Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy ceny LPG ostro pójdą w górę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierdolenie, co rok to samo, nie wierzę że gaz będzie kosztował więcej jak 3 zł, nie ma takiej opcji, a jak było by tak że różnica między PB a LPG wynosiła by 1 zł to kupuję S4 i jeżdżę na PB :decayed: a co mi tam :>

Opublikowano

Pierdolenie, co rok to samo, nie wierzę że gaz będzie kosztował więcej jak 3 zł, nie ma takiej opcji, a jak było by tak że różnica między PB a LPG wynosiła by 1 zł to kupuję S4 i jeżdżę na PB :decayed: a co mi tam :>

Ja bym wy***rdolił instalacje w krzaki :evil:

Opublikowano

Co do gazu, rząd powinien chyba brać też pod uwagę aspekt ekologiczny.

Opublikowano

Z tego co słyszałem wczoraj na tvn turbo to maja obniżyć ceny paliw bo przestali zarabiać bo około 30 % kierowców zaczeło mniej jeździć a co za tym idzie i tankować ciekawe co z tego wyjdzie. Co do samej ceny gazu to raczej mało prawdopodobne żeby cena przekroczyła 2.80 zł :decayed:

Opublikowano

Hahaha, przecież cała ekologia opiera się na lobbowaniu, tzn ktoś na tym zarabia. :polew:

Opublikowano

A co moze LPG bardziej ekologiczne? Chłopie, to nie czasy polonezow i kanciakow, gdzie na gazniku bylo cos lepiej... Teraz na wtryskach lpg tak samo wali co2 jak i pb..

Opublikowano

Będzie droższy i na 100% będzie to ponad 4 zł ale do 2018 r :decayed:

A tak serio rozmawiałem z dostawcą u nas LPG i ma drożeć ale jak i ile to jeszcze sami nie wiedzą :cool1:[br]Dopisany: 27 Sierpień 2011, 08:14_________________________________________________

heh, jak gaz ma kosztowac zlotowke mniej niz benzyna to jaki jest sens jezdzenia na gazie/montazu instalacji?

caly przemysl zwiazany z instalacjami lpg,, fitmy produkujace, zaklady montujace, stacje benzynowe i sami kierowcy zbojkotuja ten pomysl, bo to totalnie poronione

Co do Twojej wypowiedzi to brak mi słów :facepalm: co zbojkotują jak ON drożał to co zrobili nic i nic nie mogą . A stację będą przeciwne podnoszeniu cen :decayed: no proszę Cię a po co ? jak jest większa marża :naughty:

Opublikowano

A co moze LPG bardziej ekologiczne? Chłopie, to nie czasy polonezow i kanciakow, gdzie na gazniku bylo cos lepiej... Teraz na wtryskach lpg tak samo wali co2 jak i pb..

Chłopie

Zawartośc związków CO2, HC i NOX w spalinach gazowych ( przy prawidłowo skonfigurowanej i wyregulowanej instalacji gazowej ) jest znacznie niższa niż wprzypadku zasilania PB czy ON. Korzystniejszy skład spalin gazowych potwierdzają wszelkie dokonane pomiary w tym zakresie.

Opublikowano

Gaz jest paliwem ekologicznym i nikt tego nie podważy, no chyba, że domorosły inzynier z przekonaniem, że gaz to do kuchenek.

Mój ojciec nawet kiedyś dostał zwrot częsci kosztów poniesionych na instalację LPG od ministerstwa środowiska lub czegoś takiego.

W krajach europejskich popiera sie instalacje lpg ze względu na ekologię i tak np. jak jest duży smog nad miastami to mogą jeździć pojazdy elektryczne i zasilane lpg.

Zauważyłęm jedną niepokojącą prawidłowość, że gaz na lato już tak nie tanieje jak kiedyś. Tego roku staniał chyna o jakieś 20gr od max poziomu, a pamiętam jak 2 lata temu tankowało sie po 1,5zł :wallbash:

Opublikowano

Jak w 2002 zagazowałem Golfa to tankowałem po 1,02. To były czasy.

A teraz instalacja pewnie ze 3500, robię rocznie około 6000.

Prędzej auto zmienię niż instalacja się wróci :>

Opublikowano

hehe, a to dobre...

ja czytałem, ze cala ta histeria zwiazana z podwyzka akcyzy na LPG to inicjatywa odgórna UE, a nie naszego rzadu. co wiecej - Polska, jak i wiele innych krajow czlonkowskich, jest stanowczo przeciwna takiemu rozwiazaniu, bo ta akcja z podwyzka akcyzy nie odnosi sie tylko do LPG, ale tez i wegla, a zeby cos takiego weszlo w zycie, to podobno musi byc zgoda wszystkich panstw czlonkowskich.. a do tego jeszcze daleka droga

Opublikowano

hehe, a to dobre...

ja czytałem, ze cala ta histeria zwiazana z podwyzka akcyzy na LPG to inicjatywa odgórna UE, a nie naszego rzadu. co wiecej - Polska, jak i wiele innych krajow czlonkowskich, jest stanowczo przeciwna takiemu rozwiazaniu, bo ta akcja z podwyzka akcyzy nie odnosi sie tylko do LPG, ale tez i wegla, a zeby cos takiego weszlo w zycie, to podobno musi byc zgoda wszystkich panstw czlonkowskich.. a do tego jeszcze daleka droga

Słuszna uwaga - wystarczy, że jedno z państw członkowskich nie poprze tego projektu i nie zostanie przyjęty. Takie posunięcie zarżnęło by cały rynek LPG i to nie tylko w PL. Powoli na zachodzie coraz więcej samochodów jest przerabianych na LPG.

Opublikowano

Cena gazu w Danii jest prawie tak sama jak benzyny

nie widziałem osobiscie ale znam kilka osób które tam pracuja i to potwierdzają...

mam nadzieje ze u nas tego nie zrobią :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Czyli, uważacie że oprócz zwykłych podwyżek LPG nie szykuje się jakaś mega wielka podwyżka? :mysli:

Opublikowano

Czyli, uważacię że oprócz zwykłych podwyżek LPG nie szykuje się jakaś mega wielka podwyżka? :mysli:

No wiesz - ręki uciąć nie dam. :>

Myślę, że raczej tylko sezon zimowy jak zwykle przyniesie lekkie podwyżki.

Opublikowano

Czyli, uważacie że oprócz zwykłych podwyżek LPG nie szykuje się jakaś mega wielka podwyżka? :mysli:

na pewno nie przed wyborami :decayed:

Opublikowano

Gdyby chcieli żeby ceny LPG były na poziomie PB to dawno by już tak zrobili :rolleyes:

Nie panikujcie, straszą tym już dobre parę lat :)

Opublikowano

Gdyby chcieli żeby ceny LPG były na poziomie PB to dawno by już tak zrobili :rolleyes:

Nie panikujcie, straszą tym już dobre parę lat :)

odkąd pamiętam zawsze było mówione że się nie opłaca bo ceny będą rosły. fakt rosną. najtańszy gaz jaki pamiętam to chyba 1.1zł za litr albo coś w tych okolicach ale to było z 8-10 lat temu a PB chyba po 2 zł wtedy było bo jak tankowałem komarka to za 10zł miałem pełny bak :decayed:

Opublikowano

Ja pamiętam czasy, jak kolega bujał malczana i przykładał szybko ucho do otwartego wlewu paliwa żeby usłyszeć czy chlupie paliwo, jak słyszał że już mało to mówił :

Ocho... trzeba zatankować, no i jechał zalać za piątkę :)

Teraz z tego co widze to tankuje za 50 :naughty:

Opublikowano

I więcej paliwa traci na dojazdy do stacji :decayed:

Ale ludziom nie wytłumaczysz, że lepiej zalać raz do pełna niż 5x po 50 zł :naughty: