Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T i 2,7BiT] Filtr powietrza pipercross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też o tym czytałem,tyle,że to bardziej ma zastosowanie w niedoładowanych-u mnie bez tej "obrączki" na stożku i silikonowym TIPie -seria na drodze pokazała 164-nawet przyjmując ,że droga to nie to samo,co stacjonarna hamownia-to albo zdrowa seria,albo to nie ma znaczenia :wink4:

Opublikowano

Moze kogos zainteresuje. Mam taki sam, w srodku instrukcja montażu-banalnie proste i wszystko ladnie pasuje :naughty:

http://cgi.ebay.co.uk/57-0282-K-N-57i-Induction-Kit-Audi-A4-S4-RS4-1-8T-95-99-/360321848880?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item53e4db1630

co do czego pasuje ???

Opublikowano

Wywalasz orginalna puche z filtrem i zakladasz stozek do przeplywomierza, mocujesz specjalnie zrobiona przedluzke ktora jest w zestawie do uchwytu przeplywomierza a drugi jej koniec w miejsce mocowania oryginalnej puszki i wszystko ladnie pasuje, juz wiesz? :hi:

Opublikowano

Pany nie bardzo mam czas żeby przetrzepać ten wątek a mam kilka pytań.

Możecie mi powiedzieć o jakiej średnicy najlepiej kupić stożek? Wyczytałem że niektórzy zmieniali przepływkę na większą-w jakim celu i od czego ta przepływka?

Przeglądając tipy zauważyłem że z jednej strony tip ma większą średnice a z drugiej mniejsżą.

W aucie nie przewiduję żadnych większych modów, chyba że padnie turbo to pewnie wejdzie K04-czy do k04 podejdzie tip od k03?

Jakiego tipa najlepiej wyrezać? Zmieniać przepływkę? Cciałbym mieć tipa który w razie co przyda się przy większych modach na wypadek gdyby mnie kiedyś naszło na większe dłubanie

Opublikowano

o jakiej średnicy najlepiej kupić stożek?

średnica przpływki standardowej

niektórzy zmieniali przepływkę na większą-w jakim celu i od czego ta przepływka?

w celu skrócenia czasu otwarcia wtrysków

W aucie nie przewiduję żadnych większych modów, chyba że padnie turbo to pewnie wejdzie K04-czy do k04 podejdzie tip od k03?

tak

Jakiego tipa najlepiej wyrezać? Zmieniać przepływkę? Cciałbym mieć tipa który w razie co przyda się przy większych modach na wypadek gdyby mnie kiedyś naszło na większe dłubanie

powyższym cytatem-zaprzeczasz sam sobie-albo rezasz,albo nie rezasz
Opublikowano

W miarę jedzenia apetyt rośnie, na tą chwilę wydaje mi się że 200 koni wystarczy bo w tyle celuję, ale kto wie czy po osiągnięciu zamierzonego celu nie będę chciał iść bardziej z mocą. Stąd też takie moje gdybanie bo szkoda by było robić tą samą robotę dwukrotnie

Opublikowano

nie jestem pewien,ale chyba maja taką samą średnicę-jeśli jestem w błędzie-można dokupić reduktory silikonowe

Opublikowano

szkoda ze rozmiaru nie ma

Opublikowano

Przy planowaniu tipa warto się zastanowić nad większą przepływką? Ta od VR6 to najlepsze rozwiązanie z tańszych a sprawdzonych ?

Opublikowano

Przy planowaniu tipa warto się zastanowić nad większą przepływką? Ta od VR6 to najlepsze rozwiązanie z tańszych a sprawdzonych ?

tak , warto sie zastanowić jesli chcesz zakładać coś wiekszego niż K04

Opublikowano

Co do pytania Norbunia jaki mam stożek to mam pipercrossa i katalogowo jest On do 250 km bardzo jestem z niego zadowolony bo obroty nie falują i nie mam żadnych problemów może dlatego że ma dosyc długą kierownice powietrza, zresztą widziałeś jak to wygląda. Zmieniłbym na taki sam tylko większy i koniecznie żeby mial taką kierownice powietrza :kox:

Opublikowano

Jaki masz stożek?

nie patrz na innych , wkładaj ITG

http://www.re5pect.pl/index.php?cat_id=361

dobierz sobie wielkość stozka na podstawie średnicy wlotu a nie mocy , w stozku musi być taki sam jak średnica przepływki , bez zadnych przewężeń.

Opublikowano

Kurde wlasnie sie nie przyjzalem za bardzo tej kierownicy, cos w niej zmieniales ze jest taka dluga??

Jak mozesz to zmierz ile cm jest od przeplywki do scianki stozka.

Opublikowano

koniecznie żeby mial taką kierownice powietrza

w jakim celu?
Opublikowano

Kurde wlasnie sie nie przyjzalem za bardzo tej kierownicy, cos w niej zmieniales ze jest taka dluga??

Jak mozesz to zmierz ile cm jest od przeplywki do scianki stozka.

przyjedz na spota to ci wytłumacze OCB, tylko nie wiem kiedy bede :decayed:

Opublikowano

A ja jeszcze pozwole sobie wrocic do przepływki przed przepustnicą. Nurtuje mnie to cały czas czy wtedy by przeplywki nie rozsadziło i po drugie czy by to nie skrociło jej zycia na delikatne elementy pomiarowe czy tez inaczej by przeplywka mierzyła powietrze ze wzgledu na wymuszony przepływ powietrza ciekawe czy by nie oszukiwała :)

Można wkład dać w korpus aluminiowy no i coś z odmą trzeba pomodzić bo rozpylona przez turbo oliwa zabiła by ją szybko :gwizdanie: Ogulnie przy przebudowie całego orurowania jest to do zrobienia i wiadomo na koniec strojenie :kox:

Opublikowano

Tak generalnie mi sie popieprzylo i moja wypowiedź trafiła nie do tego tematu :embarrassed: Ale jak jeszcze mi nie pojechaliscie to jest dobrze :rolleyes: i dzieki za wyrozumiałośc. Czyli sprawa jest widze do ogarnięcia :) kusi mnie zeby zrobić to z "nierdzewki" znaczy sie sama obudowe. Chciałbym tylko spytac gdzie moge dostać zwężke nierdzewna np z rury 50 na 70 bo z kolankami nie ma probemu ale tego dostac jednak nie moge. Bym mógł prosic o ewentualna srednice obudowy z przepływki VR6 ? Jesli by ktos znal bardzo bede wdzieczny

Opublikowano

Bym mógł prosic o ewentualna srednice obudowy z przepływki VR6 ? Jesli by ktos znal bardzo bede wdzieczny

wydaje mi sie ze rowne 3 cale