Opublikowano 1 Lutego 20197 l 21 godzin temu, mrarturko napisał: nowa rzecz którą przed chwilą zauważyłem w porównaniu do poprzedniego filmiku. Jak samochód jest wyłączony czujniki działają bez zastrzeżeń. Jednak zaraz po włączeniu zapłony przednie zaczynają szaleć. Ktoś coś pomoże albo ma jakiś pomysł?? video-1548962740.mp4 Gdzies czytalem ze komus sie pojawilo cos po montazu ramek. Bliskosc czujnika w stosunku do ramki powodowala zaklocenia.
Opublikowano 1 Lutego 20197 l 4 godziny temu, letallec napisał: Gdzies czytalem ze komus sie pojawilo cos po montazu ramek. Bliskosc czujnika w stosunku do ramki powodowala zaklocenia. U mnie tak świruje czasami po montażu grila ala rs i ramki za bliska czujnika idzie sie przyzwyczaić
Opublikowano 2 Lutego 20197 l Sieema? Panowie, w 2.0 tfsi 09r co mogę sprawdzić VCDS'em by ocenić kondycję?
Opublikowano 2 Lutego 20197 l 14 minut temu, Marcin Gugu33 napisał: Sieema? Panowie, w 2.0 tfsi 09r co mogę sprawdzić VCDS'em by ocenić kondycję? Mial usunięta wadę oolejową? Musi byc silnik mocno zajezdzony żeby coś wyszło na logach. Zwyczajny odczyt czy nie ma błędów w sterowniku. Możesz zlogować jak turbo wstaję i ile trzyma doładowania. Jakie są korekty długoterminowe to mniej więcej powie coś na temat szczelności układu i kondycji. Ma być poniżej 5%. Możesz też zalogować czy nie cofa zaplonu. Jak cofa to świece do wymiany lub bardzo bierze olej. Zacząłbym od sprawdzenia vinu lub carfax jeśli to auto z USA. Jak eu to ważny jest serwis skrzyni stronic bo tiptronic z usa jest bardziej żywotny.
Opublikowano 2 Lutego 20197 l Gdzie na Śląsku macie sprawdzone ASO jeżeli chodzi o wymianę oleju w skrzyni Stronic? Lellek, Noma?? Napiszcie też jaka była mniej więcej cena. Pozdrawiam
Opublikowano 2 Lutego 20197 l Wielkie dzięki! Problem oleju jest, ale wliczam koszt naprawy. Czyli na miejscu moge sprawdzić tylko błędy i korekty długoterminowe. Grupa 032 i 033 jak w 1.8t?
Opublikowano 2 Lutego 20197 l Jaki przebieg ? Jak ponad 160 tys to wliczaj też nowy rozrząd. W zasadzie na dzień dobry. Sprawdź turbo i ciśnienie paliwa. Tam nie ma bloków pomiarowych jak w 1.8t. wybierasz parametry do logowania z listy a jest ich troche.
Opublikowano 3 Lutego 20197 l 4 godziny temu, inhosik napisał: Listwa progowa sline w b8 przedlift jest taka sama w sedan i avant? Tak, są takie same
Opublikowano 3 Lutego 20197 l 6 godzin temu, inhosik napisał: Listwa progowa sline w b8 przedlift jest taka sama w sedan i avant? Pytasz o zew czy wew?
Opublikowano 3 Lutego 20197 l zewnętrzną, a wewnętrzne jak z nimi? na dniach zjedzie do mnie sline sedan na części anglia i się zastanawiam co do mojego avanta przełożyć.
Opublikowano 3 Lutego 20197 l 36 minut temu, inhosik napisał: zewnętrzną, a wewnętrzne jak z nimi? na dniach zjedzie do mnie sline sedan na części anglia i się zastanawiam co do mojego avanta przełożyć. Jak Ci coś zostanie z gratów o s-line to daj znać
Opublikowano 3 Lutego 20197 l 11 minut temu, reikeb napisał: Jak Ci coś zostanie z gratów o s-line to daj znać mam listwy i lotke jakbys chcial. Co do spasowania beda pasowac z sedana do avanta i zew i wew.
Opublikowano 4 Lutego 20197 l Czy naklejki B8 Trooop są jeszcze dostępne? Lub do kogo można się o to zwrócić?
Opublikowano 4 Lutego 20197 l 38 minut temu, Maciejppl napisał: Czy naklejki B8 Trooop są jeszcze dostępne? Lub do kogo można się o to zwrócić?
Opublikowano 5 Lutego 20197 l Pytanie mam. Felga tył 10x20, a przód 8,5x20. Jakie założylibyście opony na ten zestaw? Quattro na pokładzie ?
Opublikowano 5 Lutego 20197 l 9 minut temu, Hugo napisał: Pytanie mam. Felga tył 10x20, a przód 8,5x20. Jakie założylibyście opony na ten zestaw? Quattro na pokładzie ? Rozumiem ze masz dystans z przodu? Przy Q felgi musza być takie same (ET z szerokością )
Opublikowano 5 Lutego 20197 l 18 minut temu, WydRos napisał: Rozumiem ze masz dystans z przodu? Przy Q felgi musza być takie same (ET z szerokością ) To dopiero plan i robię rozpoznanie w temacie. ET felg do wyboru w zakresie 20-40 zarówno przy 10" jaki 8.5". Dystanse jak coś to mam teraz wrzucone na zimę 15mm.
Opublikowano 5 Lutego 20197 l Godzinę temu, WydRos napisał: Rozumiem ze masz dystans z przodu? Przy Q felgi musza być takie same (ET z szerokością ) No nie do końca. Jedyne co musi się zgadzać to obwód kół. ET nie ma większego znaczenia i szerokość też nie. Jedyny problem przy różnych szerokościach to właśnie dobrać oponę taką aby obwód był taki sam (albo zbliżony, już nie pamiętam dokładnie ale w jakiejś specyfikacji technicznej widziałem coś pokroju dopuszczalnej różnicy 2% obwodu przednich kół względem tylnych). Pamiętajmy, że opona jednej szerokości i profilu będzie miała różne obwody na różnych szerokościach felg. Edytowane 5 Lutego 20197 l przez luk330