Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, wesz82 napisał:

Jak siedzi tam ten starożytny zacisk taki sam jak w s4b5 to Tak tzn zaciski jarzma klocki tak zaś tarcze nie.

Ale odpuść sobie ten zacisk i lepiej daj nawet 320 z c6 ale z tego co widzę polifto a6c5 miał takie same jak w c6.

Wdlg tego co podal mi sprzedajacy hamulce maja nr. 974 i jedynie wiem tyle ze sa z 2.7bt :/

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To jest pod tarcze 320mm normalnie idzie za 50zl.wyrwać taki zacisk.

Komplet tzn tarcze klocki ok 600zl czyli za 700 masz komplet.

Już lepiej szukaj z s4b6 albo c6 981/2 do wyrwania za 350zl zacisk ale tam minimum 17 kolo..

Opublikowano

tylne zaciski z jarzmami na tył 288mm potrzebne

ma ktos na sell ?

Opublikowano

Pytanie,jakie tarcze 345mm kupić ate,czy zimmermann?...oczywiście gładkie.

Opublikowano
10 minut temu, isidur napisał:

Pytanie,jakie tarcze 345mm kupić ate,czy zimmermann?...oczywiście gładkie.

ATE :facepalm: bierz zimmermann

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano

Gwoli ścisłości,felga 17" phoenix ET 37 wyda pod 345mm?...bo takie będą na zimówkach,letnie 18".

Edytowane przez isidur

Opublikowano

Czy tarcze z s3 8p o wysokości 49 pasują do A4 b6 pod zacisk 345mm czy tylko strikte z S4 trzeba brać. Bo różnica w cenie jest między s3 8p tarcza a S4. Te od S4 maja jakieś chore ceny.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
10 minut temu, Patryk14 napisał:

Czy tarcze z s3 8p o wysokości 49 pasują do A4 b6 pod zacisk 345mm czy tylko strikte z S4 trzeba brać. Bo różnica w cenie jest między s3 8p tarcza a S4. Te od S4 maja jakieś chore ceny.

jakie chore ceny ? normalne

Opublikowano

@Dev
Chodzi mi w porównaniu do zużytego materiału na rozmiarowo podobne tarcze. Np. Do s3 8p gdzie materiału idzie więcej ten sam model jest ponad 100zl tańszy. To nie jest całkowicie normalne ;) Sztuczne pompowanie ceny bo model taki, dlatego właśnie chciałem się dowiedzieć czy ta tarcza z s3 8p podejdzie albo może jest jakaś inna która podejdzie a nie koniecznie jest przeznaczona do S4.

Edytowane przez Patryk14

Opublikowano
2 godziny temu, Patryk14 napisał:

@Dev
Chodzi mi w porównaniu do zużytego materiału na rozmiarowo podobne tarcze. Np. Do s3 8p gdzie materiału idzie więcej ten sam model jest ponad 100zl tańszy. To nie jest całkowicie normalne ;) Sztuczne pompowanie ceny bo model taki, dlatego właśnie chciałem się dowiedzieć czy ta tarcza z s3 8p podejdzie albo może jest jakaś inna która podejdzie a nie koniecznie jest przeznaczona do S4.

forum to nie miejsce na dyskusje o cenach

szukaj, może znajdziesz gdzie w dobrej cenie

Opublikowano
2 godziny temu, Patryk14 napisał:

@Dev

Nie przyszło Ci do głowy że im więcej zastosowań tym tarcze tańsze? S4 Tylko miało takie tarcze a S3 dzieli układ z Golfem i pewnie jakimś Seatem. Jak chcesz tanie tarcze do S4 pisz

Opublikowano
12 minut temu, Dev napisał:

forum to nie miejsce na dyskusje o cenach

szukaj, może znajdziesz gdzie w dobrej cenie

Kolego ale moje pierwszy pytanie wcale nie było o ceny, tylko zapytałem czy tarcze pod S3 8P 345mm o wysokości 49 pasują pod zacisk S4 B6 345mm

Opublikowano

Ponawiam,tarcza 345/46.5 wejdzie na felgę 17" et 37...wszystkie znaki mówią,że tak,ale chciałbym poznać wasze zdanie.

Opublikowano

Jeżdżę felgach Aluteca z takim Et i ten zacisk wchodzi bez problemu,nawet ten pod 320mm wchodzi z dużym zapasem.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 19.03.2018 o 17:32, wesz82 napisał:

A co powieciw o zaciskach od a4 b8 320 z 3.0tdi? Beda pasowac razem z jarzmami i nie beda gorsze od tych z c5/c6? 

Mam tez okazje kupic 300 na tyl tez z b8 i tez razem z jarzmami

Opublikowano

Ręczny w b8 nie jest czasem na prad??

Ja bym nie szukał tylko brał 320 z b7/c6.

Tani ładny skuteczny zacisk...

Opublikowano
11 godzin temu, isidur napisał:

Ponawiam,tarcza 345/46.5 wejdzie na felgę 17" et 37...wszystkie znaki mówią,że tak,ale chciałbym poznać wasze zdanie.

tarcza owszem ale.nie wiem jak zacisk

Opublikowano
14 godzin temu, Patryk14 napisał:

Kolego ale moje pierwszy pytanie wcale nie było o ceny, tylko zapytałem czy tarcze pod S3 8P 345mm o wysokości 49 pasują pod zacisk S4 B6 345mm

A jak myślisz? 

Opublikowano
9 godzin temu, dominik1114 napisał:

A co powieciw o zaciskach od a4 b8 320 z 3.0tdi? Beda pasowac razem z jarzmami i nie beda gorsze od tych z c5/c6? 

Mam tez okazje kupic 300 na tyl tez z b8 i tez razem z jarzmami

będą pasować 320tki ale trzeba mieć do tego przewody i dwa czujniki zużycia klocka

tył nie pasi 

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Panowie. Przy zmianie hamulcy w b6 oska tył z 245 na 288 jest problem z linką ręcznego? Ew proszę podrzucić nr linek, które należy kupić.
Pozdrawiam

Wysłane z Huawei mate 10 pro