audi007 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 ok no jest na potencjometrze wiec bedzie easy:)
mohommed Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zna ktoś jakis warsztat w okolicy Leszna,Poznania który zamontuje tempomat do A4 Avant 1,9 tdi2001 rok?no i gdzie mogę dostac manetke oraz wiązkę??
Korzeń Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 manetke i wiazke na allegro kolego czytaj wątek uważnie
krzyniek Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 mohommed jak masz auto jak w opisie (B6) nie potrzebujesz wiązki, tylko manetkę i ewentualnie moduł pod kierownicę
Fifiński Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 pin w kostce manetki pin w białej kostce kolor kabla w kostce białej[/i] 6 mostek z 4 --------------------> 10 -------------> czarno-biały 3 --------------------------> 9 -------------> czerwono-żółty 2 --------------------------> 8 -------------> niebieski 1 --------------------------> 7 -------------> czerwono-szary 5 (zasilanie) ----------> z pinem 8 ale w pomarańczowej kostce! ------> kolor czerwono-biały Jakby ktoś chciał dokupić piny do białej kostki to są to piny MĘSKIE o numerze 000 979 012 Jest to metrowy kabelek zakończony z dwóch stron tymi pinami. Potrzebujemy 2 szt. (po rozcięciu kabelków na pół mamy 4 piny) Cena około 7 zł/szt. Witam, autko jak w opisie - AFN polift . Mam użyć tego podłączenia? I pytanie - czy warto jechać do aso po te piny czy lepiej samemu pyknąc (wolałbym plug & play ^^ ) A po 2 może ktoś pomóc znaleść manetke, tylko nie wiem czy nie brać odrazu pod fis (bo w przyszłości chciałbym go też dorezać)
a4dg Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Pragnę podziękować S1 Hołkowi, bintomowi, krzyńkowi, pavol1986 za pomoc i wsparcie przy montażu tempomatu. Zajęło mi to cztery godziny i wszystko działa poprawnie i bez problemów. :notworthy: wielkie dzięki
krzyniek Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 4 godziny? co w tym dziwnego ? robił to dla siebie, spokojnie i dokładnie nie sztuka zrobić coś w pół godziny i połowę osłon połamać itd
a4dg Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Właśnie krzynek wszystkie kable poprowadzone z oryginalnymi wiązkami podpięte pod oryginalny bezpiecznik i pod piny w kostkach nie ma śladu ingerencji, lubię jak nie ma śladów ingerencji
antonio Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 chłopaki sorry za lekki OT co do auta ale: 1) czy passat b5 97 rok 1.6 benz ma gaz na linkę czy czujnik?? pytam bo mam klienta na montaż tempomatu i nie wiem czy brać robotę 2) jeżeli nie ma FISA to gdy kupię również manetkę wycieraczek z przyciskami to da się przekodować licznik aby pokazywa spalanie w okienku gdzie jest zegarek?
bintom Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Jesli to benzyna to ma linke ( pewnosci nie mam , ale 99% ) ,a z Fisem cudow napewno nie zrobisz to na 100% :>
tomasz-gorz Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 z Fisem cudow napewno nie zrobisz to na 100% :> liczniki Passata bez FIS maja własnie w zegarku pokazywane spalanie i takie tam (mam takiego b5, wiec info pewne ) takze szukałbym rozpiski pinów dla takiego licznika i próbował. popytaj tez na forum passata co do tematu: moj tempomat juz prawie prawie założony, manetka siedzi, jeszcze tylko podłączenie do kompa i 'jazda ze stałą prędkością' dzieki S1 HOŁEK za instrukcje w .pdf bardzo przydatna ktos jeszcze w tym temacie pisał, ze manetka jest nierozbieralna - mylił sie
antonio Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 dzięki za info, podjadę sobie do gościa i zobaczę jak ma sterowanie gazem jeżeli na czujnik to będę zbierał graty i rezał
vauxhall95 Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam,mam szybkie pytanie czy podpasuje manetka od innego niz a4,np C4-100.Wyglad identyko
SoMeS Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam,mam szybkie pytanie czy podpasuje manetka od innego niz a4,np C4-100.Wyglad identyko sprawdź kostkę i piny bo z tym jest największa zabawa potem
vauxhall95 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Czy manetka o numerze 4bo 953 503.Podejdzie mam avant,mam jeszcze pytanie jak to jest z przyciskiem do tylnego spryskiwacza ja mam ten okragly taki,nie moge znalesc takiego zeby mial tempomat i komputer,a pisze ze do kombi [br]Dopisany: 14 Luty 2010, 19:36_________________________________________________Mam pytanie,rozebralem wszystko,ale nie mam czarnego przewodu w zoltej kostce(ten bialo-czerwony jest) Jak by mi ktos jeszcze wytlumaczyl gdzie sie wpiac.To musze odlaczac komputer.W tym temacie sa niektore wypowiedzi np. 3rzad 15pin 15pin od lewej.To jak to rozumiec ja od strony komputera mam ta duza kostke ale nic niewidac z tylu czarny plastki z kostka
vauxhall95 Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 1 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce żółtej (przewód CZARNY) 39 PIN 2 rzad 15 pin od lewej 2 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce żółtej (przewód niebieski) 35 PIN 2 rzad 11 pin od lewej 3 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce czarnej (przewód czerwono-żółty) 36 PIN 2 rzad 12 pin od lewej 4 pin z tempomatu do pinu 9 w kostce żółtej (przewód czarno-żółty) 67 PIN 1 rzad 21 pin od lewej 5 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce brązowej (przewód czerwono siwy) ?? 1 rzad 13 pin od lewej 6 mostek z 4 Podlaczalem sie dokladnie tak,tyle ze bezposrednio do kompa.Aktywowalem jest 00G cos podobnego.Ale manetka nie reaguje nic.
Rekomendowane odpowiedzi