da się na pewno ale co z sondą nie wiem, bo nie wiem gdzie jest u Ciebie-zobacz i będiesz wiedział. Grubość rury spokojnie 1,5mm
JulianSR Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jesli chodzi o wyciecie kata to nigdy z sonda nie tnij. Zostaw ja w spokoju jesli jest przy kacie lub na kacie, jesli jest z jakies okolo 20 cm od kata to smialo mozna ciac kata i wspawac rure.
samekgsx550 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Wycinać i się nie zastanawiać.
JulianSR Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ja bym sie nie zastanawial tylko go rżnął.
luk88spider Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ok Pany nosze sie z zamiarem wycięcia kata i wspawania w środek rurki i powiedzcie czy można założyć zwykłą rure ze starego wydechu i pospawać to mig-iem? jak z wytrzymałością/rdzewieniem
maxus24 Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 witam ,wycinal ktos kata w silniku 2,0 ALT ?
PaWeł111 Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 witam, koledzy zastanawiam się nad rozwiązanie do mojego 1.8 ADRa co wstawić zamiast kata rurkę, strumienice dodam ze u mnie jest wygląda to jak dobry ser z dziurkami chciałbym żeby było cicho a nie jak w polonezie
deejayluk Opublikowano 8 Marca 2014 Opublikowano 8 Marca 2014 witam, ja również zastanawiam się czy nie wyciąć kata, od paru dni coś w nim lata i brzęczy cały czas, a jadąc po dziurach słychać bardzo mocno, do tej pory chodził cichutko wydech, czy po wycięciu będzie dużo głośniej ? benzyna 1.8 + LPG dodatkowo mam pytanie, zaczęły szaleć mi obroty, jak np. mam auto na luzie to po jakimś czasie zaczyna się dusić, tak jakby miał zgasnąć i sam podnosi obroty do 1200 i potem spadają z powrotem do 900 i tak co jakiś czas się dzieje, czy może to być wina katalizatora?
MatUSh Opublikowano 9 Marca 2014 Opublikowano 9 Marca 2014 witam, ja również zastanawiam się czy nie wyciąć kata, od paru dni coś w nim lata i brzęczy cały czas, a jadąc po dziurach słychać bardzo mocno, do tej pory chodził cichutko wydech, czy po wycięciu będzie dużo głośniej ? benzyna 1.8 + LPGdodatkowo mam pytanie, zaczęły szaleć mi obroty, jak np. mam auto na luzie to po jakimś czasie zaczyna się dusić, tak jakby miał zgasnąć i sam podnosi obroty do 1200 i potem spadają z powrotem do 900 i tak co jakiś czas się dzieje, czy może to być wina katalizatora? obroty mogą Ci szaleć : - albo sonda Ci pada - albo przepływomierz ps. zrób adaptacje przepustnicy powinno pomóc
prezesik18 Opublikowano 9 Marca 2014 Opublikowano 9 Marca 2014 Panowie, ile dostanę za kata z 1.8 ADR? Myślałem nad wymianą całego układu wydechowego na nowy zamiennik bo mój dziurawy jak sito, a za katalizator koszty by się co nieco pomniejszyły
MatUSh Opublikowano 9 Marca 2014 Opublikowano 9 Marca 2014 Panowie, ile dostanę za kata z 1.8 ADR? Myślałem nad wymianą całego układu wydechowego na nowy zamiennik bo mój dziurawy jak sito, a za katalizator koszty by się co nieco pomniejszyły za kata powinnes dostać ( zależy od stanu ) 100-150zł kumpel od 1.9TDI dostał 180zł...
jamrolly Opublikowano 9 Marca 2014 Opublikowano 9 Marca 2014 Kata mozna na zlomie gdzies opylic ? Czy trzeba latac zeby go sprzedac?
kamilb5 Opublikowano 9 Marca 2014 Opublikowano 9 Marca 2014 Na złomie opylisz po cenie złomu czyli 80gr za 1kg:grin: Lepiej poszukaj kogoś kto to skupuje,lub wystaw na allegro.
chopin Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Kata mozna na zlomie gdzies opylic ? Czy trzeba latac zeby go sprzedac? Masz coś takiego jak skup katalizatorów. Ja za swojego dostałem 150 zł . Wszystko zależy w jakim stanie, ile platyny w nim zostało itp. Ogólnie polecam bardzo ten zabieg bo od razu czuć że turbo inaczej oddycha i troszkę nawet mocniejszy jest a to wszystko bez żadnego programu
Rekomendowane odpowiedzi