Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś pisałem o czujniku deszczu że nie działa no więc kupiłem nowy żelek założyłem próba działania psikam na szybę i działa jak należy. Za parę dni jadę w deszczu autostradą a wycieraczki ani drgną zabić się idzie bo nic nie widać. Wyłączyłem i włączyłem w mmi czujnik deszczu odpaliły się wycieraczki ale nie działa to jak powinno parę razy zetrze szybę i koniec. Więc kupiłem drugi żelek i drugi czujnik (używany oczywiście) i dalej jest to samo zrobiłem test aparatu na dwóch czujnikach i oba wydają się działać a wycieraczki dalej nie chcą ścierać szyby no i błędów brak 

20221116_224020.thumb.jpg.068c28511bca54ea2ec8db5bef0a8c97.jpg

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sprawdzenie prawidłowości wysyłanego sygnału po LIN BUS z czujnika do BCM1 sprawdzisz tylko oscyloskopem.

Opublikowano

A to już wyższa szkoła jazdy ?

Opublikowano

Witam:hi: zrobiło się chłodno i okazało się ze webasto mi nie działa chciałem zobaczyć jakie będą błędy ale nie widzi mi sterownika 18 bo tam szukać? Mam klona vcds 15.7.1 może on być za słaby ze tego nie widzi ?

Opublikowano

zobacz jeszcze w klimatyzacji

Opublikowano
2 godziny temu, Wolf1991 napisał(a):

Witam:hi: zrobiło się chłodno i okazało się ze webasto mi nie działa chciałem zobaczyć jakie będą błędy ale nie widzi mi sterownika 18 bo tam szukać? Mam klona vcds 15.7.1 może on być za słaby ze tego nie widzi ?

Powinno pójść na tym programie. Mi chodziło na starszym :) może sterownik masz uwalony i to generuje problem ;) musiałbyś sprawdzić schematy i pomierzyć na wejściu do sterownika i na jego wyjściu do jednostki grzewczej. 
Chyba ze masz kogoś z vcds i może potwierdzić brak połączenia :) 

Opublikowano
13 godzin temu, Dev napisał(a):

zobacz jeszcze w klimatyzacji

Nic nie ma :facepalm:

Opublikowano

Pany, ktoś kojarzy jaki nr części jest w  poprawionym elektrozaworze zmiennych faz rozrządu 2.0tfsi CNCD. Obecnie mam 06L109259A :) 

Opublikowano

Siema po przerwie! Coś mi kurczę przestały powiadomienia przychodzić. Pytanie, co prawda nie o B8 ale kampera zrobionego z VW T5. Wczoraj rano, po dłuższym postoju, zaczęły się dziać w nim świąteczne cuda. Tempomat uruchamiał wycieraczki, które z resztą same też sobie działały, klakson włączał lewy kierunek a po włączeniu któregokolwiek kierunku - trąbił. Potem mu przeszło, ale to pewnie kwestia czasu aż wróci. Od czego zacząć? Podejrzewam wilgoć, tylko gdzie?

Opublikowano
14 godzin temu, Norbas napisał(a):

Pany, ktoś kojarzy jaki nr części jest w  poprawionym elektrozaworze zmiennych faz rozrządu 2.0tfsi CNCD. Obecnie mam 06L109259A :) 

06L109259D

Opublikowano
1 godzinę temu, afroo. napisał(a):

06L109259D

1 godzinę temu, afroo. napisał(a):

06L109259D

Dzieki :hi: one bez problemu powinny chodzić co nie ? Jakaś adaptacje itd ? 

Opublikowano
14 minut temu, Norbas napisał(a):

Dzieki :hi: one bez problemu powinny chodzić co nie ? Jakaś adaptacje itd ? 

P&P. Wymieniasz i jeździsz.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Też wam tak długo rozgrzewają się fotele ? Ustawione na 3 kreski ale po 5 km robi się dopiero ciepły a potem grzeje że jajka można smażyć ?. U mojej siostry w A3 od razu grzeje a w B8 coś tak nie bardzo dopiero po długim czasie grzeje jak powinien ten pasażera tak samo ma 

Opublikowano
1 minutę temu, marky2552 napisał(a):

Też wam tak długo rozgrzewają się fotele ? Ustawione na 3 kreski ale po 5 km robi się dopiero ciepły a potem grzeje że jajka można smażyć ?. U mojej siostry w A3 od razu grzeje a w B8 coś tak nie bardzo dopiero po długim czasie grzeje jak powinien ten pasażera tak samo ma 

Czyli coś masz nie tak jak powinno. :cygaro:

Mi ogrzewanie foteli  w B8 działa idealnie.

Rozgrzewają się szybko i grzeją tak jak ustawisz (mocniej -słabiej):thumbup1:

• Lubię to 1
Opublikowano

Hm, może te maty już niedomagają ?

Opublikowano

Jak masz skórę to mimo wszystko dłużej się nagrzewa jak szmata czy alcantara. 

Opublikowano

Wie ktos moze jaka twardosc maja oryginalne sruby do kol w B8? 8.8 czy 10.9?

Opublikowano

10.9

• Dzięki 1
Opublikowano

Ile płynu chłodniczego wchodzi do układu Audi A4 B8?:cygaro:

Wymieniam pompę wody wraz z termostatem (minimalny wyciek)

Oczywiście części nowe oryginalne z ASO.

Opublikowano

Zależy od tego ile płynu wyleciało w czasie wymiany. Na pewno nie wyciekł całkiem więc ciężko określić ile zostało w układzie. Kup 2 x 5l  i dolewaj aż układ będzie pełny. W pusty układ wchodzi ok 10l.