Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BBK] rodzinne S4 ;) - sprzedane.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bart, a gdzie sa wtyczki do tego? mogą też być same sondy podpiete odwrotnie..?
Sprawdze elektryke wieczorem (siedze w pracy teraz).

---------- Post dopisany at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany at 10:46 ----------

Dobra. Przed katem sondy są takie same - za, są różne... Z sondy wtyczki nie wyciągniesz - wykręca się czujnik razem z konektorem a łącznik czyli kostka jest w komorze silnika (uchwyt na ścianie grodziowej). Obie wtyki są 4 pinowe - sonda lewa ma brązową kostkę (kostka na ścianie za zbiorniczkiem płynu chłodniczego) a prawa zieloną (druga strona komory gdzieś za rurą ssącą). Znajdź te wtyki i sprawdź ruszając przewodem (druga osoba w kanale) czy kabel nie dostał "crossa" za katem :wink:

Opublikowano
dev, mam. Ale moim zdaniem nie z tej strony są podczepione te tulejki ...

Bart, a gdzie sa wtyczki do tego? mogą też być same sondy podpiete odwrotnie..?

Te tulejki to c**jnia jak ich malo

Przez wywalony kat zre sieczke jak glupi

Musisz usunac te sondy z ECU

Opublikowano

dzieki Bart ;) Sprawdzę!

dev, a kto mi to zrobi? bo jak widzialem swego czasu cenę 1000zł za usunięcie sond to upadłem... lekkie przegięcie finansowe za "kosmetykę". Chyba ze masz sprawdzony kanał w rozsądnej cenie :)

Opublikowano

Ten tysiac migiem zwroci sie na benzynie. Mogles od razu to zrobic.

Czary mary w postaci tulejek to dobre dla gowniarzy

Opublikowano

nie tak migiem ;). Spalanie skoczylo gdzies o 0,5l/100km. ;) Może z 1l LPG.

---------- Post dopisany at 18:04 ---------- Poprzedni post napisany at 08:02 ----------

jakie oznaczenie i numery mają amortyzatory przód/tył u mnie? S4 avant?

Opublikowano
nie tak migiem ;). Spalanie skoczylo gdzies o 0,5l/100km. ;) Może z 1l LPG.

---------- Post dopisany at 18:04 ---------- Poprzedni post napisany at 08:02 ----------

jakie oznaczenie i numery mają amortyzatory przód/tył u mnie? S4 avant?

Przód ma 8E0 413 031 CP a tył... Nie pamiętam jakie S-ka ma zawieszenie: 1BD?

Opublikowano

no wlasnie ja wogóle nie wiem :P. A moje amorki z tyłu wołają o wymianę, stąd pytanie ;)

Opublikowano

8E0513033L dla 1BD i 8E0513033N dla 1BV

---------- Post dopisany at 19:57 ---------- Poprzedni post napisany at 19:56 ----------

lub 8E0513036AP dla 1BR - czy to jest eSa?

Opublikowano

eS-a i RS-a mają 1BD

Opublikowano

U mnie po wywaleniu katów i odsunieciu sond, spalanie wogole sie nie zmienilo.

Ale od pewnego czasu wywala mi te same bledu co u ciebie Winczako, i sporadycznie wyskakuje tez ten o zamianie sond.

Na poczatku tego wogole nie bylo, dopiero od 3-4 miesiecy stale sie pojawiaja bledy. (wywalalem katy w 04/2010 i ponad 35 tys km temu)

Opublikowano

powiem tak. Jadąc normalnie, bez szalenstw, bez zgrzania silnika, bez startow z pod swiatel, po przejechaniu 250km nie ma żadnych powyższych błędów w vagu. Cisza.... no moze oprócz 532 który się pojawił. Z tym, że aku to już ładnie dorżnięty jest, więc po prostu czas na jego wymianę.

ps. pytanie do mądrych tego świata - na pewno w eSie jest silnik krokowy... da się go jakoś adaptować? podrzuciłbym o pare obrotów w górę chętnie... pomożecie? Do mnie trzeba jak do matoła, po kolei punkt po punkcie :grin::facepalm:

Opublikowano

witam czy ktoś wie jakie dobre świece kupić do s4b6 słyszałem że ngk 4 elektrodowe i są niedrogie

Opublikowano

Bkr6equa ok 25-30 zl/szt

Opublikowano

a nie wiesz przypadkiem czy to sa ngk 4 elektrodowe czy platynowe

Opublikowano

Ładnie ta audi zapier....:shock3:

Opublikowano

w końcu esa

Opublikowano

:facepalm:

Ładnie ta audi zapier....:shock3:

dzięki ;)

Żeby nie było, że cisza w temacie - z ciekawostek - eSa dalej jeździ ;):grin:

Opublikowano

Żeby nie było, że cisza w temacie - z ciekawostek - eSa dalej jeździ ;):grin:

Jakiś paradoks :grin:

:decayed:

Opublikowano

w ciepłe dni czesciej wywala, bo jest im najzwyklej w świecie za ciepło ;). W chlodne jest to raczej rzadkość ;). Spójrz w vagu jakie chore temperatury pokazują :). Chociaz u mnie 300km temu zniknęła i się nadal nie pojawiła ;)). Jednak sądząc po prognozach pogody, to raczej jutro bede już miał błąd ;).

Jedyne skuteczne rozwiązanie to chyba faktycznie komputerowe wywalenie sond.... ale jakoś mi żal na to całego kafla....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...