Slawek Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Niepotrzebnie zmieniałeś czujnik, skoro tempomat działał. Widocznie w Twoim silniku czujnik sprzęgła może być w innym bloku. Nie masz się czy m przejmować z tymi obrotami przy rozłączaniu tempomatu sprzęgłem
adasko2412 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Ale przed wymianą czujnika silnik przy zmianie biegów trzymał trochę dłużej obroty i dopiero spadały, było to niekomfortowe uczucie szarpnięcia, po wymianie wszystko płynnie się odbywa. Ciekawe w którym bloku jest możliwość sprawdzenie działania oprócz tego co w każdym.
kupczak90 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Panowie zainstalowałem tempomat wg instrukcji, ale nie działa. Błędów w sterownikach nie ma. W blokach pomiarowych manetka daje oznaki życia przyciski zmieniają wyświetlane komunikaty, pedał sprzęgła i hamulca działa poprawnie (grupa 066 poz 2 reaguje) Jedynie co mnie interesuje to czujnik prędkości. Zrobiłem log i w grupie 005 prędkość wyświetlana jest poprawnie w grupie 066 poz 1 prędkość pokazuje tak jak dla grupy 005 ale w poz 3 jest cały czas 0 pytanie z którego odczytu kożysta tempomat /??? :/ Macie jakiś pomysł co może być jeszcze nie tak ?? Nic więcej nie znalazłem i nie przychodzi mi do głowy sprawdzić :/ Może ktoś sprawdzić czy ma wskazania prędkości u siebie w grupie 066 w polu 1 i 3 Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez kupczak90
maq Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Powiedzcie proszę czy zdarzyło się komuś w b6 mieć moduł "S"? W opisie pisze że "S" jest od B7 czy nie ma to większego znacznenia. Dziś oglądałem auto które chce kupić i wiem że miał moduł "s" i mnie to zaintrygowało czy było coś kombinowane czy po prostu pod koniec produkcji B6 pakowali już moduł s-ki ? Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez maq203
nitroo Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Powiedzcie proszę czy zdarzyło się komuś w b6 mieć moduł "S"? W opisie pisze że "S" jest od B7 czy nie ma to większego znacznenia. Dziś oglądałem auto które chce kupić i wiem że miał moduł "s" i mnie to zaintrygowało czy było coś kombinowane czy po prostu pod koniec produkcji B6 pakowali już moduł s-ki ?Tak, ja miałem u siebie S w B6 z 2004 roku. Niestety nie wspiera on tempomatu, więc się go pozbyłem.
maq Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 ok dzięki. Takiej odpowiedzi oczekiwałem. Jak wezmę to auto to u mnie pewnie też wyleci ... ale zobaczymy bo jeszcze jedna rzecz mi nie pasi... ale o tym zaraz napiszę w odpowiednim dziale. Dzięki nitro
artursa Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Witam Mam pytanie Czy sterownik modułu kierownicy pod tempomat o nr 8E0 953 549 L z literką L pasuje do A4 B6 Avant? Pozdrawiam
Slawek Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Nie ma różnicy czy Avant czy sedan, gdyż to się koduje w module. Tak pasuje
artursa Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Nie ma różnicy czy Avant czy sedan, gdyż to się koduje w module. Tak pasuje Dzięki
szwarcu1 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 No i bangla Nawet funkcje głosowe bluetooth zaczęły śmigać Tyle tylko że cholernie ciężko się mówi z angielskim akcentem i zaprogramowanie numeru zabiera kilka chwil...
jhimo Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witam, posiadam modul 8E0 953 549 N z B6 ktory wedlug opisu wspiera multi i tempomat. Ja mam B7, bedzie bez problemu mi dzialala MF ?
Schmolke Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Niestety N wspiera MF B6 only. Musisz się zaopatrzyć w moduł Q lub R. Jest na forum topic odnośnie MF w B7 albo zamontowanie w B6 kiery z B7/B8 i tam jest wyjaśnione.
nitroo Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Ja mam inne pytanie - w jaki sposób wymienić dolną część obudowy pod kierownicą? Odkręciłem dwa torxy po bokach oraz jeden pod spodem, ale podczas wyciągania przeszkadza mi regulacja kierownicy...
Schmolke Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Też przed tym problemem stanąłem. Ponoć są mistrzowie kierownicy, którzy potrafią to zdjąć, ale moje próby skutkowały tylko poobcieraniem elementu. Więc 3 dodatkowe śrubki i cały panel osłaniający nogi kierowcy poszedł w 1 minutę na glebę i osłona dolna kolumny kierownicy jest gotowa do wybrania.
nitroo Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Też przed tym problemem stanąłem. Ponoć są mistrzowie kierownicy, którzy potrafią to zdjąć, ale moje próby skutkowały tylko poobcieraniem elementu. Więc 3 dodatkowe śrubki i cały panel osłaniający nogi kierowcy poszedł w 1 minutę na glebę i osłona dolna kolumny kierownicy jest gotowa do wybrania. Dzięki za info. Muszę pomalować całą obudowę, to dobrze wiedzieć, że trzeba też osłonę znad nóg ściągnąć
koleś1 Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 Bardzo proszę o pomoc. Zamontowałem tempomat w A4 B6 mojego kumpla. Moduł wymieniłem na Q. Wszystko działa. Kolejny mod to wymiana kierownicy ze zwykłej na taką ze sterowaniem radiem. Kierownicę już mam, jest kabelek i taśma airbag. Czy ten moduł będzie to obsługiwał i czy pomiędzy modułem a radiem będę musiał ciągnąć jakieś kabelki?
Schmolke Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 Jeżeli pytasz o kierę z B7 (wnioskuję po module Q) to więcej info znajdziesz tu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/18670-instalacja-kierownicy-multifunkcyjnej-r8ttb7/ rozwiń spojler pod pierwszym postem.
koleś1 Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Kierownica będzie z B6. Moduł Q trafił do auta bo był w bardzo dobrej cenie wraz z osłoną dolną oraz manetkami. Patrząc na ceny modułów to naprawdę była okazja. Tylko czy teraz ruszy kierownica na tym module. Więc podsumowując: Audi A4B6 Kierownica z B6 Moduł Q Zadziała to?
nitroo Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Kierownica będzie z B6. Moduł Q trafił do auta bo był w bardzo dobrej cenie wraz z osłoną dolną oraz manetkami. Patrząc na ceny modułów to naprawdę była okazja. Tylko czy teraz ruszy kierownica na tym module. Więc podsumowując: Audi A4B6 Kierownica z B6 Moduł Q Zadziała to? Moim zdaniem tempomat ruszy, ale MF nie. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
Schmolke Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Odwrotnie ponoć działa, jak do B7 włożysz moduł Mid-Line N lub L z B6, wówczas masz tempomat bez MF. Ale tutaj szkoda zabawy. Moduł z Q jest chodliwy - 250zł (w porywach 300zł jak na allegro posucha). A tu na forum kupisz N lub L w przedziale 150-200zł. Ryzyko jest. Dłubania 2-3 godziny. Podmienić moduł na N lub L, albo sprawdzić jeśli jest czas i chęci.
Rekomendowane odpowiedzi