Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oj siemian, zaufaj mi, ze wiem co pisze, bo sporo eksperymentowalem z felgami/zaciskami w zeszlym roku :kox:

na zacisk od B5/C5 weszla mi 17" ET45 od TT, 18" ET45 AVUS III juz nie :wink4: - dopiero dystans 5mm zalatwil sprawe, ale i tak bylo na styk.

wszystko zalezy od konkretnej felgi, kazda ma inna budowe.

aktualne mam felgi z ET35 (repliki MTM Bimoto) i jest sporu luz miedzy ramionami, a zaciskiem - ostatnio chcialem na podmiane zalozyc MAM Nuvolari ET35 i pupa blada... bialo dobrych 3-4mm.

• Odpowiedzi 12.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zaraz ide obadać ile u mnie jest luzu przy avusie :kox:

Opublikowano

Ja mam zaciski od B7 i Et 43 z felgami rs6 18" i jest okolo 1-2mm luzu

Opublikowano

nie ma czegoś takiego jak felga rs6 18''.

Felga w tym wzorze w rs6 była w rozmiarze 19''.

Masz felge z a4 b7 8E0601025AK 1H7

Opublikowano

No wzór Rs6, ogólnie to s line B7

Opublikowano

no dokładnie. Chciałem doprecyzwać ponieważ mniej doświadczeni użytkownicy mogą się pogubić w oznaczeniach felg i nie beda wiedziec co w koncu pasuje a co nie :)

Opublikowano

jakie hamulce ma a4 b7 2.7TDI? 312 czy 320 mm?

Opublikowano

zalezy od wersji

312, 320 lub 345mm

Opublikowano

345 s4 miały :mysli: :mysli:

Opublikowano

też

Opublikowano

jakim cudem 2.7TDI ma 345mm ?

Opublikowano

przypuszczam że ktoś mógł sobie na zamówić

Opublikowano

o ile wiem, to takich rzeczy nie ma w opcjach... chyba, ze na jakas indywidualna prosbe, ale nie piszmy, ze takie hamulce bywaly seryjnie w 2.7TDI :mysli:

Opublikowano

byly 345 i 360 - "gepanzerte fahrzeuege" wszystko zalezy od wersji

zwykle sa to auta przerabiane po zakupie przez inne firmy na specjalne zamowienia

brak informacji w ETCE

Opublikowano

ile płynu hamulcowego potrzebuję, przy zmianie zacisków?

1l wystarczy?

Opublikowano

2 litry, przepłukanie, odpowietrzenie i zasilanie sprzęgła[br]Dopisany: 31 Marzec 2011, 21:06_________________________________________________http://allegro.pl/audi-s2-zaciski-jarzma-hamulcowe-przod-tuning-mk2-i1540712643.html

fajny temat na SWAP-a do tarcz 280/22mm do B5 ale cena z kosmosu

Opublikowano

:hi:

Witam.

Mój Zestaw na SWAPa 320/288 właśnie wrócił od Tomka (Devastation) po malowaniu i kompletnym serwisie :good:

Odmalowany profesjonalnie :naughty: że normalnie szkoda zakładać :>

Jestem mu za to bardzo wdzięczny :notworthy: Naprawdę zrobił dobrą robotę. :good:

34068da0823c68c8m.jpg

Do tego zestawu postanowiłem wypróbować nowe tarcze Ferodo:

d20fb11a213a98ecm.jpg

08baf5219eb3dbf0m.jpg

Stwierdziłem że klocek jednak to podstawa i na przód pójdą Ferodo DS Performance:

83af15c965ead55bm.jpg

Na tył niestety ale nie można jeszcze dostać Ferodo DS Performance więc kupić komplet Ferodo Premium:

aab188eb0a237048m.jpg

Do tego tarcze na tył pójdą TRW:

29ab8750bee39a82m.jpg

No i aby wszystko miało sens do kompletu pójdą przewody w oplocie metalowym z firmy HEL:

6679a4a9e330b47cm.jpg

Płyn Hamulcowy ATE Blue Racing, albo ATE typ200 jeszcze nie kupiłem. Nie wiem jeszcze na co wybór padnie, pewnei na to co będzie na stanie magazynowym. :wink4:

Opublikowano

:embarrassed: :embarrassed: :embarrassed: :embarrassed:[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2011, 19:52_________________________________________________wiesz co, myslałem jeszcze o tym:

http://allegro.pl/zimmermann-sport-audi-s4-b5-a6-allroad-321x30mm-i1530371702.html

tylko ze cena zabija

Opublikowano

:embarrassed: :embarrassed: :embarrassed: :embarrassed:

A Tobie co? Mina zbitego psa? A nie w Twoim przypadku zbitego kota (Fifi) :polew:[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2011, 19:55_________________________________________________

wiesz co myslałem jeszcze o tym:

http://allegro.pl/zimmermann-sport-audi-s4-b5-a6-allroad-321x30mm-i1530371702.html

tylko ze cena zabija

Rozważałem tarcze nawiercane ale jakoś kilka osób mnie zniechęciło. Zobaczymy jak te będą się spisywały gładkie Ferodo. Kolejne może będą Nawiercane :cool1: