Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak to wygląda na zawieszeniu 1BE i felgach z A5  19 x 33 opony 255/ 35 / 19   , myślę że jak bym z tyłu wsadził ze czterech chłopa to by nic nie dobiło . Oczywiście do A4 opony 245 / 35 wyglądaj dobrze . 

57b115301130a05a.jpg

Godzinę temu wymieniłem sprężyny na Eibacha pro-kit , ale myślę że dalej to źle wygląda .

Edytowane przez mariusz36

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy mam problem z klamką tylną lewa. Zamyka się i otwiera od środka, a z zewnątrz już ni hu hu. To standard w audi gdzieś wyczytałem ??

Opublikowano

Ja ostatnio założyłem Eibacha Pro Kita, koła 19' 245/35 felgi 8.5J et 42 i w 4 osoby, kilka pierdół w bagażniku daleko im do przycierania ;)

UIC8l2H.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, EndriuGiz napisał:

Koledzy mam problem z klamką tylną lewa. Zamyka się i otwiera od środka, a z zewnątrz już ni hu hu. To standard w audi gdzieś wyczytałem ??

Standardem jest jak z kluczyka otworzysz 

jak od środka otworzysz i nie działa dalej to coś tam będzie walniete albo cięgno spadło

Opublikowano
33 minuty temu, EndriuGiz napisał:

To ja miałem gorzej, bo od środka miałem włączoną blokadę przed otwarciem. To była gimnastyka!

U mnie linkę szlag trafił. Ściągnij tapicerkę i posprawdzaj, innego wyjścia nie ma. 

Opublikowano

od środka ruszę klamka i mogę je otworzyć z zewnątrz. a potem zamknę z pilota i otworze  i znowu nie dziala

Opublikowano

Zamek drzwi:

Opublikowano
10 godzin temu, KoJ@K napisał:

Ja ostatnio założyłem Eibacha Pro Kita, koła 19' 245/35 felgi 8.5J et 42 i w 4 osoby, kilka pierdół w bagażniku daleko im do przycierania ;)

Koj@K, ale raz, że węższa felga, a dwa ludzkie ET - taki zestaw u Ciebie nie ma prawa przytrzeć o błotnik :) 15milimetrów głębiej od zewnątrz jest niż na moich :) 

Chyba póki co kupię używane opony na próbę i zobaczymy jak będzie. Czy ma ktoś fotkę jak wygląda 9x19 z oponą 235/40?

Problem w tym, że ja bardzo często jeżdżę w 4/5 osób, więc o jakimkolwiek przycieraniu nie może być mowy bo nerwy mnie zabiją :D 

Opublikowano

Mam w drugim aucie te felgi 9J et33 to aż se je kiedyś przymierze, tylko że tam mam na nich kapcie 225/35 i to ani za dobrze nie będzie wyglądało na B8, ani nie da nam odpowiedzi czy przytrze gdzieś o nadkola.

Opublikowano
21 hours ago, mariusz36 said:

Tak to wygląda na zawieszeniu 1BE i felgach z A5  19 x 33 opony 255/ 35 / 19   , myślę że jak bym z tyłu wsadził ze czterech chłopa to by nic nie dobiło . Oczywiście do A4 opony 245 / 35 wyglądaj dobrze . 

57b115301130a05a.jpg

Godzinę temu wymieniłem sprężyny na Eibacha pro-kit , ale myślę że dalej to źle wygląda .

Mialem okazje zrobic kilkadziesiat kilometrow w a4 na kole o takich parametrch jak wyzej z 1BE. Na poprzecznych nierownosciach potrafi dobic. Przy 2 osobach z tylu dosyc czesto ocieralo, dlatego albo opona 245 albo dodatkowe odboje ?

Opublikowano

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Tymczasowo zapodam 235/40, jak bedzie za wasko to sie zalozy 245/35. 

Jak juz bedzie setup ze springami na aucie to zapodam foty brzydkiego kaczatka ?

