Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] A6 C7 3.0TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracając do tematu... czekamy na filmiki jak się teraz A6 3.0 odpycha :) i jakie efekty mocowo/niutonowe.

3.0 juz słyszałem po wydechu - custom`owym - rwało nie powiem :)

Opublikowano

programu jeszcze nie ma bo nie mogą złamać softu z C7, w 3.0tfsi S4 jest inny sterownik także czekam na cynk gdy będą gotowi i jadę na program. co do wydechu to u brata już jest z S6 i zarówno wizualnie jak i dźwięk są za***iste, ja czekam bo chcemy porównać na hamowni różnicę w KM/Nm po zmianie wydechu. dźwięk jest tak fajny, że non stop chce się go słuchać przy wyższych obrotach no i średnie spalanie po zmianie wydechu jest na poziomie 15,5L :)

Opublikowano

moze jeszcze zejsc nie takie tegie glowy siedzia na zlamaniem sterownika z S4 a na razie dalej lipa :(

Opublikowano

Kuredu, a gdzie Ty robiłeś program do A4 ? Pamiętasz może ?

Opublikowano
Pachura już robi A6 pod 400 KM

boxem to robi juz wielu znanych tunerow a Pachura to Abt

Opublikowano

Pachura wymienia cały komputer sterujący na nowy ale jak dla mnie jest to w tej chwili zbyt droga operacja.4 tys euro

to jak dla mnie przesada.

u Pachury już robili 3.0TFSI

ABT Sportsline

no ja bardzo liczę an ten APR że będą mieli ten program i to szybko bo muszę powiedzieć, że mi mało choć 5.5sek do 100km/h robi wrażenie szczególnie jak się jest na kolejnych światłach w momencie gdy inni jeszcze ręcznego nie spuścili.

zobaczymy jak dalej się auto będzie sprawować ale póki co to jest to moje ostatnie audi...

Opublikowano

Az takie dobre,czy takie kiepskie??:grin:

Opublikowano

takie c**j..owe, poza wyglądem i silnikiem to jest bardzo słabe

Opublikowano

a co masz konkretnie na mysli ze co jest slabe?

Opublikowano

zawieszenie tylne to jakaś porażka, odgłosy przy wybieraniu nierówności sa tak wkur...że coś się robi, w B8 pracowało to o wiele lepiej, auto z silnikiem 4x4 buja się w zakrętach jak ponton, przy takiej mocy mogli coś usztywnić. scirocco mojej żony lepiej jeździ po zakrętach niż to audi. do tego przy 9 tys rozleciał mi się s-tronic. na szczęście jest nienaprawialny i mam nówkę skrzynię.

jednak najbardziej denerwujące są stuki w okolicach tylnej półki/szyby - zaczęły się przy 5tys km, u brata tak samo, w Lublinie jest już 5 czy 6 przypadków i nikt nie wie co się dzieje. 2 auta rozebrali do zera i nic nie znaleźli, producent kazał coś wymienić ale nie pomogło i teraz niemcy walczą podobno z tym problem, tylko ciekawe jak na niemieckich drogach wystąpi stukanie????????

dodatkowo u brata centralnie pod autem słychać skrzypienie jak w starym polonezie i jutro jego auto rozbierają w serwisie.

generalnie jak na auto za 300tys to jest wielka kupa i powoli żałuję że nie wziąłem bmw 5

Opublikowano

w końcu to ktoś potwierdził - więc to nie ze mną jest coś nie tak :banan:

---------- Post dopisany at 13:05 ---------- Poprzedni post napisany at 13:03 ----------

generalnie jak na auto za 300tys to jest wielka kupa i powoli żałuję że nie wziąłem bmw 5

:decayed: mam to samo tylko że nie wiadomo co w nowej 5-tce też siedzi (najbardziej boli że weszli w silniki r4 turbo :kwasny: - na szczęście r6-tki jeszcze są w ofercie) ale to z czasem się sprawdzi :wink:

Opublikowano

Dziwne , bo w C7 jest podobne zawieszenie jak w B8 a wybiera spoko , ale prawda kazdy zawias za wyjatkiem S-line ( chodz tez mogl by miec troszke sztywniejsze stabilizatory ) sie niestety kolebie.

Nie wiem jak inni uwazaja ale bym nigdy nie kupil najnowszego modelu z pierwszego roku produkcji.Niestety w 95% to kienci dalej testuja tego czego fabryka nie dala rady.

Opublikowano

Bmw seri 5 f10 nie jest wcale lepsze pod względem awaryjności, tak samo skrzypi zawieszenie lecą skrzynie i psują się dyfry ciekawe historie można tutaj poczytać BMW-klub.pl • Zobacz temat - opinie o awaryjności/wadliwość nowej serii 5 (F10,F11)

Opublikowano

ja wam powiem tak: że kiedyś różnica np między audi a np passatem była znaczna i czuć było za co się dopłaca a teraz ta różnica się zaciera i nie wiem czy biorąc np Skodę Superb czy Peugeota 508 nie zrobiłbym lepszego interesu - pomijając że za taką kasę kupiłbym naprawdę full wersję i może jeszcze by coś zostało :facepalm:

Opublikowano
ja wam powiem tak: że kiedyś różnica np między audi a np passatem była znaczna i czuć było za co się dopłaca a teraz ta różnica się zaciera i nie wiem czy biorąc np Skodę Superb czy Peugeota 508 nie zrobiłbym lepszego interesu - pomijając że za taką kasę kupiłbym naprawdę full wersję i może jeszcze by coś zostało :facepalm:

nic dodac nic ujac - dla mnie *jest* duza roznica miedzy np paskiem b5 po lifcie a a4 b6 na korzysc audi.

Niestety im pozniej tym roznice w jakosci sa mniejsze i audi jest blizej do vw niz do prestizu .

---------- Post dopisany at 15:35 ---------- Poprzedni post napisany at 15:29 ----------

Na coddzien czlowiek sie nad tym nie zastanawia ale co jakis czas doceniam trwalosc swojego samochodu.

Mimo wieku i przebiegu w srodku nic nie skrzypi,czasami cos stuknie zza tylnych siedzien,zawias seria a puknie ledwo co i malo kiedy.Wnetrze ledwo zuzyte.Niesamowita trwalosc.

Chcac teraz kupic *nowe auto albo choc kilkuletnie ktore ma byc niezawodne i dobre,ma sie nie maly problem.

Opublikowano

eee tam przesadzacie , niestety taka motoryzacja sie zrobla wszedzie , toyota to juz tez dawno nie ta toyota z lat 80 czy 90.Wszyscy tna koszta , plastik rzadzi wszedzie.Zobaczcie jak kiedys wygladaly motory BMW czy Mercedesa az milo bylo popatrzec a teraz co wszczedzie palstikowe oslony a w srodku chamski odlew zeby bylo taniej ( nawet w M5 F10 :facepalm: ).Jezdzilem ostatnio Avensisem , i Passatem to sa dopiero szmelce ( zwlaszcza passat ).

Opublikowano

Masz racje-wiekszosc firm tnie koszta i wypuszcza *juz kiepskie wynalazki.

Dlatego zachodzi pytanie-co kupic w miare nowego zeby bylo trwale jak samochody z przed 10 lat i wiecej*:wink:

Opublikowano

no właśnie strach coś kupić. ja myślę o panamerze ale to tak za 2 lata gdzieś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...