Wandej Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Na misce olejowej, w okolicach jednej ze śrub, pojawił mi się jakiś mały wyciek oleju. Zacząłem szukać uszczelki, ale ETKA mówi, że tam idzie pasta silikonowa. Tak ma być?Tak dokładnie ☺ Dzięki za odpowiedź Swoją drogą 140 zł za 80 ml silikonu (ASO) to trochę sporo Kup Dirko w ICarsie Lepszy Victor Reinz Panie
ArkadiuS Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Czy w manualu jest automatyczne hamowanie na postoju na wzniesieniu?
Hohe Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Czy w manualu jest automatyczne hamowanie na postoju na wzniesieniu?Jest, jako opcja.
ArkadiuS Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Czy w manualu jest automatyczne hamowanie na postoju na wzniesieniu?Jest, jako opcja.Jak sprawdzić czy to mam?
Tomeks Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 przy przycisku "recznego" powinien byc drugi z literka A
ArkadiuS Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Ok, to nie mam tego dodatkowego przycisku. Jednak Nie wiem jak u was ale mam tak, ze do pewnego % wzniesienia po dojechaniu do swiatel i zatrzymaniu sie, gdy wciskam ponownie pedal hamulca i go całkowicie puszczam auto nie zjerzdza w dol......
Tomeks Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 nie ma przycisku,nie ma systemu moze tloczki nie odbijaja do konca i dlatego hamulec trzyma
komoornik Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Stwierdzam, że mylicie systemy. ArkadiuS ma zapewne Hill-start assist: https://www.audi.co.uk/glossary/h/hill-start-assist.html
Bodzio_s40 Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 masz wspomaganie przy ruszaniu pod górkę posted from my phone
ArkadiuS Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Mam tak ze auto nie zjeżdża mi w dół jak stoje na swiatlach ale do jakiegos % nachylenia.
David Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 witajcie mam fis kolor ale nie wyswiela mi aktualnej predkosci,czy kazda b8 powinna miec pokazywanie cyfrowe predkosci? czy moge to jakos wlaczyc?
Hohe Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Mam tak ze auto nie zjeżdża mi w dół jak stoje na swiatlach ale do jakiegos % nachylenia. To ja stawialbym raczej na to co kolega Tomeks pisał: moze tloczki nie odbijaja do konca i dlatego hamulec trzyma
Tomeks Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 witajcie mam fis kolor ale nie wyswiela mi aktualnej predkosci,czy kazda b8 powinna miec pokazywanie cyfrowe predkosci? czy moge to jakos wlaczyc? na manetce wycieraczek od dolu masz przycisz,nim zmieniasz
ArkadiuS Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam tak ze auto nie zjeżdża mi w dół jak stoje na swiatlach ale do jakiegos % nachylenia. To ja stawialbym raczej na to co kolega Tomeks pisał: moze tloczki nie odbijaja do konca i dlatego hamulec trzyma Jak mam zweryfikować czy to powód? Niecale 2msc temu wymienilem zaciski przód i tył na komplet 345/330. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez ArkadiuS
sowiq Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam tak ze auto nie zjeżdża mi w dół jak stoje na swiatlach ale do jakiegos % nachylenia.To ja stawialbym raczej na to co kolega Tomeks pisał:moze tloczki nie odbijaja do konca i dlatego hamulec trzyma Ja u siebie mam Multitronic i jest dokładnie tak samo. Np. przy wyjeżdżaniu z garażu podziemnego mogę się zatrzymać na podjeździe i auto nie zjedzie mi do tyłu. Ale na mniejszych pochyłach hamulce puszczają od razu. [edit] System zachowuje się dokładnie tak jak jest to opisane tutaj: https://www.audi.co.uk/glossary/h/hill-start-assist.html(wrzucone przez komoornik). Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez sowiq
Hohe Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Mam tak ze auto nie zjeżdża mi w dół jak stoje na swiatlach ale do jakiegos % nachylenia.To ja stawialbym raczej na to co kolega Tomeks pisał:moze tloczki nie odbijaja do konca i dlatego hamulec trzyma Ja u siebie mam Multitronic i jest dokładnie tak samo. Np. przy wyjeżdżaniu z garażu podziemnego mogę się zatrzymać na podjeździe i auto nie zjedzie mi do tyłu. Ale na mniejszych pochyłach hamulce puszczają od razu. [edit] System zachowuje się dokładnie tak jak jest to opisane tutaj: https://www.audi.co.uk/glossary/h/hill-start-assist.html(wrzucone przez komoornik). No ale Ty masz automat, który trzyma. Po za tym, co to byłby za system, który działa na górce 10% a na 15 już nie. Mam tak ze auto nie zjeżdża mi w dół jak stoje na swiatlach ale do jakiegos % nachylenia. To ja stawialbym raczej na to co kolega Tomeks pisał: moze tloczki nie odbijaja do konca i dlatego hamulec trzyma Jak mam zweryfikować czy to powód? Niecale 2msc temu wymienilem zaciski przód i tył na komplet 345/330. Sprawdź czy masz ciepłe heble/fele po jeździe.
sowiq Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 No ale Ty masz automat, który trzyma Nie, to nie automat tak trzyma, tylko hamulce. Przecież potrafię rozróżnić I tak jak jest napisane na stronie Audi - trzyma tylko przez chwilę, a potem odpuszcza.
wrzosu Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Mam tak ze auto nie zjeżdża mi w dół jak stoje na swiatlach ale do jakiegos % nachylenia.To ja stawialbym raczej na to co kolega Tomeks pisał:moze tloczki nie odbijaja do konca i dlatego hamulec trzyma Ja u siebie mam Multitronic i jest dokładnie tak samo. Np. przy wyjeżdżaniu z garażu podziemnego mogę się zatrzymać na podjeździe i auto nie zjedzie mi do tyłu. Ale na mniejszych pochyłach hamulce puszczają od razu. [edit] System zachowuje się dokładnie tak jak jest to opisane tutaj: https://www.audi.co.uk/glossary/h/hill-start-assist.html(wrzucone przez komoornik). No ale Ty masz automat, który trzyma. Po za tym, co to byłby za system, który działa na górce 10% a na 15 już nie. Mam tak ze auto nie zjeżdża mi w dół jak stoje na swiatlach ale do jakiegos % nachylenia. To ja stawialbym raczej na to co kolega Tomeks pisał: moze tloczki nie odbijaja do konca i dlatego hamulec trzyma Jak mam zweryfikować czy to powód? Niecale 2msc temu wymienilem zaciski przód i tył na komplet 345/330. Sprawdź czy masz ciepłe heble/fele po jeździe. tylko nie sprawdź czasem tarczy
Rekomendowane odpowiedzi