Opublikowano
4 minuty temu, luk330 napisał:

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Tymczasowo zapodam 235/40, jak bedzie za wasko to sie zalozy 245/35. 

Jak juz bedzie setup ze springami na aucie to zapodam foty brzydkiego kaczatka ?

Zerknij temat, kolega Veiru ma właśnie 235 40, rotor od A5 et33 9j. Z tego co wiem to jest w porządku takie zestawienie. 

Opublikowano

Pokażcie, jak wygląda opona w takim rozmiarze, na takiej feldze.

Opublikowano

Proszę 235/40 R19 Continental z rantem ochronnym na Rotorach z S5.

Zawiecha na zdjęciu chyba jeszcze 1BE teraz mam Eibacha

Nic nie obciera nawet z kompletem pasażerów pełnym bagażnikiem i zaczepionym kempingiem :D

Spasowanie z nadkolami idealne i bezpiecznie można śmigać nawet po dziurawych drogach!

Ps. Mam komplet fajnych identycznych opon na sprzedaż Continental Conti Sport Contact 3 96W XL

Rotor.jpg

Spasowanie.jpg

Opublikowano

Witajcie, mam szybkie pytanko. Oglądałem wczoraj a4 b8 w avancie i chyba będę ją kupował, tyle że poprzedni właściciel coś pomodził bo drążek zmiany biegów jest przynajmniej o połowę dłuższy niż standardowo, wygląda jak w polonezie. Czy ktoś się orientuje co on mógł tam zrobić ? Ten pręt jest jakoś wymienialny ? . Nie mam jak się tego dowiedzieć bo auto stoi w komisie.

Opublikowano
11 minut temu, junior555 napisał:

Witajcie, mam szybkie pytanko. Oglądałem wczoraj a4 b8 w avancie i chyba będę ją kupował, tyle że poprzedni właściciel coś pomodził bo drążek zmiany biegów jest przynajmniej o połowę dłuższy niż standardowo, wygląda jak w polonezie. Czy ktoś się orientuje co on mógł tam zrobić ? Ten pręt jest jakoś wymienialny ? . Nie mam jak się tego dowiedzieć bo auto stoi w komisie.

Może gałka jest źle zamontowana. A drążek można wymienić spokojnie od środka. 

Opublikowano
11 minut temu, Hohe napisał:

Może gałka jest źle zamontowana. A drążek można wymienić spokojnie od środka. 

Sprzedawca mówił że właściciel coś tu wymieniał bo tamta była mu za krótka. Niby miał poszukać starej i podrzucić ale nie znalazł , i własnie nie wiem co tam narobił. Jak ją kupie to sprawdzę ,ale jak można to wymienić to w razie czego w miarę szybko to  będę szukał bo troszkę wiochą zalatuje :)

Opublikowano

Ktoś z Was ma może taką osłonę zamontowaną w aucie? 

C21D3CDE-8636-4133-A7A1-8001DB76EE55.jpeg

8D4EE92C-2C84-4E74-B523-328958496EBD.jpeg

Opublikowano
4 godziny temu, junior555 napisał:

ale jak można to wymienić to w razie czego w miarę szybko to  będę szukał bo troszkę wiochą zalatuje

Gałkę wymienia się w pare sekund , spokojnie kupisz auto i poszukasz fajnej gałki . Ja kiedyś założyłem na próbę gałkę z Audi TTS  , była super ale właśnie trochę za wysoka . No ... ale wiochą nie zalatywała :wink: 

Opublikowano
44 minuty temu, mariusz36 napisał:

Gałkę wymienia się w pare sekund , spokojnie kupisz auto i poszukasz fajnej gałki . Ja kiedyś założyłem na próbę gałkę z Audi TTS  , była super ale właśnie trochę za wysoka . No ... ale wiochą nie zalatywała :wink: 

Koledze nie o gałkę chodziło.