Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie wycieraczki do A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są dostępne na aledrogo.

Ja nie byłem z nich zadowolony i wróciłem do ori.

Wymieniam tylko same gumki.

Opublikowano
Opublikowano

ktory konkretnie model pasuje, czy wszytkie z tej strony pasuja

Opublikowano

Proponuję wycieraczki banany firmy Kamoka . Mają w opakowaniu adaptery pasujące do 99% mocowań , w tym do audi. Zmianają całkiem dobrze.

Opublikowano

kupilem ori wycieraczki do tych ramion i mam ten sam problem co wczesniej- zle zbieraja , przy powrocie wycieraczek pozostaje pasy wody w okolicach srodka szyby juz nie wiem co z tym zrobi;/, macie pomysl czemu moze tak sie dziac ze zle zbieraja nowe wycieraczki

Opublikowano

Puki co mogę stwierdzić że boscha wycieraczki są zwyczajnie kiepskie szczególnie gumy. Po około 5 miesiącach zaczynają wydawać dzwięki "twardej gumy" i słabo zbierać. Na zimnej szybie marzą. Opinia po wyjeżdżeniu 2 kompletów. Zamówiłem good rain (płaskie) z tym mocowaniem pod stary typ dzisiaj testowałem puki co pięknie i cichutko zbierają. Zobaczymy co będzie po zimie :) link do aukcji: http://allegro.pl/wycieraczki-audi-a4-b6-malysz-2001-03-plaskie-i5102799643.html

Edytowane przez Duch^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Duch^, popieram. Kupiłem Bosche, które kosztowały 100 zł i po pół roku piszczą na szybie i powodują zamazy. Moje ori wycieraczki po ponad dwóch latach używania przeze mnie lepiej się zachowywały, a nie wiem, ile wcześniej były na aucie. Nie polecam więc Boscha. Następnym razem sprawdzę Denso, ale to po zimie...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na ramieniu od strony kierowcy mam numer : 8E1955407A S23/30. Czy to są ramiona aero od B7?

Opublikowano

Na moje oko wyglądają identycznie. Różnice są aż tak kosmetyczne? Po którym elemencie najłatwiej rozpoznam czy mam ramiona pod aero ?

Opublikowano

Jak masz takie mocowanie to stare .

36355c9e6a8f121111701fa692eddc88.jpg

Edytowane przez POWER-KRIS

Opublikowano

koledzy powiedzcie mi czy jest dużo zabawy żeby przerzucić ramiona od B7 w miejsce starych? co muszę rozebrać?

Opublikowano

Zdejmujesz czarny kapselek i odkrecasz śrubę trzymająca ramię. Prawdopodobnie też jakiś ściągacz by się przydał.

Opublikowano

no właśnie chodzi o ten ściągacz :/ nie wiem czy będzie mi potrzebny, może wypowie się ktoś kto robił tę "operację"?

Opublikowano

Jezu, jak będzie potrzebny to go użyjesz.

Nad czym się tu zastanawiać.

Opublikowano

Facet <Fido> czy Ty naprawdę w co trzecim wątku na forum musisz wtrącić swoje trzy grosze (to nie jest pytanie więc na nie nie odpowiadaj, zagryź zęby i powstrzymaj się od nic nie wnoszących komentarzy) rozumiem jeszcze żebyś miał coś w temacie do powiedzenia :/ że też naprawdę żaden moderator się Tobą nie zajmie....

powracając do TEMATU jeśli byłby ktoś tak uprzejmy i podzielił się z resztą użytkowników operacją (mini poradnikiem) jak zdemontować ramiona wycieraczek oraz jakich narzędzi użyć, byłbym niezmiernie wdzięczny

Opublikowano

w co trzecim wątku na forum musisz wtrącić swoje trzy grosze

Jest specjalna opcja na tym forum,zapoznaj się z nią.

że też naprawdę żaden moderator się Tobą nie zajmie....

A co niby miałby zrobić ???

Co, obraziłem twoją dumę ??? :grin:

Robisz z igły widły.

Nie potrafisz sobie poradzić z głupimi wycieraczkami to jedź do mechanika.

Jak nie zejdą same to użyj ściągacza.

Do tego nie trzeba poradnika ani fotorelacji.

Idź i najpierw spróbuj zdemontować a nie piszesz darmo.

Opublikowano

Nie używałem bo nie miałem i ceny były chore, ale o mało szyby nie uszkodzilem i mechanizmu.

Dziś jak one od 17zł kosztują lepiej kupić, a do tego tylko klucz nasadka nie pamiętam może 17 i git.

https://www.google.pl/search?site=&source=hp&ei=7NtxVovgBITVyAOugpeYCA&q=ściągacz+ramion+wycieraczek+&oq=ściągacz+ramion+wycieraczek+&gs_l=mobile-gws-hp.3..0i22i30l5.2334.11893.0.14579.20.18.1.1.1.0.261.2696.0j15j3.18.11917....0...1c.1j4j5.64.mobile-gws-hp..0.20.2802.2.51wuoHm4k6k

Ewentualnie taka samosia

850dde92e27ad75f68ffd8bf6681d8f5.jpg

Edytowane przez POWER-KRIS