Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie paliwo lejecie do swoich TDI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekaw jestem jakiego paliwa używacie koledzy do swoich aut? Chodzi mi na jakich stacjach je kupujecie ( orlen, BP idp ) oraz jakie ( zwykłe czy klasy premium ) ? Nasze wypowiedzi dadzą nam obraz jakie paliwo jest teoretycznie najlepsze dla naszych "klekotów" TDI :wink4:

Opublikowano

Takich tematów było na pęczki... :gwizdanie: Każdy leje co mu pasuje i ma swoje zdanie na ten temat. Ja często tankuje się za wschodnią granicą i jestem zadowolony :)

Opublikowano
  • Autor

Ja osobiscie leje paliwo z BP oraz Orlen. Najlepiej jeżdzi mi sie na Verwie :notworthy:

Opublikowano

ja leje co popadnie :wink4:

Opublikowano

ja leję vervę on i bp ultimate. zauważyłem jednak, że przy paliwie z bp auto pali ok 0,2 litra paliwa więcej. dlatego po dwóch miesiącach wróciłem do tankowania na orlenie i póki co tak zostanie :good:

Opublikowano
  • Autor

ja leję vervę on i bp ultimate. zauważyłem jednak, że przy paliwie z bp auto pali ok 0,2 litra paliwa więcej. dlatego po dwóch miesiącach wróciłem do tankowania na orlenie i póki co tak zostanie :good:

Tez to zauważyłem. Jeszcze jeżdżąc passkiem wydawało mi się, ze lejac paliwo z BP jest większe spalanie. Obecnie w audi to sie potwierdza :mysli: Ciekawe czemu tak jest.... ?

Opublikowano

Tez to zauważyłem. Jeszcze jeżdżąc passkiem wydawało mi się, ze lejac paliwo z BP jest większe spalanie. Obecnie w audi to sie potwierdza :mysli: Ciekawe czemu tak jest.... ?

tez zauwazylem wyszlo mi kiedys ze przeklamuja na dystrybutorach bo lalem do karnistra i wiedzialem ile na innych stacjach pod korek wchodzi i wyszlo ze na BP wchodzi wiecej niz norma przewiduje

Opublikowano

Only ON Lotos lub Dynamic Diesel zależy za jaki wąż złapię :tongue4:

Opublikowano

Żadnych wynalazków zwykły ON :)

Opublikowano

Ja leję zwykłą ropę na Orlenie lub Neste i przez cały rok dodaję Castrol TDA i jest :good:

Opublikowano

Żadnych wynalazków zwykły ON :)

:good:

Opublikowano

Przeważnie stacja Lotos.

Opublikowano

Bliska bio100 od prawie roku czasami jak nie mam bliskiej po drodze to co popadnie aktualnie jest tańsze o 85gr/l

Opublikowano

Shell Diesel Extra :good:

Opublikowano

Shell Diesel Extra :good:

To samo leje :good: nie narzekam :hi:

Opublikowano

Zwykły ON , tylko i wyłącznie na Neste :good:

Opublikowano

ON Orlen :)

Opublikowano

Uważam , że nie ma sensu stosowania "ulepszonych paliw" typu V-power , Verva , Ultimate itp. ... lepiej co trzy , cztery tankowania zapodać jakiś uszlachetniacz :wink4: .... osobiście polecam STP i LM

Opublikowano

supradiesel ON ,dieselgold ON na Statoil, czesto Verve ON na Orlenie i zwykły ON, czasami ON w Tesco

Opublikowano

aprpo tych dwoch wczesniejszych wypowiedzi z przeklamywaniem dystrybutorow na bp ..cos w tym musi byc bo nie dawno przy mnie gosciu zrobil wielka afere ze tankuje auto zawsze do pelna i w zyciu jeszcze mu tyle do baku nie weszlo :gwizdanie: gosc nie wydawal sie na niezrownowazonego raczej , bo przy kierowniku stacji mowil ze jest prawnikiem i ze tak tego nie zostawi,nie wiem co bylo dalej bo nie chcialo mi sie czekac ale tankuje tak na wszelki wypadek na innych stacjach :wink4: