Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki klucz dynamometryczny wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Często kupuje samochody z uszkodzonymi silnikami a później jak składam to a moze juz a może jeszcze i ostatnio ukręciłem szpilkę głowicy.

Do tej pory nie zaopatrzyłeś się w niego ?

Nie chciałbym mieć auta od ciebie.:thumbdown:

No i pomyliłeś działy.

Zapytania są gdzie indziej.

TU daje się gotowe rozwiązania problemów mechaniczno-elektrycznych.

Opublikowano
Ja kupiłem teng tools z pewnego zródła za okolo 250 zl ten sam zakres co kolega wyżej i daje rade w tych sprawach

tez mam teng tools tez 19-110 3/8 i placilem 170zl

Opublikowano

Pamiętajcie że im większy zakres Nm tym mniej dokładny klucz:kwasny: Brat uzywa Hans'a i nie można mu nic zarzucić:good: jednak skala zaczyna mu się bodajże od 40nm a szpilki często mają 25nm + jakiś tam zakres obrotu.

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Wiem, że cena nie jest duża. Interesuje mnie zakres 5-25 Nm aby dokręcić pokrywe zaworów.

Opublikowano

W lidlu będzie od następnego tygodnia. Sprawdź czy taki zakres jakiego potrzebujesz.

Opublikowano

Polecam jonnseway 6-30Nm co prawda cena koło 200zł ale masz świadectwo kalibracji i narzędzie posłuży ci bardzo długo. Osobiście mam dwa klucze dynamometryczne z tej firmy(6-30 i 40-210) i bardzo sobie chwalę. 40zł to nie aż tak dużo a naprawdę warto dołożyć.

Opublikowano

Klucz dynamometryczny 1/4'' 6-30Nm Jonnesway (4033423030) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. myśłałem nad takim ale nigdzie nie moge znaleźć 1/2 w zakresie 5-25 ;/ zamawiać tego z linku wyżej?

Dostane redukcje 1/4 na 1/2 klucza nasadowego? bo nie mogę znaleźć na necie ;/

chodzi mi o takie cudo tylko w odwrotnej kolejności

REDUKCJA 1/2" / 1/4" CORONA (4015493497) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Mam z Tengtoolsa klucz 5-25 nm jest na 3/8 cala i nie ma problemu z przejściem na 1/2 cala

Opublikowano

A ja polecam Proxxona. Są to dobrej jakości narzędzia. Akurat do tego fajny by był klucz 6-30nm.

Opublikowano

Przy małym kluczu jest tylko 1/4 cala ale kupiłem przejściowke 1/4 na 3/4 i do tego 3/4 na 1/2 . Jak potrzebuje zakładam 1/4 jak mam odkręcić np świece zaplonowe to zakładam 2 adaptery i mam 1/2. Adaptera 1/4 na 1/2 nie znajdziesz. Jak kupiłem u jednego sprzedawaćy klucz i przejsciowki jonneswera .

Opublikowano

Jednak zakupiłem klucz 1/2 bo fakt, sprzedawcy w paru sklepach nie spotkali sie z takim przejściówkami ;/ Dzięki za pomoc i zamykam temat :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Który klucz będzie praktyczniejszy do grzebania przy aucie, w zakresie 19-110Nm czy 42-210Nm?

Edytowane przez YOGI3000

Opublikowano

Jak nie będziesz dokręcał śrub kół /120 Nm/ oraz śrub przegubów napędowych / 115 Nm lub 190 Nm/ to ten pierwszy w zupełności wystarczy.Ja używam od lat klucza 28-210 Nm i nie raz brakowało zakresu od 10 Nm. do 28. Najlepiej poszukaj klucza 10-210 Nm. Ja dokupiłem drugi od 6-30 Nm.

Opublikowano

Koła to wystarczy jak się 110N dokręci. Nie bez powodów robią takie zakresy bo klucz typu 10-200 czy inny z dużym zakresem pewnie mocno przekłamuje. Jak cos jest do wszystkiego...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy czy za kwotę do 400zł kupię jakiś nowy dobry klucz dynamometryczny z zakresem 10-100Nm? może ktoś z was kupował taki klucz i może polecić jakąś konkretną firmę i model lub ewentualnie odradzić jakiś produkt??klucz do użytku hobbystycznego.

Edytowane przez robitl

Opublikowano

w takim zakresie bym nie kupował. Posiadam od 5-25 Nm do precyzyjnych i od 28-210 do kół. Obydwa razem za ok 400zł.

Opublikowano

a jakiej firmy i gdzie kupowałeś? bo ja jakoś nie mam zaufania do narzędzi z najtańszej półki i zamiast dwóch tanich wolał bym jeden lepszy. ale jeśli twoje sprawują się ok to też można pomyśleć.

Opublikowano

Ten mniejszy nie pamiętam ale nie był taki tani http://allegro.pl/klucz-1-4-dynamometryczny-5-25nm-mini-king-tony-i5120292640.htmla do kól tanioszek . Tam nie było potrzeby wysokiej precyzji http://allegro.pl/klucz-dynamometryczny-1-2-28-210-nm-faktura-hit-i4853632205.html oczywiście można dobrać coś lepszego. Ale ja w zasadzie używam go tylko do przykręcania kół byle nie na pałę i w miarę równo.

Edytowane przez janusz_stg

Opublikowano

http://allegro.pl/king-tony-klucz-dynamometryczny-1-4-5-25nm-i5055934698.htmltaki byłby ok? muszę olej w skrzyni wymienić a tam moment trzeb od 5 do 40 ale właściwie do 5-10 bo 40 jest dla korka. i w sumie nic lepszego nie znalazłem w tej cenie.

Opublikowano

ja kupiłem ostatnio KLUCZ DYNAMOMETRYCZNY 6-30Nm 1/4 JONNESWAY. Zaraz po zakupie oddałem go na kalibracje w celu sprawdzenia czy trzyma parametry, Wszystko było ok, odchyłka 0,5Nm od ustawień na kluczu.