Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie wycieraczki do A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytasz czy sprzedawca oferuje oryginalne wycieraczki Valeo czy podróbki? To już musisz jego zapytać...

Opublikowano

Pytam sie czy ktoś ma jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro :)

Opublikowano

del.

Edytowane przez azure

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie :) nastał moment wymiany wycieraczek i od razu walne z grubej rury

mam takie uchwyty

https://www.dropbox.com/s/9iu305hs51gomra/2015-03-29%2018.34.55.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/tvkvjhjip34vqnd/2015-03-29%2018.35.02.jpg?dl=0

nie jest tutaj nic widziwione? ponieważ obrazki z poprzednich wątków nie działają

jak rozumiem coś takiego będzie pasować?

http://allegro.pl/wycieraczki-audi-a6-a4-b6-b7-valeo-x-tream-i5157118121.html

dziękuję z góry ;)

Edytowane przez Ans

Opublikowano

Tak.Dobre i pasi.

Opublikowano

Dzięki Kris :)

Opublikowano

Mi się wydaję, że te Valeo nie będą pasować do twoich mocowań, bo ze zdjęć wynika, że masz stare mocowania, a Valeo mają nowe.

Opublikowano

Stare były u mnie, od 2003 już są nowe takie jak w b7. Zresztą mam bo kupiłem. [emoji12]

42bebacdfd001e966ca3d6e88dff0a0d.jpg

Tak wygląda nowe.

4aa3ce56aeee98ab0aac197ac98e6c80.jpg

A to stare

Jeżeli po zdjęciu wycieraczki zobaczysz taka końcówkę to nowe i pasi to co pokazywałeś

6c30aca9d3c21955e6c35cd273a8aae1.jpg

Opublikowano

Zgadza się - źle spojrzałem na obrazki. Jeżeli na końcu ramienia są takie ruchome elementy w kształcie trapezu to znaczy, że są to ramiona nowszego typu.

Opublikowano

Koledzy temat b6 nie znalazłem podobnego w dziale b7, od kupna samochodu pióra wycieraczek zbierały ładnie ale ostatnio dają się we znaki, na prawym ramieniu brakuje mi "zabezpieczenia"? Proszę o poradę czy kupując nowe wycieraczki ten zaczep będzie w zestawie, czy muszę dokupić np w aso? Mógłby ktoś dokładnie określić jakie wycieraczki ( nazwa) mogę założyć? aero?

Edytowane przez damian475

Opublikowano

Damian to aero, i na nowych wszystko będzie w komplecie.

Kup Valeo silencio

http://www.motostacja.com/p/1838/13075/valeo-wycieraczki-silencio-x-trm-exeo-a4-b6-b7-fv-wycieraczki-akcesoria.html

Szukaj takich co pasują do Seata Exeo to 100% pewności że te.[emoji12]

982d5693b487b52b2f0d18fc4098d7f0.jpg

Ciekawe co ta firma warta, bo cena super

http://zanpod.pl/home/433-wycieraczki-seat-exeo-122008-teflonowe-st-f-22-22-cali.html

Opublikowano

Kupiłem wycieraczki aero tej firmy do siebie do starych mocowań, bo mają takie w ofercie. Generalnie działały bardzo dobrze - ciche i zbierały wodę ładnie. Niestety nie zdały egzaminu, bo stare ramiona nie są dostosowane do Aero i za słaby był docisk,co skutkowało zostawianiem wody w jednym miejscu. Wystarczyło lekko docisnac ramię palcem i było ok. Efekt powtórzył się na innym aucie, dlatego zakładam, że to była wina ramion a nie piór.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiecie może czy występuje zestaw naprawczy do wycieraczek Aero tz. czy można w serwisie kupić same gumki ?

Opublikowano

stare ramiona nie są dostosowane do Aero i za słaby był docisk,co skutkowało zostawianiem wody w jednym miejscu. Wystarczyło lekko docisnac ramię palcem i było ok. Efekt powtórzył się na innym aucie, dlatego zakładam, że to była wina ramion a nie piór.

U mnie było to samo, nie zbierały już powyżej 90 km/h od kierowcy.

Zamiana miejscami nic nie dawała.

Wróciłem do ori.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie wiecie moze czy ramiona aero od audi a3 8P beda pasowaly do mojej b6 ? znalazlem za dobra cene a to dobry modzik ale nie jestem pewien czy podejda..

numery 8P2955407A / 8P2955408A

Edytowane przez Saylar

Opublikowano

Witam Panowie wiecie moze czy ramiona aero od audi a3 8P beda pasowaly do mojej b6 ? znalazlem za dobra cene a to dobry modzik ale nie jestem pewien czy podejda..

numery 8P2955407A / 8P2955408A

A ile kolego za te ramiona sobie cenią? Bo ja polecam zestaw naprawczy z Aso z wycieraczki Aero. Z tym masz pewność, że wycieraczki będą spełniały swoją rolę tak, jak należy. :)

Edytowane przez speed1986

Opublikowano

Dzieki kolego juz zamowilem ramiona od b7 :wink:

Opublikowano

a może jakoś dogiąć ramiona żeby aero zbierały wodę jak należy? kombinował ktoś w ten sposób ?

Opublikowano

Można spróbować. Wydaje mi się, że jak się to zrobi odpowiednio to powinny zbierać dobrze. Ale zrobienie tego odpowiednią siłą na pewno nie będzie proste i można przy okazji je uszkodzić.