JUZIU Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Panowie, jak poprawić trakcję w 1.8T FWD .. Quattro nie jest do dołożenia bo to B5 .. jest możliwe dołożenie jakiegoś Torsena? Bo przy 200+ ciężko się jeździ ... :/ możesz jedynie wsadzić torsena w skrzynie ale i tak w zime lub na mokrym bedzie cięko- wiem bo miałem w ośce 300hp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Każdego więc, kto tych słów moich słucha i wypełnia je, można porównać z człowiekiem roztropnym, który dom swój zbudował na skale. Spadł deszcz, wezbrały potoki, zerwały się wichry i uderzyły w ten dom. On jednak nie runął, bo na skale był utwierdzony. Każdego zaś, kto tych słów moich słucha, a nie wypełnia ich, można porównać z człowiekiem nierozsądnym, który dom swój zbudował na piasku. Spadł deszcz, wezbrały potoki, zerwały się wichry i rzuciły się na ten dom. I runął, a upadek jego był wielki". Nawet Św. Mateusz pisał w swojej ewangeli aby nie modzić FWD bo tak sie to skonczy Nic z tym nie zrobisz bo nie można mieć wszystkiego w FWD tzn. łoić inne auta z Quattro na suchym bo sie ma mniejsze straty w napedzie i jezdzić komfortowo w deszczu i zimie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinkers Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ośka to w przypadku dalszych planów na mody zmora. Sam to teraz mam ale w Q dorwać w konfiguracji której chciałem to bym do dzisiaj pewnie szukał Ani tu turbawki większej nie wstawić, ani tu po śniegu nie można poszaleć. Zostaje pewnie jeszcze doładowanie po biegach ale jak to będzie ostatecznie jeździło... Trochę optymizmu wlał we mnie Grzesiu z wystrojeniem Leona w ośce na 300PS ale pewnie każde auto będzie to znosiło inaczej jeśli chodzi o moc i trakcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) od ponad pięcią lat trąbię wszem i wobec że 200+ w ośce to zupełna strata kasy i nerwach nie mówie ale jak widac chętnych tak na prawde to nie brakuje Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinkers Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 No wlasnie o to chodzi. Ja mam pewnie niecale 200PS a juz widze, ze nie ma sensu pchac sie w wieksze turbo... Chyba ze by quattro dolozyc... Hmmm Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 noooooo..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBucu Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Dev, majl? Bo juz od poniedziałku latam z cena za moje blachy.... Edytowane 3 Grudnia 2014 przez TyBucu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jaki mail ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Do B5 Q niestety nie dołoży sie .. więc zostało tylko zrobić boost by gear i ograniczyc doładowanie na 1 i 2gim biegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindlug Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zdrowe zawieszenie, dobra opona w meskim rozmiarze i oska pojedzie. U mnie 340km na kolach od drugiego biegu jedzie pieknie mozna wrzucic torsen i na bank poprawia sie wlasciwosci jezdne ale tak czy inaczej Q to Q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Tylko wtedy co 3 miechy nowe opony trzeba kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindlug Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Tylko wtedy co 3 miechy nowe opony trzeba kupowaćKurcze, z jednej strony masz racje ale z drugiej strony zmiana opon to i tak maly problem w mocno zmodyfikowanym aucie uzywanym jako daily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBucu Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Miszcze, jest jakas roznica miedzy cewkami z aeb a z s4?? Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Miszcze, jest jakas roznica miedzy cewkami z aeb a z s4?? Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 jest u mnie we wsi taki wariatuncio co ma s70 w 2.5 turbo w okolicach 300km i mowi ze maks 3 miechy mu oponki wytrzymuja;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Znam takiego co ma 300-konnego saaba ktory zamyka temat przednich opon w 30dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindlug Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Przeciez to zaden problem da sie wykonczyc opony w ciagu doby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Wiem, tym bardziej jestem zdziwiony ze zajmuje mu to az miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 ciekawostkakomp z b5 AEB 2 wtyczki zaskoczył bez gadania w golfie AGU 1.8T 98-99 rok, wystarczyła sama adaptacja bez jakiegoś kombinowania z immo, żadnych błędów i efektów ubocznych na przepływce idealna seria 125g/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindlug Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A dlaczego mial nie zaskoczyc jak to blizniacze konstrukcje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi