Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, MaTeo85 napisał:

U mnie czasami też tak się dzieję, ale generalnie jak mam tel sparowany z radiem i łączy się sam to jest ok, jak łącze ręcznie to wtedy wpada od razu do książki tel. Na fisie.

U mnie czasami  sie właczy jak pierd**** w klakson gdy ktoś wymusi ?

Opublikowano

Mi sam się telefon paruje z radiem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odkurzę trochę temat bo walcze i nie mogę dać rady, a mianowicie mam kiere z B8 z "mode" po lewej stronie, mam moduł "P" i taśmę "A" nie pamiętam nr. wiązki od air baga ale poduszka okrągła jednonabojowa i wiązka też pod jeden nabój, założyłem wszystko, pokodowałem abs,G85 i multifunkcje i mam błąd którego nie moge skasować w kole kierownicy adres 16 -"01426 - Przyciski na kierownicy, brak połączenia" ma któryś z forumowiczów pomysł co to może być? Rozkręciłęm raz jeszcze kolumne kierownicy, posprawdałem wszystkie kostki, połączenia i wydają się ok, pół dnia dzisiaj walczyłem i się poddałem:/ brak mi już pomysłów, jedynie mam taki że może taśma jest walnięta?! Moduł "P" wydaje się raczej sprawny bo wszystko działa tzn.kierunki,wycieraczki manetka od komputera, jedynie nie wiem jak z tempomatem bo nie miałem jak wyjechać żeby przetestować, był bym ogromnie wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedż, naprowadzenie:-)

Opublikowano

Wymień moduł kierownicy, bo P jest z B6 a on multifunkcji kiery z B8 nie obsłuży. Musisz szukać modułu pod grzaną kiere z B7 nr 8E0953549R lub 8E0953549T - tylko do sprawdzenia, który z nich, bo dokładnie nie pamietam o ile ta kiera z B8 jest podgrzewana. Jeżeli nie to moduł Q wystarczy. 

Edytowane przez Gregory87

Opublikowano

Dzięki kolego @Gregory87, wymieniłem "P" na "Q" i multi odrazu ruszyła:) Teraz mam "P" na sprzedaż jak by ktoś chciał :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś po co z wiązki kierownicy na multifunkcji idzie 6 (czy tam 5) przewodów, a po stronie multi juz tylko 3? Co jest na tych 3 (czy tam 2) wolnych pinach?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ludziska, zabieram się powoli za swap kierownicy z B6 na B7 z MF+Łopatki. Zebrałem wszystkie graty ale mam pytanie zanim zabiorę się za rozkręcanie. Jak wyglada przekładanie pinów z żółtej kostki B6>b7? Te kostkę się jakoś rozbiera? Czy potrzebne są ekstra narzędzia? 

E9EBDD2D-C009-48B5-9B87-D8C7DB1AFE47.jpeg

zdjecie podgladowe 

Edytowane przez Sidyk

Opublikowano

Kostkę da się rozebrać i wyjąć przewody razem z pinami.

Opublikowano
Teraz, kqba napisał(a):

Kostkę da się rozebrać i wyjąć przewody razem z pinami.

Dziękuje za odpowiedź :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, wiec tak wymieniłem sobie kierownice z B7. Moduł kierownicy przyjął kodowanie (Łopatki działają, podświetlenie jest, MF nie wiem czy działa bo nie mam jeszcze ori radia). Problem mam z adaptacja sensora skrętu (ABS kodowanie przyjął) oraz nie wiem jak ogarnąć poduszkę. 

moze się zdążyć ze taśma wadliwa? ?

B368DF6C-0AE2-4E1A-A166-86B949C5CA3B.jpeg

370E6044-B6F9-4C82-83D1-049021AC1658.jpeg

Opublikowano

Jeżeli wszystko prawidlowo podpięłeś to bład poduszki powinno udać się skasować , a tak to mozna taśmę podejrzewać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Banan napisał(a):

Jeżeli wszystko prawidlowo podpięłeś to bład poduszki powinno udać się skasować , a tak to mozna taśmę podejrzewać 

OK, znam przyczynę czujnika skrętu. Nie przełożyłem go :D ale z poduchą mam problem. Używam kopii Vag Can Pro, i nie mam pojęcia jak poradzić sobie z Airbagiem. Na necie wyczytałem ze trzeba przyuczyć do nowego VIN. Generalnie kasowanie błędu poduchy nic nie daje.

czy kable w żółtej wtyczce 4 pin mogą mieć coś wspólnego? Wydaje mi się ze przełożyłem je 1:1 (patrząc na podłączone wtyczkę żółty kabel na gorze, biały na dole) sugerowałem się podłączeniem ze starej kostki 

001C98A6-6ABF-4D6E-9752-CE633395858B.jpeg

Edytowane przez Sidyk

Opublikowano

Do nowego vin przyuczasz przy wymianie sterownika a nie poduszki...

Zobacz czy piny sie zgadzają po jednej i drugiej stronie taśmy - sprawdź to miernikiem najlepiej

Opublikowano
17 godzin temu, Banan napisał(a):

Do nowego vin przyuczasz przy wymianie sterownika a nie poduszki...

Zobacz czy piny sie zgadzają po jednej i drugiej stronie taśmy - sprawdź to miernikiem najlepiej

Okej, ogarnięte. Wtyczka 4 pin - nie była do końca dociśnięta.  

No i dolozylem czujnik skrętu ze starej taśmy. Adaptacja weszła od razu.

Dzięki za wskazówki 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć.  Posiadam a4 b7 2007 2.0 tdi

Kierownica  4 ramienna beż sterowania . Czy do mojej ślicznotki też mogę założyć kierownice taką lub podobna od sLine ? 

Miłego dnia 

Opublikowano

Tak możesz?

Opublikowano
Godzinę temu, A4b6quattro napisał(a):

Tak możesz?

Dziękuję 

Rozumiem, że e muszę tylko kupić kierownice w kpl. z poduszka . Muszę coś później aktywować? Czy po prostu montaż ?. 

Opublikowano

Jak tylko kierownice zmieniasz bez multi  , to  tylko montaż. Jak kupujesz kierownice 3 ramienną, to poducha z Twojej nie pasuje .Lepiej kupować w komplecie ,bo ja sie przejechałem, i kupiłem kiere, tylko że multi i poducha nie pasowała.W końcu dopasowałem z Cabrio b7.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanko pewnie już było ale 71 stron nie przebrnę w poszukiwaniu (odpadłem po 25) 

Taka jak w załączniku do B6 na gratach od B7 (kable, zwijacze, moduł) podejdzie ? czy trzeba coś przerabiać ?

36847c68-61f8-4e04-b2b6-c0d9d96fd0e2_p-pfi-kierownica-audi-a4-b8-2012-2015-nowa-skora.webp

Opublikowano

Nie podejdzie.