martin352 Opublikowano 21 Marca 2012 Opublikowano 21 Marca 2012 witam od jakiegoś czasu coś mi huczy z przodu myślałem że to łożysko piasty ale nie,przegub zewnętrzy też ok,myślałem że klocki,olej jest ok, ale po zdjęciu koła zacisku i tarczy obkręciłem półosią i wydaje mi sie że to w skrzyni biegów z tamtąd dochodzi to huczenie
martin352 Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Opublikowano 21 Marca 2012 da rade je wymienić jakie koszta i ile czasu trzeba
martin352 Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Opublikowano 22 Marca 2012 aha to huczenie jak wyżej pisałem to nasila się przy skręcie w prawo więc niejestem pewien co do skrzyni biegów
Frimuś Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 No moze jeszcze bys pozamieniał koła z tylu na przod?!
gerlinski Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Skoro nasila się przy skręcie to na bank łożysko koła! Pozdrawiam!!!
emay Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Jak podniesiesz koło i obrócisz to powinieneś słyszeć szum wtedy to łożysko.
mlodyy Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 wymień łożysko i po problemie tym bardziej ze ma juz luz bo całkiem sie rozpadnie
martin352 Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Opublikowano 24 Marca 2012 normalne jest to że jak podniosłem auto i obracałem kołem to słyszałem w skrzyni biegów takie dziwne tarcie jakby zatarte łożysko?
maestrus Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Kolego a ja bym sprawdził czy te dzwięki to czasem nie takie klasyczne "strzelanie" np. ruszając na skręconych kołach do przodu. Potem to samo do tyłu. Jeśli objaw jest tylko przy ruszaniu do przodu to może się okazać że to nie żadne łożysko tylko zwyczajnie masz do wymiany przegub kulkowy zewnętrzny. Obejrzyj osłonę gumową przegubu czy nie jest rozerwana - być może masz piach w przegubie i stąd te dźwięki! Napisz co ustaliłeś. Powodzenia!
emay Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 normalne jest to że jak podniosłem auto i obracałem kołem to słyszałem w skrzyni biegów takie dziwne tarcie jakby zatarte łożysko? na luzie powinno być cicho jak makiem zasiał.
Rekomendowane odpowiedzi