_Gabriel_ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Panowie takie szybkie pytanie. Czy tylna lampa z błotnika w sedanie i avancie jest taka sama? nie
wrclaguna Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Panowie takie szybkie pytanie. Czy tylna lampa z błotnika w sedanie i avancie jest taka sama? no co ty
sysek27 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Panowie tak na szybko jak chcę u siebie dołożyć pakiet światło do tapicerek drzwi to gdzie mam się wpiąć z kabelkiem z tych czerwonych lampek i tych białych chodzi mi w który PIN bo one się zapalają jak otwieram drzwi a klamki świecą jak się włączy światła dobrze myślę?
sowiq Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 @wrclaguna wrzucił schemat w temacie: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-montaz-pakietu-wewnetrznego-qq1-oswietlenia-przestrzeni-nog-kratek-schowka-221474/ Wtyka 32-pinowa, pin numer 16:
sysek27 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 I ten PIN będzie analogicznie w każdych drzwiach czy do tylnych drzwi jest inny schemat? Czy tam się już teraz pojawia napięcie tylko nie ma tam nic podpięte czy trzeba jeszcze coś kodować ? A teraz drugie pytanko jak dołożę pokrętło regulacji lusterek pod składane lustra to wystarcza zmienić sam przełącznik czy trzeba jeszcze jakiś kabelek dokładać , lustra mam już założone wszystko działa tylko nie mam tego panelu pod składane lustra a chcę to jeszcze dołożyć
sowiq Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Wydaje mi się, że wiązka kabli jest taka sama (4 kable) dla przełącznika "z" i "bez" pozycji składanych lusterek. Zerknij TUTAJ. Jeśli nie kupiłeś jeszcze lampek i tego przełącznika, to radzę poszukać na Allegro całego boczka drzwi. Ja kupiłem z całą wiązką kabli, czerwonymi i białymi lampkami, klamką z podświetleniem i przełącznikiem pod składane lustra za 120 zł
sysek27 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Właśnie dzisiaj mam jechać zobaczyć komplet siedzeń i wiem, że boczki nie mają pakietu światło ani panel nie jest pod składane lustra dlatego przeliczam jeszcze wszystko jak mnie to wyjdzie A Ty miałeś już u siebie pakiet światło ? Wystarczyło tylko wpiąć kostkę i wszystko działało czy musiałeś jeszcze coś kodować?
sowiq Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Nie miałem pakietu, zrobiłem sobie jak kupiłem te boczki. Nawet nie zamierzałem tego robić, ale skoro wiązki i lampki już były w boczkach Kodować trzeba. Wszystko masz opisane w tym temacie: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-montaz-pakietu-wewnetrznego-qq1-oswietlenia-przestrzeni-nog-kratek-schowka-221474/
sysek27 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Przeleciałem na szybko ten wątek i nie wpadło mi nigdzie w oczy gdzie kodować podświetlanie w drzwiach mam u siebie zrobione podświetlanie nóg przód i tył z regulacją chcę tylko dołożyć oświetlenie w boczkach już wiem w który PIN się wpiąć w przednich drzwiach jeszcze tylko muszę się dowiedzieć który to będzie PIN w tylnych drzwiach oraz jak to zakodować i mam komplet:wink: ---------- Post dopisany at 14:38 ---------- Poprzedni post napisany at 14:30 ---------- Dobra już znalazłem kodowanie Tylko jeszcze schematy do drzwi tylnych
sowiq Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Tylko jeszcze schematy do drzwi tylnych Sterownik tylnych drzwi, poza złączem lusterka, jest chyba taki sam jak przód od strony pasażera Łap dwa schematy - przełącznik lusterek z funkcją składania + oświetlenie tylnych drzwi.
Cocco Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Panowie pytanko, da radę w 3g High ustawić "shuffle", żeby było na stałe? Za każdym razem jak wyłączę zapłon ta opcja znika, i muszę ją znowu uaktywniać. Chodzi mi o to, żeby piosenki był puszczane losowo.
darecy Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Sysek, podpinasz nowe wiązki i kodujesz sterownik i powinno działać Cocco, nie, będziesz musiał za każdym razem uruchamiać losowe wybieranie utworów...
RS Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Panowie, szybkie pytanie, bo szukajka nie pomaga... Pacjent B8 2,0 TDI 143KM Blad 18436 P2004 Intake Manifold Flap, Bank 1 , Stuck open... Jest to klapa gaszaca, czy ten silniczek przy kolektorze sterujaca tymi malymi klapkami?
_Gabriel_ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 klapa w pozycji otwartej - raczej bym stawial na silniczek, bo komp go odlaczyl wlasnie w takiej pozycji, pewnie sie przywieszal. ale jednoznacznie ciezko wskazac. silniczek wykonuje test przy wlaczaniu stacyjki?
RS Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 klapa w pozycji otwartej - raczej bym stawial na silniczek, bo komp go odlaczyl wlasnie w takiej pozycji, pewnie sie przywieszal.ale jednoznacznie ciezko wskazac. silniczek wykonuje test przy wlaczaniu stacyjki? Ale chodzi o klape gaszaca? Jakis czas po wlaczeniu samochodu dochodza cykliczne odglosy wlasnie z tego miejsca. Jak sie wtyczke odlaczylo to odglosy sie koncza. Jest opcja wykonania testow wykonawczych w B8 tak jak w B7? Tam byl tez test wykonawczy klapy gaszacej...
_Gabriel_ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 tak, tzw klapa gaszaca jest opcja, testu i jest opcja adaptacji, jesli takie oglosy slyszysz to znaczy, ze silniczek padl - zebatka w srodku silniczka przeskakuje
RS Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ok, dzieki Gabriel! Dam znac czy udalo sie naprawic.
_Gabriel_ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 ciezko to bedzie naprawic, czeka Cie wymiana silniczka i adaptacja... ale probuj, moze sie uda
Orzeł Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Panowie coś z innej beczki jak się człowiekowi nudzi to ma różne dziwne pomysły...... czy da się założyć do A4 w sedanie (body) zderzaki, poszerzenia, progi z ALLROAD'a?? :-D Podejrzewam, że sprawa nie byłaby prosta ale efekt mógłby być ciekawy :-P
Rekomendowane odpowiedzi