Opublikowano 3 Maja 201313 l Ja też Rogala polecam, chociaż mój był pierwszy który wirusował z takim motorem, więc można powiedzieć że się trochę na nim uczył, ale jeździ do dziś Już prawie 4 lata A ile kosztuje taki modzik? Ile dali z 2.0TDi? Ja mam np. CAGA na automacie i 148kkm, myślicie że byłby sens się bawić w chipowanie jeszcze takiego silnika?
Opublikowano 3 Maja 201313 l Ja też Rogala polecam, chociaż mój był pierwszy który wirusował z takim motorem, więc można powiedzieć że się trochę na nim uczył, ale jeździ do dziś Już prawie 4 lata A ile kosztuje taki modzik? Ile dali z 2.0TDi? Ja mam np. CAGA na automacie i 148kkm, myślicie że byłby sens się bawić w chipowanie jeszcze takiego silnika? No jak najbardziej wskazane jest dorzucić koxu:naughty: zobaczyś jaką odkryjesz nową radość z jazdy:decayed:
Opublikowano 3 Maja 201313 l Ja też Rogala polecam, chociaż mój był pierwszy który wirusował z takim motorem, więc można powiedzieć że się trochę na nim uczył, ale jeździ do dziś Już prawie 4 lata A ile kosztuje taki modzik? Ile dali z 2.0TDi? Ja mam np. CAGA na automacie i 148kkm, myślicie że byłby sens się bawić w chipowanie jeszcze takiego silnika? Silnik jak najbardziej ale w połączeniu z ta skrzynia to nie ... Multitronic nie nadaje sie do modyfikacji
Opublikowano 3 Maja 201313 l Ja też Rogala polecam, chociaż mój był pierwszy który wirusował z takim motorem, więc można powiedzieć że się trochę na nim uczył, ale jeździ do dziś Już prawie 4 lata A ile kosztuje taki modzik? Ile dali z 2.0TDi? Ja mam np. CAGA na automacie i 148kkm, myślicie że byłby sens się bawić w chipowanie jeszcze takiego silnika? Silnik jak najbardziej ale w połączeniu z ta skrzynia to nie ... Multitronic nie nadaje sie do modyfikacji Aaa rzeczywiście Dziadek ma rację nie spojrzałem że multi na ten temat najlepiej jak Barts się wypowie:whistling:
Opublikowano 3 Maja 201313 l Panowie, znajomy kupił Q5 i chciał żebym mu parę rzeczy odblokował vagiem.. zakodowałem mu test zegarów i obniżanie się lusterka przy wstecznym. pierwsza rzecz działa, lusterko zakodowane, ale nie działa. tak samo nie mogę odblokować ukrytego menu (MMI 2G) - sterownik nie odpowiada i nie widzi np. opcji żeby zakodować doświetlanie zakrętów. auto z 2009 roku, 2.0 TDI.. co jest grane? kabelek mi się spierdzielił?
