kichy Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 a jaki olej do ADR 97 rok 125km?bo powoli zaczynają mi ciężko biegi wchodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalik Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 a jaki olej do ADR 97 rok 125km?bo powoli zaczynają mi ciężko biegi wchodzić Stronę wcześniej podawałem parametry i oznaczenia..... Audi wymaga oleju G052911A SAE 75W90 (synthetic oil) 2,25 litra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariodario Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 ja wymienilem na olej elf z norma gl-4 czy cos tam. po przeczytaniu tego posta tak postanowilem. wiem ze nic mi to nie dalo bo po przebiegu 205tkm olej zlecial jak nowy,a ja mam pozytek z tego ze w plecy 120 pln. skrzynia pracuje bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haimon Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Czy ktoś wie czy valvoline 75w90 będzie odpowiedni do naszych skrzyń? Nie mogę znaleźć specyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDrIu` Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 a jaki olej do ADR 97 rok 125km?bo powoli zaczynają mi ciężko biegi wchodzić Stronę wcześniej podawałem parametry i oznaczenia..... Audi wymaga oleju G052911A SAE 75W90 (synthetic oil) 2,25 litra. Czy rowniez do AJMa nalezy kupic taki olej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral.tz Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIUS Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Panowie jaki olej zalać do skrzyni audi a4 1.8 adr czy te oleje których podałem linki nadają się ?? http://allegro.pl/oryginalny-olej-przekladniowy-1l-audi-vw-seatskoda-i2116085263.html lub http://allegro.pl/castrol-syntrans-transaxle-75w-90-1l-sklep-f-vat-i2096359944.html myślę jeszczę nad motulem http://allegro.pl/lodz-motul-gear-300-75w90-100-syntetyk-i2091389571.html czy ten ori się nadaję czy muszę kupić 3L ?? czy 2.5 starczy?? np castrol robi też 0.5l butelki?? do skrzyni wchodzi 2.25 tak?? z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral.tz Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 jeden jak i drugi może być ja polecam Castrola lub ten serwisowy 2,5l powinno starczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Przy okazji wymiany uszczelniacza wybieraka postanowiłem wymienic olej w skrzyni. Wlałem Motula Gear 300 http://www.motul.de/pl/en/products/106? Powiem tak: wczesniej biegi wchodzily dobrze - teraz skrzynia chodzi jak nowa - przebieg 200 tys. 2 lata temu wymienilem na Motula. Moge spokojnie polecic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiqu Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Wymieniał ktoś może olej w skrzyni z motorem 1Z? Ostatnio zauważyłem, że skrzynia mniej precyzyjnie chodzi, a przy ujemnych temperaturach na V biegu przy ok. 80 km/h delikatnie pogwizduje. Teraz jak temperatura plusowa to nie słychać tego ale chciałbym sprawdzić poziom oleju i ewentualnie dolać, a jeszcze lepiej wymienić. Można jakoś samodzielnie sprawdzić poziom oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral.tz Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 możesz, tu na zdjęciu zapożyczonym z poprzedniej strony zaznaczyłem Ci co odkręcić poziom prawidłowy to na poziomie tego korka jest tam widoczny na skrzyni drugi(od spodu) korek, on wiesz do czego służy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiqu Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Góral.tz pewnie , że wiem Dzięki za foto ale tam z tego co widzę idzie jakiś specjalny klucz ( torx )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalik Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Góral.tz pewnie , że wiem Dzięki za foto ale tam z tego co widzę idzie jakiś specjalny klucz ( torx )? Ja odkręcałem własnoręcznie zrobionym kluczem ze szpiki od malucha (śruba na klucz 19 jak się nie mylę). Pasuje idealnie. http://allegro.pl/szpilka-kola-fiat-126p-maluch-i2119444558.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiqu Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Polak to jednak potrafi kaliko44 świetny i tani pomysł na klucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Gun Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Wymieniał ktoś może olej w skrzyni z motorem 1Z? Ostatnio zauważyłem, że skrzynia mniej precyzyjnie chodzi, a przy ujemnych temperaturach na V biegu przy ok. 80 km/h delikatnie pogwizduje. Teraz jak temperatura plusowa to nie słychać tego ale chciałbym sprawdzić poziom oleju i ewentualnie dolać, a jeszcze lepiej wymienić. Można jakoś samodzielnie sprawdzić poziom oleju? Wymieniałem w swoim zeciorze, skrzynia pracuje ciszej, biegi chodzą bardzo precyzyjnie, jak już olej się nagrzeje to można zmieniać jednym palcem. Castrol Taf-x 75w90 (teraz zmienił nazwę na Transaxle czy cuś takiego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiqu Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Ja od 4 lat nie zaglądałem do oleju do skrzyni i nie wiem czy ktoś wczesniej zaglądał przede mną. Więc zakładając, że olej nigdy nie był wymieniany to juz czas najwyższy na świeżą oliwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekce Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Wymieniał ktoś może olej w skrzyni z motorem 1Z? Ostatnio zauważyłem, że skrzynia mniej precyzyjnie chodzi, a przy ujemnych temperaturach na V biegu przy ok. 80 km/h delikatnie pogwizduje. Teraz jak temperatura plusowa to nie słychać tego ale chciałbym sprawdzić poziom oleju i ewentualnie dolać, a jeszcze lepiej wymienić. Można jakoś samodzielnie sprawdzić poziom oleju? Wymieniałem w swoim zeciorze, skrzynia pracuje ciszej, biegi chodzą bardzo precyzyjnie, jak już olej się nagrzeje to można zmieniać jednym palcem. Castrol Taf-x 75w90 (teraz zmienił nazwę na Transaxle czy cuś takiego) pewnie o taki chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiqu Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 I jak ten Castrol Syntras Transaxle się spisywał w największe mrozy? Biegi dobrze wchodziły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIUS Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 no właśnie bo mam klina albo ten catrol albo ten ori który Panowie lepszy : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan kierownik Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 I jak ten Castrol Syntras Transaxle się spisywał w największe mrozy? Biegi dobrze wchodziły? Jeżdżę na nim od jesieni i z czystym sumieniem mogę go polecic. Przy mrozach -20/-22 i całodniowym postoju pod chmurką drążek chodził dosyc ciężko ale po chwili jazdy wszystko chodziło jak należy. Podczas poprzednich zim, na starym oleju do wrzucenia jedynki i wstecznego trzeba było przymierzyc się kilka razy a wrzuceniu dwójki towarzyszył zgrzyt więc zmiana jest na +. Przy obecnych temp. +6/+8C skrzynia zachowuje się wzorowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi