Kowi87 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Gwerty wklej ten opis na pierwszą strone w spojler. Hodini ja bym jeszcze powalczył z tymi przełącznikami oraz dodałbym kostke rozłączną w wiazce do samych przełączników, miałem swego czasu też tak zrobione kable, przy rozkręcaniu plastików pod kierownicą było to dosc niewygodne, aktualnie mam tam kostke i jak trzeba cos zajrzeć to rozpiecie wiązki to sekunda i cały plastik wyjmujesz.
Houdini Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Gwerty wklej ten opis na pierwszą strone w spojler. Hodini ja bym jeszcze powalczył z tymi przełącznikami oraz dodałbym kostke rozłączną w wiazce do samych przełączników, miałem swego czasu też tak zrobione kable, przy rozkręcaniu plastików pod kierownicą było to dosc niewygodne, aktualnie mam tam kostke i jak trzeba cos zajrzeć to rozpiecie wiązki to sekunda i cały plastik wyjmujesz. Hmmm nie do końca rozumiem masz na myśli taką kostkę? Bo jeśli tak, to właśnie ona jest zamontowana tutaj Przyczepiona żeby nie latała wszędzie, a plexi podłożone, bo ciężko było wpiąć się przez wygłuszenie. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Houdini
Kowi87 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 A no własnie, czyli masz instalkę odpinaną tak że wyjmujesz plastik bez ciągania za sobą kabli Tak wiec moja sugestia juz zrobiona A co do przełaczników, chdziło mi o coś fabrycznego zamiast takich pstryczków
Houdini Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 A no własnie, czyli masz instalkę odpinaną tak że wyjmujesz plastik bez ciągania za sobą kabli Tak wiec moja sugestia juz zrobiona A co do przełaczników, chdziło mi o coś fabrycznego zamiast takich pstryczków Myślę że ciężko by było, zwłaszcza że z drugiej strony mam jeszcze wyłącznik składanych luster pod alarm i wyłącznik coming/going home, więc robi się już tego sporo, a nie chcę żeby to było widoczne. No chyba że masz jakieś ciekawe propozycje
Rafal2410 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 a jak bym tak chciał podłaczyj jako swiatła długie bixy plus stare długie zeby miec wiecej swiatła? bo jednak widze na filmikach ze orginalne ługie dalej swieca
Houdini Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 To łączysz zasilanie H7 z przesłoną bixa
Chadury89 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Po wielu probach udało mi sie w koncu włozyc projektory koito Q5 do zwyklych lamp z A4 B6. Sporo Ciecia jest ale ustawienie i zamontowanie pozniej soczewki jest banalne Nie jest to finalne wykonanie, niepotrzebnie zrobilem dziure z boku i otwor w chromie na soczewke musze zrobic milimetr w prawo.
fafnasty Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Kolego ta soczewka krzywo siedzi Ustaw ja idealnie w poziomie bo będzie jak anglik świecić ;-)
Chadury89 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 ona siedzi prosto, tylko na zdjeciu tak to wyglada, jeszcze nie sprawdzalem ale jest ustawiona wedlug tuch dwoch dziurek do ktorych wchodzi drucik no chyba ze chodzi ci o pierscien to dziura musi isc troche wprawo, ta lampa byla na probe.
krzysaudi Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Ma może ktoś na zbyciu dobre soczewki do B5 ??
Chadury89 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Doszły zarnik Yeaky d2s. Narazie taka mała próba, przetwornice cyfrowe canbus tez z chin jak i soczewki koito q5
Gwerty Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2017 Mam próbę. Dla uscisnienia terminologii. Nie soczewka a projektor. Wiem ze wiele osób na projektor potocznie mówi soczewka. A potem pełno pytań czy wystarczy zmienia samą soczewkę i będzie super świecić. Myślę że osoby znające temat podpiszą się pod tym.
fafnasty Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Mam próbę. Dla uscisnienia terminologii. Nie soczewka a projektor. Wiem ze wiele osób na projektor potocznie mówi soczewka. A potem pełno pytań czy wystarczy zmienia samą soczewkę i będzie super świecić. Myślę że osoby znające temat podpiszą się pod tym. Dokładnie Potocznie soczewka fachowo projektor ważne żeby pod hasłem soczewka ludzie wyobrażali sobie kompletna cześć czyli szkło (soczewka) przesłone i odblysnik bo zawsze jest to traktowane jako 1 element przy modyfikacjach bo nie są te elementy zamienne przy różnych projektorach. Zawsze musi być wymieniony komplet szkło przesłona odblysnik
bidzio1 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Czyli projektor a tłumaczenie każdemu z osobna staje się męczące. Proponuje Grzesiu abyś wprowadził słownik pojęć w temacie bo to twój temat.Z wyjaśnieniem podstaw bo nadal wielu ludzi nie ma pojęcia co to bixenon albo wyobrażają dobie bóg wie co.Poprostu 1. Projektor - 2. Soczewka-3. Przysłona-4. Odblysnik-5. Bixenon- 6. Zarnik, palnik, żarówka7. Przetwornica Itd...Można podczepic spryski, samopoziom, drl itp Taki zbiór terminów w jednym miejsc. Nawet proste wyjaśnienie z Wikipedii. Było by to pomocne nowym użytkownikom a nawet i weteranom.Co myślisz w tej sprawie?
Gwerty Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2017 Fajny pomysł. Mam gdzieś na kompie trochę rysunków , żeby nie było tylko suchych definicji. Opracuje i wrzucę.
zgredek27 Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Mam jakieś fotki porównawcze świecenia ori drogowych do intemo bix w B5, mogę też podrzucić. Z ciekawostek, 3 letni żarnik, świecący jeszcze ładną barwą generował 1,5 Lux-a światła, nowy zaraz po założeniu, jeszcze "nie dopalony" 5,6 Lux-a
Gwerty Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Opublikowano 3 Lutego 2017 Niebawem będzie opis ze schematami . Musze tylko do końca doprowadzić sprawę z biledami bo udało mi dorwać duża ilość nowych projektorów to od razu po większe temat.
pastaldo Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Gwerty, mam pytanko bo wiem że znasz lampy które mam bo robiłeś mi BIX na soczewce z B8 do mojego A6 C5 LIFT. Znasz z autopsji te soczewki Hella Intemo ? Czy duże są zmiany względem tego projektora ori który mam teraz czyli z B8? Bo sobie pomyślałem czy by nie pójść w tym kierunku. Mimo dość dobrych projektorków u mnie odczuwam niedosyt światła a to co zrobił Houdini i efekt na zdjęciach robi wrażenie. Oczywiście muszę też prze polerować klosze ale sama polerka kloszy raczej nie pomoże na tyle.
Rekomendowane odpowiedzi