Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie turbo na 230-250 koni ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli chodzi o porównanie k03 z k04 to wydajniejsza jest k04 , bez porównania , jesli chcesz dobic do 250 ps, wrzucaj k04 , przelot , wtryski 360 powinny styknac dolot z przepływka s3/ tt/cupra no i fmic , wszystko wystroic i bedzie git ! Ja w s3 po wirusie , wydech 3'' fmic ,dv forge wtryski 360 seria poapa seria uzyskałem 250 /380

Opublikowano
Panowie sorry za lekki Off top, ale mam pytanie i widzę, że wątek w miarę świeży i dysponujecie wiedzą która może mi pomóc.

Czy można wycisnąć z BEXa programem oraz bez ingerencji w osprzęt silnika 250 koni i w granicach 350 Nm? Ewentualnie co należy w nim zmienić, żeby uzyskać taką moc?

Czy lepiej wybrać BFB i za różnicę w kosztach zakupu dokonać modyfikacji? pytanie tylko jakich konkretnie trzeba do uzyskania wyżej wspominanych parametrów?

Pozdrawiam.

Różnicą kosztów między BFB a BEX nie pokryjesz takich modyfikacji aby podejść z mocą pod BEX-a z samym programem (ok 210KM)

250KM w BEX-ie nie zrobisz programem.....dołożyć musisz DP, TIP zmienić wtryski i i coś pod 230-240 wyjdzie

przepraszam przykleksiłem :facepalm: nie zauważyłem czwartej strony w wątku: Zawstydzony:

Opublikowano

Panowie-zaczynamy się powtarzać i ten wątek można porównać to tego, co jest już tam napisane http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?t=1342

Opublikowano
Jesli chodzi o porównanie k03 z k04 to wydajniejsza jest k04 , bez porównania , jesli chcesz dobic do 250 ps, wrzucaj k04 , przelot , wtryski 360 powinny styknac dolot z przepływka s3/ tt/cupra no i fmic , wszystko wystroic i bedzie git ! Ja w s3 po wirusie , wydech 3'' fmic ,dv forge wtryski 360 seria poapa seria uzyskałem 250 /380

Deex tylko k04 z s3 to nie to samo co k04-15 z wzdłużnego...

Opublikowano

Panowie-konkretnie proszę jakie turbo na 230-250 koni i zamykamy temat

Opublikowano

K04-015, wtryski , przelot na wydechu, IC i alu DV

amen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

amen

http://allegro.pl/vw-audi-1-8t-k04-180km-nowa-turbosprezarka-i2262903899.html

Jak powyższe turbo ma się do K04-15 o której mówisz?

gdzie ewentualnie można takiej szukać?

Może jest ktoś chętny, żeby zrobić w FAQ tak jak z 1.9TDI? Czyli co jak i czym i z jakiej wersji 1.8T można wyciągnąć.

Opublikowano

osobiście uważam, ze ten wątek dokładnie wiele wyjaśnia, z resztą każde 1,8T-ma podobny potencjał, a rozbieżności w osiągach-są uzależnione od stanu podzespołów... wiadomo ile można samym programem osiągnąć, i ile po dołożeniu odpowiednich elementów-silnik konstrukcyjnie jest identyczny-różnią się osprzętem, typu turbo, wtryski, soft, itp

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie jesli chodzi o TIP warto zmieniac w BFB? tam chyba nie ma zwezki, ile daje zmiana TIPA?

jesli chodzi jeszcze o kolektor wydechowy, czy BFB a BEX maja te same kolektory? warto zmienic na BEX ? ewentualnie jakis ATP ?

dzieki za odpowiedz

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Odgrzebie temat:)

Panowie jakie turbo najlepiej wybrać jak mamy już fmic, wtryski BAM, downpipe, tip i stożek?

Jak się okazuje na takim setupie i dużym turbo można zgarnąć dużo więcej niż 250 koni. Można wtedy pomyśleć o wydechu ale to nie problem. Problem jakie wybrać turbo żeby podeszło P&P, dało jak najwięcej mocy a przy tym było żywotne. Pod uwagę biorę raczej K04-15 lub jakiegoś Garretta. Opcja z Evo przeszła mi przez myśl, ale szkoda kasy na kolektor i nowego downpipe'a. Jeżeli możecie to podajcie orientacyjne ceny oraz namiar na przedstawiciela/handlowca. Turbo miałoby być nowe na fakturę.

Obecnie jest 208km/308Nm i jest to dla mnie stanowczo za mało.

peace

Opublikowano

Hybryda k03/k04 za 1200-1800zł

Szukanie używanej k03s czyli K03-073 albo padnietej do regeneracji - do 2000zł

Nowa ori K04-015 za ok 3200zł

Frankenturbo F21 FrankenTurbo | F21 Hybrid Turbocharger for Longitudinal 1.8T za 1000$ plus przesyłka

Kupowanie k04-15 z allegro czy ebay za 1200zł pozostawiam to przemyślenia bo jest mase netatywnych opinii.

Opublikowano
  • Autor

Garretty będą znacznie droższe niż KKK nie ? Z tego co udało mi się odnaleźć info to za Garretta trzeba zapłacić grubo powyżej 4000 a to już jest poza budżetem. Opcje z allegro i ebaya odpadają.

Opublikowano

Ja wolę KKK ale co ja mogę wiedzieć. ;-)

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

Opublikowano

Popytam za oryginalnym K04-15 od dystrybutora. Dam znać na forum , ile sobie cenią przy zakupie paru sztuk.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A tak odbiegając od KKK to jaki Garret pasuje P&P bez zmiany kolektora do 1.8T ? może być link

Zna ktoś odpowiedź na powyższe pytanie ? Niektórzy narzekają na turbo Garreta i proponują robić kolektor + DP oraz włożenie turbo z EVO TD05. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

pasuje eliminator gt28r

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jak bylem w tune-up to widzialem wykres na takich gratach jak u mnie czyli turbo k03-073 wynik 239 kunia i 360nM i to jeszcze na gazie tylko ze oska

Opublikowano

A tak odbiegając od KKK to jaki Garret pasuje P&P bez zmiany kolektora do 1.8T ? może być link

Zna ktoś odpowiedź na powyższe pytanie ? Niektórzy narzekają na turbo Garreta i proponują robić kolektor + DP oraz włożenie turbo z EVO TD05. Co o tym sądzicie?

turbosprężarki Garretta są bardzo dobre, przy nieodpowiednim użytkowaniu są awaryjne jak każde inne, td04 i 05 są popularne ze względu na ich dostępność i cenę, w przypadku awarii nie ma problemu z szybką regeneracją

Opublikowano

amen

Moim zdaniem K04-15 nie da 250 koników. 230-240 max. Więcej juz niebezpiecznie. Mam nówkę + tip + wtryski 225 + FMIC. DP w bandażach wkrótce.