fotograf87 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 dzieki panowie za info... wiec moze bede sie rozgladał za jakims zestawem 345mm +300mm... tylko boje sie kosztów ;p
fotograf87 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 jakby ktos cos słyszał o takim kompleciku... to prosze o cynka na PW
maciejski Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 koszt kosztem, sproboj znalezc cos takiego, ja nie moge od jakiegos czasu znalezc nic na tyl (255 jarzma, 288 zaciski badz 300) zamiast 245 :>
siemian Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 to inna sprawa. Dorwać to jest dość ciężko
trzeciaq Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 chwile temu byla dyskusia o doborze tylnych tarcz do przednich i nikt nie potwierdzil sensowanie. jesli przod 320 to tyl 288, jesli przod 345 t tylko 300. ciezko znalaz 288 i 300. Ale czy ABS rzeczywiscie zgupieje jak przod bedzie 320 a tyl 300 ?? szukam tylu i trzeba bedzie brac co wpadnie w rece nie tracac czas. wiadomo im wieksza tarcza tym lepszy spowalniacz ale czy beda oba rozmiary wspolgraly ze soba ?
Nosb Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Mam pytanie po co wam takie hamulce ? Matko boska 340mm na przodie 300 na tyle w aucie ponizej 200ps ? To troche absurdalne Ale wasza kasa i widzimisie wdg mnie juz 312 na przodzie dobra tarcza i klocek wie wszystko czego potrzeba a 320 mm dwa tloki z dobra tarcza i klockiem to naprawde super. Co do felg to liczy sie ET i BUDOWA felgi. np : mialem 17 " et 35 i nie weszly hamulce z S4, mam 16" et bodajze 45 i te same hamulce wchodza
siemian Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 mnie się wydaje że może być kłopot z ABSem ale nie wiem. Jechałem Leonem kumpla ze zmienionymi tylnymi hamulcami na większe . Przed zmianą hamował tak sobie. Po zmianie może hamowało to lepiej ale dużo szybciej włączał się ABS a co za tym idzie ciężko było hamować na granicy przyczepności.[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2010, 17:03_________________________________________________ Mam pytanie po co wam takie hamulce ? Matko boska 340mm na przodie 300 na tyle w aucie ponizej 200ps ? To troche absurdalne Ale wasza kasa i widzimisie wdg mnie juz 312 na przodzie dobra tarcza i klocek wie wszystko czego potrzeba a 320 mm dwa tloki z dobra tarcza i klockiem to naprawde super. Co do felg to liczy sie ET i BUDOWA felgi. np : mialem 17 " et 35 i nie weszly hamulce z S4, mam 16" et bodajze 45 i te same hamulce wchodza Choćby dlatego. Przód 320mm ATE tył 245mm ori
Nosb Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Jak d*pa jest za mocna to abs wlasnie bedzie tak swirowal. Tyl zacznie blokowac a przod ciagle bedzie mial przyczepnosc i mimo to abs zacznie przepuszczac. siemian to ja nie wiem jak wy jezdzicie
siemian Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Powiem tak. Z mojego doświadczenia i przy mojej jezdzie: hamulce 288/245 co drugi dzień mi w mieście tarcze świeciły przy troszke szybszej jezdzie. hamulce 320/245 jak chciałem sobie troszke poszaleć to wtedy świeciły, hamulce 345/245 nie na ch... żeby przegrzać przód, tył zdarza się że świeci. Wymieniłem tył na 288 ale jeszcze nie jezdziłem. Zobaczymy co będzie
trzeciaq Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 chetnie taki tył 288 przytule bo i tak musze swoje ori wymienic,wiec za jednym razem bedzie swap na >>>
turdzi Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 troche absurdalne Ale wasza kasa i widzimisie wdg mnie juz 312 na przodzie dobra tarcza i klocek wie wszystko czego potrzeba a 320 mm dwa tloki z dobra tarcza i klockiem to naprawde super. a jak myslisz ile 1700 Kg potrzeba na zatrzymanie sie ze 180 km/h do zera , bo ja mialem takie awaryjne hamowanie na 312 mm na niemieckiej autostradzie i wiecej tego bym nie chcial doswiadczyc.Wymienilem te hamulce dla wlasnego bezpiecznstwa , a nie dla mocy ktora mam pod maska bo uwazam ze moje bezpiecznstwo jest bezcenne.
siemian Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nosb, parafrazując Twoją wypowiedź: a po co Ci takie wielkie felgi? Matko boska 19'' w 15 letnim aucie? Ale Twoja kasa i widzimisie :decayed: :decayed: Nie no żartuje. Ładnie się autko prezentuje
Dev Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 im mocniejsze hamulce tym większe bezpieczeństwo :good: też jestem zwolennikiem montowania jak najmocniejszych hamulców w aucie :wink4: oczywiście nalezy pamiętać również o dobrych oponach tj. o przyczepności pamietać też należy jeszcze o jednej ważnej istotnej sprawie: im większe hamulce tym większa masa nieresorowana i tym szybciej leca łozyska i to co zawsze podkreslam, same średnice tarcz to nie wszystko ważne są materiały z jakich zrobione są komponenty hamulcowe (klocki tarcze) Siemian widze że jestes uparty :> :> :> długo ciągnąłeś na 245 ale poszedłeś po rozum do głowy i dopiero teraz poszedłeś w 345/288 :good: :good: ale szukaj 300mm i wrzuć w końcu FDSP na przód :> :> :> :> :> bo te klocki Ate które masz na przodzie zalatują trochę tandetą :wink4: jak chcesz sprzedam Ci po kosztach te klocki na przód :> :> :>
Nosb Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 W sumie wiadomo ze im sprawniejsze hamulce tym lepiej ale jak tak dalej pojdzie to beda chlopaki do 1,6 montowac 345/300 Ja mam na przod 345 mm 6 tloczkow z porsche na tyl na razie seria ( na dniach wpadna 256 wentyle a potem 300 mm chyba ze od razu 300 wrzuce). Masy tez troche mam bo przeszlo 1600 kg a i mocy troszke wiec bardziej uzasadnione wydaja mi sie spore hamulce Chodzi mi tylko o to ze wdg mnie w cywilnym aucie 320 na dwoch tloczkach z przodu i 256 na wentylu z tylu to wystarcza az zanadto. A jak sie za***prza ile wlezie to wiadomo ze 1,8 dwie paki poleci i bedzie problem zatrzymac
Dev Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nosb-i zapodaj fotke, co? cos mi tu smierdzi hamulcami od Sid-a :wink4: :wink4:
Nosb Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Az tak wali ? Kurde antyperspirant o dupe obic Są u mnie w temacie
Dev Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 jaki klocek idzie pod ten zacisk?????? podaj oznaczenie wszystko podchodzi p&p czy trzeba cos zmieniać ????
Nosb Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Na garazu mam klocki. Powierzchniowo kawal gnoja jakies 30% wiekszy niz klocki z S4 Zaraz tam chyba schodze znalesc jedna rzecz to lukne. Niby p&p do S4 i b6 w gore ( szerokosc mocowania) ale male przerobki konieczne. Tuleje centrujace w zacisk ( inna srednica sruby w porsche i S4 ) mocowanie weza elastycznego i dorabianie rurki miedzianej + szlifowanie zwrotnicy.
Dev Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 podaj firme i oznaczenia bo bardzo jestem ciekawy
Rekomendowane odpowiedzi