Opublikowano 3 Maja 201313 l Panowie, znajomy kupił Q5 i chciał żebym mu parę rzeczy odblokował vagiem.. zakodowałem mu test zegarów i obniżanie się lusterka przy wstecznym. pierwsza rzecz działa, lusterko zakodowane, ale nie działa. tak samo nie mogę odblokować ukrytego menu (MMI 2G) - sterownik nie odpowiada i nie widzi np. opcji żeby zakodować doświetlanie zakrętów. auto z 2009 roku, 2.0 TDI.. co jest grane? kabelek mi się spierdzielił? Robiłes RESTART MMI ? Doswietlenie zakrętów jest w MCE 09
Opublikowano 3 Maja 201313 l Panowie, znajomy kupił Q5 i chciał żebym mu parę rzeczy odblokował vagiem.. zakodowałem mu test zegarów i obniżanie się lusterka przy wstecznym. pierwsza rzecz działa, lusterko zakodowane, ale nie działa. tak samo nie mogę odblokować ukrytego menu (MMI 2G) - sterownik nie odpowiada i nie widzi np. opcji żeby zakodować doświetlanie zakrętów. auto z 2009 roku, 2.0 TDI.. co jest grane? kabelek mi się spierdzielił? Lustro się podniesie jak trochę sie rozpędzi auto, nie jestem pewien ale powyżej 10-20 km/h iPad Tapatalk HD
Opublikowano 3 Maja 201313 l Panowie, znajomy kupił Q5 i chciał żebym mu parę rzeczy odblokował vagiem.. zakodowałem mu test zegarów i obniżanie się lusterka przy wstecznym. pierwsza rzecz działa, lusterko zakodowane, ale nie działa. tak samo nie mogę odblokować ukrytego menu (MMI 2G) - sterownik nie odpowiada i nie widzi np. opcji żeby zakodować doświetlanie zakrętów. auto z 2009 roku, 2.0 TDI.. co jest grane? kabelek mi się spierdzielił? Robiłes RESTART MMI ? Doswietlenie zakrętów jest w MCE 09 restart robiłem, ale VCDS nie widzi w ogóle opcji żeby zaznaczyć taką funkcję - nie ma tych byte'ów.. tak samo jak chcę odblokować ukryte menu to w Control Head 07 nie odpowiada sterownik Panowie, znajomy kupił Q5 i chciał żebym mu parę rzeczy odblokował vagiem.. zakodowałem mu test zegarów i obniżanie się lusterka przy wstecznym. pierwsza rzecz działa, lusterko zakodowane, ale nie działa. tak samo nie mogę odblokować ukrytego menu (MMI 2G) - sterownik nie odpowiada i nie widzi np. opcji żeby zakodować doświetlanie zakrętów. auto z 2009 roku, 2.0 TDI.. co jest grane? kabelek mi się spierdzielił? Lustro się podniesie jak trochę sie rozpędzi auto, nie jestem pewien ale powyżej 10-20 km/h iPad Tapatalk HD wiem jak się podnosi, mam to u siebie zrobione. ale tam po zakodowaniu ono się nie chce w ogóle obniżyć - przełącznik ustawiony na prawe lusterko
Opublikowano 3 Maja 201313 l Autor Grzesiek na jakim systemie działasz i jaki masz antywir bo walczę z schematami elektrycznymi w ELSie i ni c**ja nie chcą działać... Cały czas problem z debugowaniem skryptu...
Opublikowano 3 Maja 201313 l Grzesiek na jakim systemie działasz i jaki masz antywir bo walczę z schematami elektrycznymi w ELSie i ni c**ja nie chcą działać... Cały czas problem z debugowaniem skryptu... U mnie to samo nie wiem od czego to jest
Opublikowano 3 Maja 201313 l A da radę kupić / podmienić samą tarczę prędkościomierza? Nic nie jest niemożliwe Ale tyle by było roboty, że miesiąc to chyba za mało Gdyby nie licznik kilometrów i zegarek to byłoby o wiele prostsze... O ile same wskazówki podejdą Plug & Play to z tarczami wielka rzeźba by była, bo po pierwsze trzeba by wylutować predkościomierz i obrotomierz i wlutować w innej pozycji tak żeby skala się pokrywała, a druga sprawa to zegarek i licznik kilometrów... http://i.imgur.com/U2oldHkl.jpg Raczej słaba opcja. http://i.imgur.com/LlDifqnl.jpg Tak lepiej, ale żeby to profi zrobić