Opublikowano 10 Marca 201115 l najpierw ustala sie cene a jak wychodzi jakaś niespodzianka to sie dzwoni do klienta i wyłuszcza sie o co kaman i ile kosztuje najlepiej niech sam przyjedzie i sie okresli, nie ma wówczas niedomówień człowiek staje sie wówczas bardziej wiarygodny a jak sie nie podoba to składam grata i auf wiedersehen.... Popieram takie rozwiązanie.
Opublikowano 10 Marca 201115 l żeby było jasne. nie odpowiadała mi zmiana ceny bez uzgodnienia a nie sama cena bo nawet jakby powiedzieli 200 zł to pewnie by robili. tylko to niemiłe uczucie jak sie przychodzi po samochód a tam bach cena x2. i tyle w temacie oczywiscie nie pilem do Ciebie - zeby nie bylo
Opublikowano 10 Marca 201115 l oczywiście nie wziąłem tego do siebie. A co do ceny to tak jak dev pisze. Nikt nie lubi niespodzianek .Machnąłem ręką bo chodziło o kilkadziesiąt zł, ale są przypadki gdzie mechanicy pojechali na parę stów i to już nie jest fajne. koniec OT.
Opublikowano 13 Marca 201115 l coś do d*py z tymi moimi hamulcami. Dzisiaj troszke się spieszyłem i musiałem troszke szybciej przez miasto przejechać. Ledwo co ruszyłem (jechałem raptem 8 minut) pare razy dohamowałem i hamulec zrobił się "gumowy" a z tarcz poszły kłęby dymu... A starałem się jechać delikatnie bo mam przecież zimówki a jest 14 stopni na zewnątrz...
Opublikowano 13 Marca 201115 l coś do d*py z tymi moimi hamulcami. Dzisiaj troszke się spieszyłem i musiałem troszke szybciej przez miasto przejechać. Ledwo co ruszyłem (jechałem raptem 8 minut) pare razy dohamowałem i hamulec zrobił się "gumowy" a z tarcz poszły kłęby dymu... A starałem się jechać delikatnie bo mam przecież zimówki a jest 14 stopni na zewnątrz... siemian może zainwestował byś w dobrą tarczę i dobry klocek. Wsadziłeś dobry zacisk a na jakiś krzywych tarczach jeździsz zakładaj klocki FDSP, spróbujemy razem co to warte, do mnie już jadą
Opublikowano 13 Marca 201115 l Ja założyłem niedawno te hamulce. na przodzie zrobiłem już z 1000km ale na tyle może maks z 100. I jak czasami się już prawie zatrzymuję i naciskam hamulec lekko to słychać lekki pisk.
Opublikowano 13 Marca 201115 l Ja założyłem niedawno te hamulce. na przodzie zrobiłem już z 1000km ale na tyle może maks z 100. I jak czasami się już prawie zatrzymuję i naciskam hamulec lekko to słychać lekki pisk. a jakie masz kloce?
Opublikowano 13 Marca 201115 l tarcze i kloce ferodo Ds~~ Podobno FDSP mogą piszczeć Nie miłe uczucie słyszeć, ale cóż
Opublikowano 13 Marca 201115 l Mateusz, Ty nie masz DS-ow. Masz Ferodo Premier, no chyba ze w miedzyczasie zmieniles.[br]Dopisany: 13 Marzec 2011, 20:58_________________________________________________ coś do d*py z tymi moimi hamulcami. Dzisiaj troszke się spieszyłem i musiałem troszke szybciej przez miasto przejechać. Ledwo co ruszyłem (jechałem raptem 8 minut) pare razy dohamowałem i hamulec zrobił się "gumowy" a z tarcz poszły kłęby dymu... A starałem się jechać delikatnie bo mam przecież zimówki a jest 14 stopni na zewnątrz... siemian może zainwestował byś w dobrą tarczę i dobry klocek. Wsadziłeś dobry zacisk a na jakiś krzywych tarczach jeździsz zakładaj klocki FDSP, spróbujemy razem co to warte, do mnie już jadą zaklej sobie oczy jak bedziesz hamowac z 200km/h bo galy wyleca Ci na polke
Opublikowano 13 Marca 201115 l Mateusz, Ty nie masz DS-ow. Masz Ferodo Premier, no chyba ze w miedzyczasie zmieniles.[br]Dopisany: 13 Marzec 2011, 20:58_________________________________________________ coś do d*py z tymi moimi hamulcami. Dzisiaj troszke się spieszyłem i musiałem troszke szybciej przez miasto przejechać. Ledwo co ruszyłem (jechałem raptem 8 minut) pare razy dohamowałem i hamulec zrobił się "gumowy" a z tarcz poszły kłęby dymu... A starałem się jechać delikatnie bo mam przecież zimówki a jest 14 stopni na zewnątrz... siemian może zainwestował byś w dobrą tarczę i dobry klocek. Wsadziłeś dobry zacisk a na jakiś krzywych tarczach jeździsz zakładaj klocki FDSP, spróbujemy razem co to warte, do mnie już jadą zaklej sobie oczy jak bedziesz hamowac z 200km/h bo galy wyleca Ci na polke Aj to sorry Tomek. A te moje mogą piszczeć?
Opublikowano 13 Marca 201115 l jak skończą się te tarcze to założe coś dobrego. A bedzie to pewnie niebawem.
Opublikowano 13 Marca 201115 l zaklej sobie oczy jak bedziesz hamowac z 200km/h bo galy wyleca Ci na polke hehe szkoda że na tył nie można też takich zapodać
Opublikowano 13 Marca 201115 l moze kogos zainteresuje ten zestawik nowy ponoc 10000 funtow : http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-CERAMIC-BRAKE-SYSTEM-R8-RS4-Q7-RS6-A8-S8-/220753968741?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3365f63e65
Opublikowano 13 Marca 201115 l Mateusz, Ty nie masz DS-ow. Masz Ferodo Premier, no chyba ze w miedzyczasie zmieniles.[br]Dopisany: 13 Marzec 2011, 20:58_________________________________________________ coś do d*py z tymi moimi hamulcami. Dzisiaj troszke się spieszyłem i musiałem troszke szybciej przez miasto przejechać. Ledwo co ruszyłem (jechałem raptem 8 minut) pare razy dohamowałem i hamulec zrobił się "gumowy" a z tarcz poszły kłęby dymu... A starałem się jechać delikatnie bo mam przecież zimówki a jest 14 stopni na zewnątrz... siemian może zainwestował byś w dobrą tarczę i dobry klocek. Wsadziłeś dobry zacisk a na jakiś krzywych tarczach jeździsz zakładaj klocki FDSP, spróbujemy razem co to warte, do mnie już jadą zaklej sobie oczy jak bedziesz hamowac z 200km/h bo galy wyleca Ci na polke [/quote Aj to sorry Tomek. A te moje mogą piszczeć? nie powinny, ale najpioerw musza sie porzadnie ulozyc duzy jest + po zmianie?
Opublikowano 13 Marca 201115 l Jest masakra Przy dużych prędkościach typu 150-180km/h nie sprawdzałem jeszcze ale niedługo będzie okazja
Opublikowano 14 Marca 201115 l moze kogos zainteresuje ten zestawik nowy ponoc 10000 funtow : http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-CERAMIC-BRAKE-SYSTEM-R8-RS4-Q7-RS6-A8-S8-/220753968741?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3365f63e65 nawet mi takich rzeczy nie pokazuj bo nie moge w nocy spać
Opublikowano 14 Marca 201115 l Jest masakra Przy dużych prędkościach typu 150-180km/h nie sprawdzałem jeszcze ale niedługo będzie okazja jak sie juz uloza i je pare razy przypalisz to spusc plyn z zaciskow na pewno jest tam smar jak je skladalem i trzeba sie go pozbyc
Opublikowano 14 Marca 201115 l A mi piszcza klocki od samego zalozenia (Brembo) Niedlugo pewnie wymiana... bo wiele ich nie zostalo (a zrobilem raptem 10000km )
Opublikowano 17 Marca 201115 l Wymiana na lepsze hamowidło mnie też dosięgła kupiłem w dobrej cenie zaciski, jarzma, tarcze, przewody na tył od 3.0TDI. Tylko brakuje mi właśnie osłon... da się dociąć moje stare? 255mm ? Żeby pasowały pod 288... bo bez nich raczej się nie obejdzie.