Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomysły na poranny szron.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Skrobaczka murska z mosiężnym ostrzem i jazda. Zwykły szron schodzi bardzo szybko. Na centymetrowy lód to tylko maty na szyby - odmrażacze się poddają.

Jest dobrs, mam tez, ale mozna ja szyby porusowac...trzeba umiejetnie skrobsc ja juz pate rysrk mam...

Opublikowano

Dlaczego nikt nie stosuje sprayu, przecież od lat są w sprzedaży

Opublikowano
Dlaczego nikt nie stosuje sprayu, przecież od lat są w sprzedaży

Bo temat jest o zapobieganiu a nie leczeniu:decayed:

Ja daje koca,po kij szybę rysować itd???

Ostatnio jak padało i zamarzało a mojej kochanej nie chciało się zejść rozłożyć koca to odpaliłem auto zamknąłem i poszedłem na śniadanie:banan:

Jak wprowadzałem się na osiedle to ludzie robili oczy jak zakładałem koc a teraz co 2 zakłada:wink:

Opublikowano

jakieś konkretne nazwy polecacie poza k2:naughty: zakładam taka piankową osłonę na szybę z jednej mańki jest sreberko a z drugiej strony taka jakby pianka ale trzeba to drzwiami przytrzaskiwac i po jakimś czasie sie rozdziera i tak:kwasny:

Opublikowano

A ja na poranny szron mam jeden sposób. Odpalam auto , włączam odparowanie przedniej szyby i grzanie wszystkiego co możliwe. Spalam faja lub 2 i wszystko się rozmraża:decayed:

Opublikowano

A chyba jeszcze lepszym sposobem było by Webasto :decayed: Nie dość że szybki będą suche to i w środku ciepełko :jerk:

Opublikowano
A chyba jeszcze lepszym sposobem było by Webasto :decayed: Nie dość że szybki będą suche to i w środku ciepełko :jerk:

polecam

Opublikowano

a ja drapie i drapie boczne. Przód odmrażaczem. I tak prawie codziennie. Dacie wiarę? Włochy a wilgoć taka, że mrozu nie musi być a szyby trzeba skrobać. W życiu tyle nie skrobałem co teraz... :)

Opublikowano

Dokladnie, mata na szybe :) Nawet zwykly karton daje efekty :)

Opublikowano

A nikt nie próbował spryskać szyby płynem do szyb i połozyć na szybę folię strecz. Proste i skuteczne tyle że folia jednorazowo można tylko użyć.Jak nawet napada i zamarznie to odpada cała tafla w całości, trzeba tylko uważać przy piórach żeby folia nie owinęła się na nich a była naciągnięta bo inaczej lipa.

Opublikowano

A myslisz ze komus by sie chcialo tak bawic codziennie ?:)

Opublikowano

Zajmuje to mniej czasu niż skrobanie szyb.

2 opcja to kaseta magnetofonowa, fajnie się nią zdejmuje szron i nawet cienki lód, plus kaset to że nie podrapie szyby.

Opublikowano
A nikt nie próbował spryskać szyby płynem do szyb i połozyć na szybę folię strecz. Proste i skuteczne tyle że folia jednorazowo można tylko użyć.Jak nawet napada i zamarznie to odpada cała tafla w całości, trzeba tylko uważać przy piórach żeby folia nie owinęła się na nich a była naciągnięta bo inaczej lipa.[/quote

Tylko baw sie ze 3 min to juz przesada:decayed:

kocyk i po klopocie

Opublikowano

Pomysły na poranny szron ?? :facepalm:

Na noc zarzucasz na szyby prześcieradło - rano zdejmujesz i jazda :whistling: . Zawsze się sprawdza .

Mi szyby skrobie(i nie tylko) webasto :banan: .

Opublikowano

Ja mam w spryskiwaczu do mycia okien denaturat. Jeden oprysk i po szronie czy lodzie. Tyle że co bardziej wrażliwym może smierdziec

Opublikowano
Ja mam w spryskiwaczu do mycia okien denaturat. Jeden oprysk i po szronie czy lodzie. Tyle że co bardziej wrażliwym może smierdziec

Nie niszczy to wycieraczek?

Opublikowano

Nie zauważyłem żeby coś było nie tak poze zapachem dykty :) dodatkowo odtluszcza szyby.

Opublikowano

Możesz trochę wysuszać a co za t idzie mogą być sparciale potem.

Opublikowano

Możesz trochę wysuszać a co za t idzie mogą być sparciale potem.

Wysuszać owszem .

Wiadomo że ze sprysków chlapie na dach i na przednie drzwi . Co na to wosk ?

Denaturat ponoć bezpieczny dla lakieru , ale dłuższego kontaktu ja osobiście bym nie ryzykował .

Jasny utleniony lakier też może naciągnąć barwnikiem z dykty .

A wystarczy szyby czymś przykryć i jest spokój .

Opublikowano

ale ja tego nie dolewam do płynu sprysków tylko mam w psikaczu do mycia szyb w domu. Szybki oprysk i jazda.