adadur Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Poporstu linia rolety jest ciutkę niżej poprowadzone niż pokrywa bagażnika w sedanie. Dodatkowo pod zwijaczem rolety sporo miejsca zabiera roleta oddzialająca przestrzeń bagażową.
lexpar Opublikowano 27 Czerwca 2007 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jeździłem większymi i mniejszymi samochodami od A4. Jazda wcale mnie nie męczy. Wręcz przeciwnie, sprawia mi ogromną radość. Jedyny mankament, ale do strawienia, to,że jest twardsza od innych i czuć każdą nierówność na drodze. Ale można to przeżyć. Coś kosztem czegoś.
adadur Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jedyny mankament, ale do strawienia, to,że jest twardsza od innych i czuć każdą nierówność na drodze. Ale można to przeżyć. Coś kosztem czegoś. Ale jak przyjemnie jedzie się w zakręcie
tomash77 Opublikowano 10 Lipca 2007 Opublikowano 10 Lipca 2007 A mnie denerwuje ta rączka do regulacji wysokości fotela kierowcy, jest z lewej strony i zawsze przy wysiadaniu nogawka spodni zaczepia o nią
soolek Opublikowano 11 Lipca 2007 Opublikowano 11 Lipca 2007 Samochodzik mam niecałe 3 miesiące, więc o poważnych wadach się nie wypowiem, ale kilka szczegółów znalazłem: 1. konsola/noga -> na razie dłuższego dystansu nie pokonowałem, więc nie wiem, czy będzie mnie noga bolała, ale podcza upałów (będąc w krótkich spodenkach) noga przykleja się do konsoli 2. rodzaj plastiku na drzwiach, przy guziczkach od otwierania szyb - zostają na nim plamy po kroplach deszczu i muszę go ciągle wycierać 3. standardowe zawieszenie - wolałbym twardsze (trochę się przyzwyczaiłem do Leona z pakietem Sport) 4. Brak kubełkowych foteli (miałem w poprzednim aucie) I mam nadzieję, że więcej rzeczy mnie wkurzać nie będzie :>
Flyer Opublikowano 11 Lipca 2007 Opublikowano 11 Lipca 2007 Ja mam cale 3 dni, wiec tez za wiele nie wylistuje, ale po dlugiej trasie niemcy/polska i kilku trasach w polsce stwierdzam, ze: 1) Noga po dluzszej trasie lekko boli - opiera sie o konsole srodkowa (o tym akurat wiedzialem doskonale wczesniej) 2) Troche za niski (obnizony fabrycznie) jesli ktos parkuje na parkingu z przejazdem przez kolczatke (uderzam zawsze o nia podwoziem) - na szczescie tylko u rodzicow raz na jakis czas stawiam... 3) Lubiace plamy po deszczu tworzywa (jak kolega wyzej) Generalnie i tak jest swietnie, wiec te pare wad nie wplywa na banana na gembie
Gość xxxlx Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 Malo miejsca na napoje. Brak miejsca na telefon. Radio na kasety. Kradzieze wkladow lusterek. Tylne szyby sie czasem minimalnie opuszczaja.Ale i tak plusow jest wiecej
mcm Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 zawieszenia na naszych drogach daje wiele do życzenia (koszty) poza tym jest trochę ciasny , poza tym jestem ogólnie zadowolony :th:
M.Audi Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 popieram kolege tomash77 raczka od regulacji fotela jest do bani dziwie sie ze jeszcze spodnie mam cale, i uwazam ze jest za malo miejsca z tylu ale co mie to tam jeszcze nigdy tam nie jechalem a tak to jest super!!!
Hincó Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 Dla jednych minus dla mnie plus-opieranie nogi o konsole, mam na karku jedną jazde niemal 8h bez większych przerw i jakby nie opieranie o konsole to by mnie mięsnie od trzymania nóg razem bolały ;P Moze moje wymiary i pozycja za kierownicą powodują to że opieram sie okolicami kolana i mnie nie boli ? A minusy z ostatnich wrażeń: 1. za lekko mi chodzi pedał gazu, poprostu trzeba trzymać nogę nad gazem, nie da sie jej położyć swobodnie 2. ABS-wiem że jest cośz nim nie tak, był robiony ale i tak miałem przez niego problemy z wyhamowaniem:/ 3. Hamulce-wymienilismy wszystko co mogło piszczeć w przednim lewym kole-zasisk, łożysko przegub i dalej piszczy, po przełozeniu zacisku piszczy po lewej, tak jakby szczęka nie odbijała :| To są takie dodatkowe problemy do tych które wyżej wymienili inni..
dawkol-d1 Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 z perspektywy pasażera :> -brak miejsca na napoje -małe niedoróbki tzn. w avancie uchwyt na roletę <część wie pewnie ocb.> a co do plastików koło przycisków na drzwiach, to one są pokryte jakąś gumą i po wodzie zostają ślady i u niektórych się zdziera to chyba < u nas na szczęście nie>. -koszty utrzymania, ale kupując samochód, który trzyma wartość i ma jakąś klasę trzeba się z tym liczyć. -maało miejsca - mały bagażnik no i kabina mała, z tyłu jest tragedia moim zdaniem Ale my kupując samochód z tatą stwierdziliśmy, że i tak mało jeździmy całą rodzinką, a my siedzimy i tak z przodu <niech martwią się ci z tyłu co siedzą > Poza tym samochód moim zdaniem jest super Vectra z osobówek za rozsądną cenę i tak zostanie moim faworytem, i to będzie chyba mój pierwszy własny samochód.
hajper Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 Auto jest zbyt niskie i zbyt...sztywne ? Aż mnie boli jak jeżdżę po warszawskich drogach (polecam rondo ONZ - miejscami jezdnia jak tor testowy VW, gdzie sprawdzają nowe modele). Teraz się w sumie przyzwyczaiłem, ale na początku ciężko było z wysoko łapiącym sprzęgłem. Mało miejsca na nogi z tyłu, czasem się nogi od pedałów męczą. Ale to wszystko znika jak wieczorkiem się jedzie prędkością patrolową po równej drodze - KOZACKO
Cristoforo Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 w mojej tylko brakuje wiecej mocy i modelu rs2
Ronin Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Złe rozwiązanie nawiewów z przodu, w innych samochodach jest to zrobione lepiej - po prostu zbyt mało kratek na podszybiu. A4 pali wiecej niż audi 80 sprzed lat. Tam wogóle nie miałem kłopotów z samochodem, tylko zawieszenie było krótkie, a tutaj występują mankamenty niedopracowania np. termostat, czasami występuje efekt niedogrzania - chłodnica jak dla mnie zbyt duża. Ogólnie samochód lepiej się zbiera i jest stabilny, ale spalanie makabryczne szczególnie w mieście. Ogólnie samochód jest silny, cichy i elastyczny.
Reggi Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 -brak podłokietnika w serii -listwy na drzwiach -noga opiera sie o konsole - troszke ciasno na tylnej kanapie dla pasażerów - skrzypiąca roleta -turbo korby z tyłu
ykk Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Co Cię denerwuje w audi A4 Wszystko - zupelnie wszystko..
Reggi Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Co Cię denerwuje w audi A4 Wszystko - zupelnie wszystko.. IK to przesiadka na Dacie Logan
krisdab Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 moja lista minusów w audi z 1996 -bardzo słabo świecą oryginalne zwykłe lampy valeo i się boje jeźszić na nich w nocy, -od 120km\h czuć brak mocy (silnik 1.6-100KM) -elektryczne szyby przednie(ciężko wyczuć) -mała ilość miejsca z tyłu -schowek nad radiem(taki mały) niemieści mojego telefonu(niemoge zamknąć klapki) -siedzenia w kolorze jasny szary(widać każdą plame) -brak lampki pokazującej że są włączone swiatła mijania -niedostosowane zawieszenie do polskich dróg(za twarde) -tylna kanapa jest twarda -myszy robią sobie dom w mojej a4(to najbardziej mnie wkurza) :> pozdro
fahrenheit Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 -elektryczne szyby przednie(ciężko wyczuć) elektryczne szyby maja 2 programy: 1) krotkie klikniecie opuszcza lub podnosi szybe do momentu kolejnego klikniecia lub calkowitego otwarcia/zamkniecia, dluzsze przytrzymanie opuszcza lub podnosi szybe do chwili zwolienia przycisku 2) opuszcza lub podnosi szybe do chwili zwolnienia przycisku (w tym programie nie dziala pierwsza czesc 1-ego programu) a program zmienia siew ten sposob ze siedzac w autku zamykasz szybki, albo masz juz zamkniete, przytrzymujesz przez kilka sekund zamykanie szyby (czyli podciagasz do gory) i zminienia ci sie opcja na 2, albo odwrotnie, zalezy ktora masz wlasnie aktywna... co do "opuchnietej" nogi to mi pomogla zmiana pozycji za kierownica, bo w naszych niuniach to ten rant wlasnie, nie dosc ze jest "za malo owalny" to jeszcze wykonany z twardego plastyku
Rekomendowane odpowiedzi