Dev Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 mam cos podobnego, jak Kolega zrobił tyko musze to wygrzebac z kartonów jak znajde to wrzuce foty
Damian_1986 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 chetnie odkupie jezeli nie uzywasz:-)
Dev Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 nie ma problemu, miałem zamontowac do swojego AEB ale kupiłem AJL-a z nowym licznikiem i tak juz zaostał
Mauros88 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Tak czy siak sie doczekac nie moge efektu koncowego devastation a pamietasz jaki Ci wyszedl koszt tego ?
Dev Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 jakies 200zł, ale to juz było ze dwa lata temu niestety nie ma mozliwości podłaczenia pod manetke są dwa mikrostyki do przełaczania to jest urządzenie uniwersalne i pracuje z kazdym samochodem potrzeba +12v , masa, +12v za stacyjką ,+12v światła , podłączenie do VSS czyli czyjnika drogi [szybkościomierz] i do jednego z kabelków co idzie do wtrysków ...... prawie wszysko jest we wtyczce ISO Radia samochodowego oprócz wtrysku Kabelki trzeba zakończyć wtyczka DB9 Wówczas tylko podłącza się komputerek który zakończony jest także wtykiem DB9 męskim.
Góral.tz Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 hehe a ja już fisa rok w kartonie trzymam i nie ma kiedy założyć
zombek7 Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Jakieś postępy? z niecierpliwością czekamy
Dev Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 jeżeli jest ktos zainteresowany komputerkiem to prosze o maile z adresami e-mail na PW wyśle foty
kicoro Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Cześć, zrobiłem coś podobnego, tyle że działającego i wyświetlającego na oryginalnym FIS z B6/B7, prawdopodobnie mogło by to też działać na B5, wydaję mi się że komunikacja w B5 z FIS odbywa sie po 3LB, Poniżej link do podobnego projektu na B7/B6, http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?228446-VFIZ-on-Audi-B6-B7
pox Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 Niezły pomysł Też kiedyś zastanawiałem się nad czymś takim i doszedłem do wniosku że najlepszym rozwiazaniem było by podłączenie się pod złacze diagnostyczne. Tam znajdują się w zasadzie wszystkie niezbędne informacje które wystarczyło by wyświetlić. W sieci jest gdzieś opis protokołu. Niestety z braku czasu cały czas to odkładam na kiedyś.... Teraz chcę u siebie zamontować moduł ftdi vmusic2 aby móc odtwarzać muzę z pendrive. August, czy możesz przesłać protokół jaki jest do sterowania wyświetlaczem w gamma? Podejrzewam że FIS jest sterowany tym samym protokołem. Rozgryzłem ten protokół - tzn wiem jak wyświetlić własny tekst na dwóch górnych liniach wyświetlacza FIS. Natomiast w niektórych modelach jest możliwość wyświetlania danych w miejscu gdzie znajduje się temperatura i dane dotyczące spalania itp.
Dev Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 lepiej mi podpowiedz jak ogarnac zeby na FIS-ie wyświetlała sie stacja
pox Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 lepiej mi podpowiedz jak ogarnac zeby na FIS-ie wyświetlała sie stacja Jaka stacja? Radiowa? rds? Czy jeszcze o co innego ci chodzi?
pox Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Jakie masz radio? Licznik masz z cyfrowym czy analogowym zegarkiem? Podaj więcej szczegółów
...:::BRYLANT:::... Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 a kupował ktoś na allegro fisa i wymieniał już u siebie?
Mauros88 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/uniwersalny-komputer-pokladowy-ukp-telwis-i2264327744.html mowa o tym UKP wg opisu mozliwosci nawet sporo tego jest. Tylko faktycznie czy ktos to zakladal juz u siebie?
Rekomendowane odpowiedzi