Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Światła dzienne z wykorzystaniem modułu SD-2 modele B5 i B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie czytaj opisów na alegro proste, nie bedziesz zadawal tego typu pytań o spalaniu :facepalm:

bo to działa tak samo jak popularne na tym portalu magnetyzery czy lewitacja do nauczenia sie z ksiazki sprzedawnej alegro

to ma świcić a nie zmniejszać spalanie, oszczedność jest ale zarówek H7

Opublikowano

.....skoro mam zainwestować w jakieś urządzenie to chciałbym wiedzieć jakie są z tego korzyści... a nie wydać pieniądze od tak sobie :thumbdown:

II

II

II

V

....

na tacy podane :wink4:

Opublikowano

Przejrzałem cały wątek i nie zauważyłem żeby ktoś pisał o spalaniu po montażu tego urządzenia.

Może się ktoś podzielić wrażeniami?

Zastanawiam się czy zmniejszenie spalania jest na tyle zauważalne, że warto montować to urządzenie?

Bardziej chodzi tu o zwiększenie żywotności akumulatora niż o spalanie czy też ekologię :decayed:

Opublikowano

Przejrzałem cały wątek i nie zauważyłem żeby ktoś pisał o spalaniu po montażu tego urządzenia.

Może się ktoś podzielić wrażeniami?

Zastanawiam się czy zmniejszenie spalania jest na tyle zauważalne, że warto montować to urządzenie?

:facepalm:

Tak po załozeniu tego za 100zł jak robiłeś 300km teraz bedziesz robił 450 :wink4: noi auto szybsze

Ludzie nie przesadzajcie :wallbash:

skoro mam zainwestować w jakieś urządzenie to chciałbym wiedzieć jakie są z tego korzyści... a nie wydać pieniądze od tak sobie :thumbdown:

masz ori xenony ? jesli tak to swiatla do jazdy dziennej sa swietnym rozwiazaniem.Bez nich jazda na zapalonych xenonach szybko wykancza odblysnik i niepotrzebnie same palniki.Po co maja palic sie w dzien przy dobrej widocznosci?Uwazam ze zakladanie dziennych do auta ze zwyklymi reflektorami nie jest az tak potrzebne bo zarowka to koszt w zaleznosci od producenta 10-50 zl za sztuke a palnika xenon od 100 zl chinskie (:kox::D) do 450 w ASO za sztuke .Nie wspominajac o kosztach regeneracji wypalonych odblysnikow xenonowych .

Opublikowano

Mariusz, chińskie od 20zł na alegro i to D2S :decayed: uzywam od kwietnia :naughty:

Opublikowano

Mariusz, chińskie od 20zł na alegro i to D2S :decayed: uzywam od kwietnia :naughty:

:blink:

ja nie w temacie ...f*ck 20 zl :doh1:

Opublikowano

Nie czytaj opisów na alegro proste, nie bedziesz zadawal tego typu pytań o spalaniu :facepalm:

bo to działa tak samo jak popularne na tym portalu magnetyzery czy lewitacja do nauczenia sie z ksiazki sprzedawnej alegro

Wybacz, ale nie uważam żeby teoria o niższym spalaniu była aż taką bujdą... mniejszy pobór prądu = mniejszym obciążeniem alternatora = mniejsze spalanie... i właśnie pytałem o to czy spadek spalania jest taki, że można to odczuć...

Opublikowano

Z pewnoscia go odczujesz przy dystrybutorze :hi: jeżdze dosć długo na tym( mam h7 led wiec jeszcze mniejszy pobór) i naprawde nie widze róznicy w spalaniu i dystansie jaki pokonuje w porownaniu do tego jak jezdzilem na światłach, wiec dla mnie jest bujda tak samo jak spadek spalania po chipie :hi:

Opublikowano

Z pewnoscia go odczujesz przy dystrybutorze :hi: jeżdze dosć długo na tym i naprawde nie widze róznicy w spalaniu i dystansie jaki pokonuje w porownaniu do tego jak jezdzilem na światłach, wiec dla mnie jest bujda tak samo jak spadek spalania po chipie :hi:

Takiej odpowiedzi oczekiwałem :decayed: dzięki :wink4::tongue4:

Może i ja zrobię taki prezent mojej furce z podobnego urządzenie ( wykonam je sam z 2 przekaźników i rezystora 100wat ) :good:

Opublikowano

Ja też mam konstrukcje wlasnej roboty na 2 przekaźnikach :naughty:

Opublikowano

Ja właśnie sobie rozrysowałem schemat i chyba zrobię to z wykorzystaniem jednego przekaźnika :) a mógłbyś powiedzieć jaki rezystor zastosowałeś? ja myślę nad 5-6 Ohm 100wat ( bądź więcej żeby się nie grzał za mocno )

Opublikowano

Tego Ci nie powiem bo instalcje wyprodukował mi znajomy elektryk ja tylko mowiłem co jak ma działać a on dobierał elementy, miało byc na jednym przekazniku, ale wtedy zapalaja sie światla po przekręceniu stacyjki i gasną po zapaleniu postojówek, a ja chciałem mieć możliwosć swobodnego wyłaczenia dziennych(dodatkowo), wiec dlatego wleciał drugi przekaznik i cala instalacja zyskała swój bezpiecznik

Fotki sa w wątku o rezaniu bixenonu :hi:

Opublikowano

Z pewnoscia go odczujesz przy dystrybutorze :hi: jeżdze dosć długo na tym( mam h7 led wiec jeszcze mniejszy pobór) i naprawde nie widze róznicy w spalaniu i dystansie jaki pokonuje w porownaniu do tego jak jezdzilem na światłach, wiec dla mnie jest bujda tak samo jak spadek spalania po chipie :hi:

ja również no chyba ,że jest to ilość typu kieliszek paliwa w skali 1 baku :wink4:

Opublikowano

Tak jak pisało poprzednio chodzi o zaoszczędzenie na żarówkach i odbłyśnikach szczególnie w soczewkach :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanie do tych, którzy kupili SD-2 od Kogiela. Jaką moc dobrać? Domyślne 30% jest OK?

Opublikowano

Pytanie do tych, którzy kupili SD-2 od Kogiela. Jaką moc dobrać? Domyślne 30% jest OK?

nawet ciut mniej możesz sobie zażyczyć :wink4: ale ogólnie jest ok na serii [br]Dopisany: 11 Listopad 2011, 09:41_________________________________________________na pewno mi to świeci ciut mocniej niż w B7 drl :gwizdanie: także Twoja decyzja :wink4:

Opublikowano

im mniej % tym większa temperatura modułu

także moim zdaniem 30% jest ok, z daleka jak patrzysz na przód fury to świeci jak "krótkie" z bliska wydają się słabe i zółte :)

Opublikowano

Ja bralem niedawno na serii 30% i po zamontowaniu jakos tak zolto, owszem gdy czlowiek sie oddali to juz lepiej widac. Pierwsze mijania przy policji juz za mna, poki co cisza :decayed: . Co nie zmienia faktu ze kiedys przy okazji zmienie zarowki na jakies bielsze niz te najtansze ktore siedza :P .

Opublikowano

Ja mam na 15% - tylko to w B6 i wg mnie jest git. Z daleka i tak wygląda jakby za mocno świeciły, a z bliska to prawie wogóle.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Seria jest OK :good: