leewang Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Ciekawe jak to jest z tą akcją serwisową, wpisałem sobie tutaj ( http://www.audi.pl/pl/brand/pl/service/akcja-serwisowa.html) mój VIN i pokazało mi że moje auto jest objęte akcją serwisową. Chyba jutro podjadę do ASO i zapytam jak to wygląda.
Góral65 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 podałeś link do zderzaka przed liftem, tu masz po http://allegro.pl/audi-a4-b8-8k-lift-11r-grill-zderzak-przod-i6338868053.html
ChiPis Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Panowie, kupie podsufitkę czarna do B8 SEDAN. Podsufitka z kompletem bajerów do tego potrzebnych. Ktoś coś?
Gibons Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Ktoś chętny na brembo z Q5 4 tłoki ? mam ostatni komplet
Yoghurt Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam!Panowie mam takie pytanko, szukam przedniego zderzaka do A4 B8 po lifcie, mam taki numer OEM 8K0 807 437 AJ .Znalazłem taki zderzak na allegro nowy, a jego cena to 400 zł, czy te zderzaki tak kosztują czy to jakaś podróbka?To ta aukcja:ZDERZAK PRZĂD PRZEDNI AUDI A4 NOWY IGĹA KOLOR oryg (6311876030) - Allegro.pl - WiÄcej niĹź aukcje. to co podales to wyglada na przedliftowy. a Ty chcesz kupic polift sline czy zwykly?
mumen Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Ciekawe jak to jest z tą akcją serwisową, wpisałem sobie tutaj ( http://www.audi.pl/pl/brand/pl/service/akcja-serwisowa.html) mój VIN i pokazało mi że moje auto jest objęte akcją serwisową. Chyba jutro podjadę do ASO i zapytam jak to wygląda. Co z programem podwyższajacym moc ? Wracają do seryjnych ustawień ?
leewang Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Jeżeli o mnie chodzi to dowiedziałem się że w okolicach października powinienem się zgłosić na zmianę softu. Także trzeba jeszcze trochę poczekać, nie wiem czy to zależy od rocznika czy od czegoś innego, może najpierw idą roczniki 2008.
JawoR36 Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Jeżeli o mnie chodzi to dowiedziałem się że w okolicach października powinienem się zgłosić na zmianę softu. Także trzeba jeszcze trochę poczekać, nie wiem czy to zależy od rocznika czy od czegoś innego, może najpierw idą roczniki 2008. Także wpisałem swój i jestem zakwalifikowany, lecz na żadną zmianę softu na "eko-afera-soft" się nie wybieram
darusch Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Ok, dzięki za wszystkie wypowiedzi. Tylko nie wiem, czy niemiecki serwis też pójdzie na taki układ z własnym olejem. Zapomniałem dzisiaj zapytać a byłem dzisiaj w Audi. W każdym bądź razie Castrol Longlife III 5w30. Przy okazji umówiłem termin zmiany oprogramowania w związku z aferą dieslowską. Ktoś już jest po? Dostanę B9 na dzień próbny. Jest też nowa akcja serwisowa związana z klimatyzacją. Na początku lipca została wprowadzona. Szczegółów nie znam. Ma chyba związek z ostatnią akcją. Pamiętam, że przy ostatnim serwisie było coś robione. W niemczech z wymianą na swoim oleju nie ma problemu. Przywozisz olej, pracownik wypisuje tylko taki załącznik że olej który dostarczył klient spełnia normę dla danego silnika i zmieniają Ci bez problemu. Też ostatnio jak wymieniali mi olej dostałem B9 na 4 godzinki. Wrażenia super. Ten wirtualny kokpit na żywo robi Extra wrażenie. Daj znać kolego jak już będziesz po o co chodzi z tą akcją serwisową klimatyzacji. Tak samo napisz wrażenia po wgraniu nowego softa do silnika, czy odczujesz jakieś różnice. NA niemieckim Motor-Talk chłopaki piszę przeróżne odczucia. Jedni twierdzą że nawet mocy przybyło, inni że trochę słabszy. Także co człowiek to inna opinia. Jednak najwięcej osób się wypowiadało żę delikatnie spalanie zmalało. Także zobaczymy co będzie u Ciebie. Ja się pytałem czy mogą mi to wgrać przy okazji serwisu to powiedzili że nie mogą i dopiero jak dostaną z centrali że mój VIN ma mieć zrobione to wtedy mnie wezmą na wgrywanie. Póki co niby jadą od najstarszych sztuk czyli z 2008 roku. No to zastanowię się nad tym olejem. Ja dostałem ostatnio list, że akcja się rozpoczęła i mogę zgłosić się do serwisu w celu wyznaczenia dogodnego terminu. Rocznik 2012, więc to chyba nie ma znaczenia. Termin na 27.07. Dam znać co i jak. Chociaż nie wiem jak długo będę jeździć po tej zmianie, bo po tym chcę zrobić program. Także wpisałem swój i jestem zakwalifikowany, lecz na żadną zmianę softu na "eko-afera-soft" się nie wybieram W liście było napisane, że nie ma możliwości nie zrobienia aktualizacji softu. Tylko jak do tego zmuszą właścicieli aut ? Nie wiem. Być może auto nie przejdzie TUV w Niemczech. A co z resztą? Nie mam pojęcia.
A-rek Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Witam! Panowie mam takie pytanko, szukam przedniego zderzaka do A4 B8 po lifcie, mam taki numer OEM 8K0 807 437 AJ . Znalazłem taki zderzak na allegro nowy, a jego cena to 400 zł, czy te zderzaki tak kosztują czy to jakaś podróbka? To ta aukcja: ZDERZAK PRZĂD PRZEDNI AUDI A4 NOWY IGĹA KOLOR oryg (6311876030) - Allegro.pl - WiÄcej niĹź aukcje. to co podales to wyglada na przedliftowy. a Ty chcesz kupic polift sline czy zwykly? Polift bo auto to polift, ew s-line. po ile takie zderzaki chodzą? jest ktoś w stanie sprawdzić ile taki zderzak w ASO kosztuje? edit: ceny z ASO już znam. Edytowane 14 Lipca 2016 przez A-rek
Yoghurt Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 no to jesli chcesz to mam przedni zderzak poliftowy zwykly. lezy to u mnie od 1,5 roku w garazu i chetnie sie tego pozbede. mam zderzak, dwie kratki, halogeny, grill, przednia oslone silnika
JawoR36 Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 W liście było napisane, że nie ma możliwości nie zrobienia aktualizacji softu. Tylko jak do tego zmuszą właścicieli aut ? Nie wiem.Być może auto nie przejdzie TUV w Niemczech. A co z resztą? Nie mam pojęcia. W Polsce nie do wyegzekwowania. W Niemczech pewno ścigną na swój sposób, bo auto ze starym softem nie spełnia wymogów Euro 5
tommy-cichy Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 W niemczech jak nie pojedziesz na wgranie softu to dostaniesz z Steueramtu upomnienie, a pozniej wpadna zieloni i zabiora Ci dowod bo autem nie bedziesz mogl sie poruszac. Chyba ze szybciej bedzie trzeba zrobic TÜV to juz tam Ci odmowia zrobienia TÜVu. Takze w niemczech nie ma tak lekko a w polsce to jak kto chce.
bodas Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Panowie planuję wymianę tylnych lamp na neon. Kto mi to zakoduje w województwie Świętokrzyskiem bądź w Warszawie/jej okolicach. Ile taka przyjemność może kosztować?
Góral65 Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Panowie planuję wymianę tylnych lamp na neon. Kto mi to zakoduje w województwie Świętokrzyskiem bądź w Warszawie/jej okolicach. Ile taka przyjemność może kosztować? jak dobrze widzę masz zwykłe lampy to oprócz kodowania trzeba jeszcze pociągnąć kabelki, co moduł to inne kodowanie,
bodas Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Panowie planuję wymianę tylnych lamp na neon. Kto mi to zakoduje w województwie Świętokrzyskiem bądź w Warszawie/jej okolicach. Ile taka przyjemność może kosztować?jak dobrze widzę masz zwykłe lampy to oprócz kodowania trzeba jeszcze pociągnąć kabelki, co moduł to inne kodowanie, Mam Led przedlift. Chodzi mi usługę montażu, bądź zakup lamp z montażem. Na jaką kwotę trzeba się przygotować?
komoornik Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Ja będę niedługo temat ogarniał. Naviservice chce ~ 600. Znalazłem innego magika co chce niby 400. Edytowane 14 Lipca 2016 przez komoornik
bodas Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Ja będę niedługo temat ogarniał. Naviservice chce ~ 600. Znalazłem innego magika co chce niby 400. To za samą usługę montażu jak się domyślam. Można u nich zakupić lampy czy trzeba szukać na własną rękę?Daj mi znać jak już to ogarniesz.
Góral65 Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Panowie planuję wymianę tylnych lamp na neon. Kto mi to zakoduje w województwie Świętokrzyskiem bądź w Warszawie/jej okolicach. Ile taka przyjemność może kosztować?jak dobrze widzę masz zwykłe lampy to oprócz kodowania trzeba jeszcze pociągnąć kabelki, co moduł to inne kodowanie,Mam Led przedlift. Chodzi mi usługę montażu, bądź zakup lamp z montażem. Na jaką kwotę trzeba się przygotować? płacić 400-600zł za jedną usługę to lepiej zainwestować w kabelek troszkę pracy-zabawy i ewentualnie browarek i lampy zmienione, gdybyś był troszkę bliżej mógłbym pomóc tu masz lampy http://a4-klub.pl/index.php?/topic/363294-lampy-avant-tyl-neon-polift-2014-rok/ Edytowane 14 Lipca 2016 przez Góral65
Rekomendowane odpowiedzi