Leszczonka Opublikowano 23 Grudnia 2019 Opublikowano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Nie ma ktoś może całkiem przypadkiem wolnego znaczka sline do kiery ściętej,lub normalnej bo są takie same a najlepiej to szukam tego ze zdjęcia poniżej,w Aso we Wrocławiu nie dostępne bo dostalem maila i napisali że juz nie produkowane,może ktoś ma przez przypadek 1of333 ? ? Edytowane 23 Grudnia 2019 przez Leszczonka
kamelus_ Opublikowano 23 Grudnia 2019 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Panowie jestem na etapie robienia wydechu w MG. Gdzieś kiedyś mi się obiło że niektóre fora mają u nich rabat. Ktoś coś wię albo na kogo się powołać żeby jakoś grosz jeszcze został?
KoJ@K Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Chłopacy, mając normalne zwykłe nagłośnienie przekodowywał sobie ktoś na nagłośnienie Geng bang ? jeżeli nie, to polecam spróbować zakodować to sobie, bo zszokował mnie dzisiaj efekt po samym przekodowaniu, bez zmiany żadnych głośników itd. Miałem Do tej pory wpiętego dokładanego suba ze wzmakiem, ale po przekodowaniu suba wypiąłem
KoJ@K Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 I po zakodowaniu pamiętajcie, żeby zrobić Reset MMI.
Hohe Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 O. A ja mam Concerta. A to kodowanie to z którego modułu? MMI?
corradoowner Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 1 godzinę temu, KoJ@K napisał: I po zakodowaniu pamiętajcie, żeby zrobić Reset MMI. Ta informacja jest na forum od dłuższego czasu ale nie wierzyłes, że to działa ? Godzinę temu, Hohe napisał: O. A ja mam Concerta. A to kodowanie to z którego modułu? MMI? Teoretycznie działa to tylko z ASS, więc albo KOJ@K nie wie co ma w aucie albo ktoś przed nim wymienił tuner ? 1
WydRos Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 29 minut temu, corradoowner napisał: Ta informacja jest na forum od dłuższego czasu ale nie wierzyłes, że to działa ? Teoretycznie działa to tylko z ASS, więc albo KOJ@K nie wie co ma w aucie albo ktoś przed nim wymienił tuner ? Działa pod zwykły tuner ale to nie Jest kodowanie pod banga bo to co innego, tam coś Z głośnikami i sztukami Się koduje, robiłem to kiedyś w b8 z zwykłym tunerem 53 i różnica była
corradoowner Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 3 minuty temu, WydRos napisał: Działa pod zwykły tuner ale to nie Jest kodowanie pod banga bo to co innego, tam coś Z głośnikami i sztukami Się koduje, robiłem to kiedyś w b8 z zwykłym tunerem 53 i różnica była Tak ale KoJ@K ma MMI 3G+ bez ASS i tuner przyjął kodowanie banga i dźwięk się zmienił diametralnie więc albo kodowanie działa dla zwykłego tunera albo ktoś wcześniej wymienił tuner. Nikt nie potwierdził czy tuner bez ASS przyjął kodowanie banga i zmienił dzwiek na plus. Mam taki tuner więc jak będę miał chwilę czasu to spróbuję.
WydRos Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) 53 minuty temu, corradoowner napisał: Tak ale KoJ@K ma MMI 3G+ bez ASS i tuner przyjął kodowanie banga i dźwięk się zmienił diametralnie więc albo kodowanie działa dla zwykłego tunera albo ktoś wcześniej wymienił tuner. Nikt nie potwierdził czy tuner bez ASS przyjął kodowanie banga i zmienił dzwiek na plus. Mam taki tuner więc jak będę miał chwilę czasu to spróbuję. Zmieniając kodowanie na banga odcina ci dźwięk jak nie masz wzmacniacza i nie będzie nic grać kojak nie ma 3g+ Edytowane 25 Grudnia 2019 przez WydRos
KoJ@K Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 U mnie 3G high , raczej nikt nic wcześniej tu nie zmieniał.
corradoowner Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 1 godzinę temu, WydRos napisał: Zmieniając kodowanie na banga odcina ci dźwięk jak nie masz wzmacniacza i nie będzie nic grać kojak nie ma 3g+ Nie zgodzę się. Zobacz temat w car audio b8 kodowanie tunera. Też mam ASS w mmi 3g+ i zmieniłem kodowanie na bang olufsen. Nic mi nie odcielo a po kodowaniu dźwięk zmienił się o 180 stopni na plus oczywiście. Jakbym wsiadł do innego auta. Kilka osób z forum zrobilo to samo i u wszystkich działa to tak samo.
WydRos Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 7 godzin temu, corradoowner napisał: Nie zgodzę się. Zobacz temat w car audio b8 kodowanie tunera. Też mam ASS w mmi 3g+ i zmieniłem kodowanie na bang olufsen. Nic mi nie odcielo a po kodowaniu dźwięk zmienił się o 180 stopni na plus oczywiście. Jakbym wsiadł do innego auta. Kilka osób z forum zrobilo to samo i u wszystkich działa to tak samo. Nie rozumiesz, nie pierwszy raz zmieniałem audio i montowałem takie rzeczy, przekodowujac tuner na bang znika dźwięk jak nie ma wzmacniacza, to jest kodowanie czegoś innego
corradoowner Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 2 godziny temu, WydRos napisał: Nie rozumiesz, nie pierwszy raz zmieniałem audio i montowałem takie rzeczy, przekodowujac tuner na bang znika dźwięk jak nie ma wzmacniacza, to jest kodowanie czegoś innego Masz rację, nie rozumiem. Przekodowalismy tuner na bang olufsen kodem jaki podał KoJ@K na początku tej strony i WRCLAGUNA w temacie o montażu audio bang olufsen. Nikomu z nas nie zniknął dźwięk tylko poprawiła się jego jakość. Jest na forum kilka lub kilkanaście osób, które przekodowalo swój tuner na bang olufsen, i setki jak nie tysiące osób z amerykańskiego forum Audi, gdzie pierwszy raz o tym czytałem. Co w takim razie zmienia kodowanie bang olufsen w zwykłym tunerze bez bang i bez żadnego wzmacniacza? Dźwięk nikomu nie zniknął nawet na chwilę.
MaciekPL Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 2 minuty temu, corradoowner napisał: Masz rację, nie rozumiem. Przekodowalismy tuner na bang olufsen kodem jaki podał KoJ@K na początku tej strony i WRCLAGUNA w temacie o montażu audio bang olufsen. Nikomu z nas nie zniknął dźwięk tylko poprawiła się jego jakość. Jest na forum kilka lub kilkanaście osób, które przekodowalo swój tuner na bang olufsen, i setki jak nie tysiące osób z amerykańskiego forum Audi, gdzie pierwszy raz o tym czytałem. Co w takim razie zmienia kodowanie bang olufsen w zwykłym tunerze bez bang i bez żadnego wzmacniacza? Dźwięk nikomu nie zniknął nawet na chwilę. To sa dwie inne rzeczy ,zmiana ustawień na b&o a poprawa dźwięku poprzez zmianę kodowania. Ktos źle nazwał tą zmiane "kodowanie bang olufsen". Wydros ma racje , po zmiane kodowan na b&o nie bedzie dźwięku. To o którym piszecie to jest tylko poprawa seryjnego dźwięku który nie ma nic wspólnego z bangiem.
Hohe Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Macie jakiegoś linka do dyskusji o tym?
corradoowner Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 37 minut temu, MaciekPL napisał: To sa dwie inne rzeczy ,zmiana ustawień na b&o a poprawa dźwięku poprzez zmianę kodowania. Ktos źle nazwał tą zmiane "kodowanie bang olufsen". Wydros ma racje , po zmiane kodowan na b&o nie bedzie dźwięku. To o którym piszecie to jest tylko poprawa seryjnego dźwięku który nie ma nic wspólnego z bangiem. To kodowanie, o którym tu piszemy dotyczy kodowania tunera na bang olufsen i jak najbardziej jest to dobrze nazwane. To o czym piszesz Ty i kolega WydRos to kodowania wzmacniacza bang olufsen w 19 can gateway a nie tuner 56. Przeczytałem jeszcze raz temat Wrclaguny i teraz, przynajmniej dla mnie, wszystko jest jasne. Nikt z nas nie kodowal wzmacniacza, tylko sam tuner. Logiczne jest kodowanie wzmacniacza b&o bo jest dołożony do tunera, który ma w sobie wbudowany wzmacniacz, dlatego kodowanie wzmacniacza ucina dźwięk na wyjściu głośnikowym z tunera. Dźwięk z tunera omija wzmacniacz tunera i idzie prosto do wzmacniacza b&o i z niego na głośniki. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi. 31 minut temu, Hohe napisał: Macie jakiegoś linka do dyskusji o tym? W dziale car audio, temat kodowanie tunera
MaciekPL Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Heh to widze że już trochę więcej na ten temat wiesz , bo ostatnio jak do mnie pisałeś to nie wiedziałeś co to ASS i gdzie sa te 10 głośników
Rekomendowane odpowiedzi