to chyba laserowo w tej tarczy trzeba by to wyciąć Takie gdybanie ---------- Post dopisany at 21:47 ---------- Poprzedni post napisany at 21:28 ---------- Wie ktoś jak wyglądają wskazówki licznika od wewnętrznej strony? Da radę przełożyć te wskazówki do B6 bez problemu? Z B7 pasują P&P, S4 tak samo ale zastanawiam się, czy z B8 podejdą Ja dłubałem w B8, ale nie wiem jak wyglądają w B6:decayed: W B6 i B7 są osadzone na takie jakby szpilce.. W B8 na pewno tak samo jest. W B8 też są na szpilce, pytanie czy taka sama średnica szpilki:wink:
Opublikowano 3 Maja 201313 l Autor Grzesiek na jakim systemie działasz i jaki masz antywir bo walczę z schematami elektrycznymi w ELSie i ni c**ja nie chcą działać... Cały czas problem z debugowaniem skryptu... U mnie to samo nie wiem od czego to jest Już wiem - trzeba zainstalować Adobe SVG Viever 3.03 pomimo tego że przy instalacji wyskakuje info że jest nowsza wersja w systemie. Po instalacji schematy widoczne elegancko
Opublikowano 3 Maja 201313 l Jasiu nie skrzywią się bo w końcu jeździ... No to co się nie chwalisz ... ---------- Post dopisany at 01:34 ---------- Poprzedni post napisany at 01:32 ---------- Wie ktoś jak wyglądają wskazówki licznika od wewnętrznej strony? Da radę przełożyć te wskazówki do B6 bez problemu? Z B7 pasują P&P, S4 tak samo ale zastanawiam się, czy z B8 podejdą Ja dłubałem w B8, ale nie wiem jak wyglądają w B6:decayed: Mam u siebie oba liczniki, mogę sprawdzić, B6 i B7 maja te same liczniki więc to oczywiste ze będzie pasowało, ale jak chcesz to sprawdzę te od B8 do B6 czy da się załozyć. ---------- Post dopisany at 01:39 ---------- Poprzedni post napisany at 01:34 ---------- Ja też Rogala polecam, chociaż mój był pierwszy który wirusował z takim motorem, więc można powiedzieć że się trochę na nim uczył, ale jeździ do dziś Już prawie 4 lata A ile kosztuje taki modzik? Ile dali z 2.0TDi? Ja mam np. CAGA na automacie i 148kkm, myślicie że byłby sens się bawić w chipowanie jeszcze takiego silnika? Musisz dzwonić i pytać, kiedyś było coś organizowane z forum grupowo i o ile pamiętam około tysiala. A czy warto ... może warto.Zależy co chcesz osiagnąć, jesli brakuje Ci mocy i nie szkoda Ci pare groszy to na pewno warto. Ja jestem zadowolony póki co nie żałuję. ---------- Post dopisany at 01:44 ---------- Poprzedni post napisany at 01:39 ---------- Co Ci da zmiana tarczy US na EU skoro tarcza US na godzinie 12nastej ma 190km/h a tarcza EU ma 160km/hZmienisz tarczę z US na EU i przy 50 km/h licznikowych będziesz jechał 90km/h wg. GPS Jesteś tego pewien? Te dwa liczniki, które pokazałeś, nie są takie same. Zwróć uwagę na wskaźnik paliwa. Ja mam wersję UK. Masz angola i chcesz go w km zrobić ... to trzeba tarcze przygotować taką aby miała skalowanie zgodne z tym co jest na tej fabrycznej małymi km oznaczone, wtedy dopiero będzie właściwe wskazanie. Jak chcesz to pisz na priv mogę takie coś przygotować.
Opublikowano 4 Maja 201313 l nareszcie jest pogoda więc umyłem auto i założyłem wlepę TROOP B8 na chwilę obecną mam jeszcze 3 sztuki gotowe, jak jesteście zainteresowani to robię odpowiedni wątek i lecimy z tematem
Opublikowano 4 Maja 201313 l Jedrekx - ja bieri jak co taką wlepę. Tak że pierwszego zainteresowanego masz.
Opublikowano 5 Maja 201313 l Niemieckie silniki się psują? Zaskakujący ranking! - Motoryzacja - Mobilna INTERIA.PL ostro pojechali
Opublikowano 5 Maja 201313 l Grupa vag nigdy oprócz 1.9 tdi i 1.8T nie była liderem jeżeli chodzi o silniki niestety