Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ma ktoś końcówkę wydechu ori. 1.8T? Chętnie odkupię :wink:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A bylo w ogole cos takiego ?

Opublikowano
Hyhy

Rozumiem, że jeśli nie mam problemów z katem to tą kasę lepiej przeznaczyć na weekendowy melanż?

odkładaj odkładaj, jak przyjadę, to zmodzimy coś więcej -wywalimy kata całkiem, zawsze to auto lżejsze będzie...:decayed::wink:

A co z drugą sonda? check bedzie swiecił.

Opublikowano

koleś zakładał sportowy katalizator do 1,8T i nie świecił :wink: a czy w tym też tak będzie? nie wiadomo...

---------- Post dopisany at 07:31 ---------- Poprzedni post napisany at 07:31 ----------

Panowie ma ktoś końcówkę wydechu ori. 1.8T? Chętnie odkupię :wink:

ori jest przyspawana...:wink: i nie jest wymienna

Opublikowano
Hyhy

Rozumiem, że jeśli nie mam problemów z katem to tą kasę lepiej przeznaczyć na weekendowy melanż?

odkładaj odkładaj, jak przyjadę, to zmodzimy coś więcej -wywalimy kata całkiem, zawsze to auto lżejsze będzie...:decayed::wink:

Co jest złego w tym zamienniku? Odpowiedz proszę aby został ślad dla potomnych.

Opublikowano

Chodzi mi o coś takiego:

2364483809

Fakt źle zinterpretowałem swoje pytanie :decayed:

Opublikowano
Hyhy

Zapraszam, barek się powiększa :grin::drunk:

Opublikowano
Hyhy

Lepiej jak juz wywalic kata w ogóle i wstawic DP - po cholere tak cudować :facepalm:

Opublikowano
Hyhy

nie wiem, zy jest lepszy, czy gorszy-nie znam nikogo, kto stosował takie coś u siebie-znam gościa, który wywalił ori kata i wstawił sportowego, o większym przepływie, ale zachowującym parametry katalizatora, ze względu na emisję spalin-auto zachowywało się, jakby nie miało kata, ale poziom emisji spalin był na dozwolonym poziomie

Opublikowano

kiedyś na forum spawaniem DP i orurowań zajmował się jak dobrze pamiętam Bakuś ale cos wypadł albo z forum albo z obiegu. Macie teraz kogoś godnego polecenia kto zrobi DP z 3.75 od turbo z zejściem na 2.5 ?

Opublikowano

pogadaj z kolega Inkognito

Opublikowano

Maciek a po co ci taki wielki DP -3,75" ??

Opublikowano

to nie dla mnie tylko dla kolegi pod k04 :wink: moje AEB przestało się rozwijać na korzyść budowy domu :naughty:

Opublikowano

Hah rozumiem :thumbup1: ale i tak coś duzy ten DP...

Opublikowano
:facepalm: ty faktycznie napisałem 3.75 zamiast 2.75 :polew:
Opublikowano

noooo :polew: ale mówie moze ktos chce taka wielka loche :naughty:

Opublikowano
:facepalm: ty faktycznie napisałem 3.75 zamiast 2.75 :polew:
to prawie, jak rynna:shock3: chyba nie dało by rady tego zamontowac...:decayed:
Opublikowano

da rade, spokojnie

dwa lata temu zrobiłem taki z nierdzewki

kupił ktoś z forum, ale nie pamietam kto

Opublikowano

to chyba turbo z actrosa montował :naughty:

Opublikowano

Chłopaki, ja kombinowałem z muszlą od Porsche Cayenna TD04HL-18T, powiem tylko tyle, rynna to mało powiedziane, rura kanalizacyjna bliżej tak pod 160mm :)

---------- Post dopisany at 22:19 ---------- Poprzedni post napisany at 22:01 ----------

Przy okazji zapytam czy spotkał się ktoś w 1.8T że przy zmianie wałków od ADR-a na jeszcze seryjnym sofcie ale po wrzuceniu wszystkich gratów ( większe turbo, kolektor, pompa paliwa, icek itp) podciśnienie na biegu jałowym spadło o jakieś 0.2 bara i auto z rana trzeba długo kręcić żeby odpalić ??

Spotkał spotkał, u mnie dokładnie to samo było. Jest już poprawione ale czeba to dopracować, bo u mnie szwajcar wersja i masakra w eko-mapach. U mnie z rana przelewało strasznie, a na ciepło trzeba było dłużej pokręcić albo gazu depnońć ciutkie.