Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PlastiDip czyli alternatywa dla malowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś próbowałem plasti-dip, dzisiaj plasti-lak. To drugie to gówno wg mnie. Maluje się dobrze ale kiedy suchą ramkę chciałem założyć na atrapę - delikatnie przejechałem palcem i wszystko schodzi. Polska podróba wg mnie i szkoda pieniędzy.

Kiedy malowałem plasti-dipem , można było jeździć po tym paluchami ile się chciało i wszystko trzymało porządnie.

Już wiem dlaczego ten plasti-lak jest tańszy :doh:

Jeśli macie zamiar kupić - dołóżcie 2 dychy i kupcie plasti-dip.

Nie zgodzę się. Kupiłem Plastilak, pomalowałem chromowaną ramkę grilla i nie ma najmniejszego problemu. Najpierw umyłem benzyną ekstrakcyjną a potem położyłem 4 albo 5 warstw z odstępem 20-30 minut między każdą warstwą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Duże znaczenie ma dobre odtłuszczenie, dwóch znajomych malowało felgi Plastilakiem. Pierwszy podszedł prawidłowo do tematu, dobrze odtłuścił i dwie zimy są już za nim bez najmniejszego uszczerbku, nawet myjnia automatyczna nic im nie zrobiła. Drugi pomalował też Plastilakiem, ale odtłuszczał jakimś rozpuszczalnikiem uniwersalnym i po zimie już mu schodzi...

chyba, że na początku robili go lepszej jakości?

Edytowane przez toman

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamówiłem taki nowy środek jak RubberPaint na allegro. Nie polecam!

Jedna puszka nie wystarczyła na pomalowanie dwóch grilli. Środka wystarczyło na 3-4 warstwy i koniec, a chromy dalej nie zamalowane (grafitowe).

Dobrze że miałem 1/3 puszki PlastiDip, którym malowałem felgi (sprawdził się) i nałożyłem go dwie warstwy na ten pierwszy środek. Mam nadzieję że będzie się trzymać, ale gdybym miał kupować jeszcze raz gumę w sprayu, to tylko PLASTI DIP.

Taki morał... Chytry płaci dwa razy.

Opublikowano

Plastidipem malowałem felgi zimowe i jest OK, wytrzymały, również przed zimą pomalowałem plastilakiem końcówki wydechów i do dnia dzisiejszego nic się nie dzieje, a mogę stwierdzić że lepiej mi się malowało plastilakiem.

Opublikowano

Kumpel malował BBSy plastidipem - kupił 1L na allegro i malował pistoletem, po roku chciał pomalować na inny kolor i co ciekawe ....nie mógł w żaden sposób zerwać Plastidipa i skończyło się piaskowaniem. Nie wiem dlaczego tak się trzymał.. wzór felg coś w stylu BBS LM.

Opublikowano

Mam szybkie pytanie, ile potrzebowałbym Plastidip-a w spray-u (czarny) do pomalowania samej ramki chromowanej z przodu z grilla, chromów w około szyb i chromu przy kufrze?

1 chyba nie oblecę tego wszystkiego aby to wyglądało jak nalezy ...

Opublikowano

Kumpel malował BBSy plastidipem - kupił 1L na allegro i malował pistoletem, po roku chciał pomalować na inny kolor i co ciekawe ....nie mógł w żaden sposób zerwać Plastidipa i skończyło się piaskowaniem. Nie wiem dlaczego tak się trzymał.. wzór felg coś w stylu BBS LM.

Ja miałem felgi, relingi i ramkę grilla

Z ramki nie zdrapywałem warstwy, ale z relingów i felg tak, niestety nie schodziło to za dobrze i na relingach zostały mi pozostałości w kilku miejscach, na felgach również ale tylko w miejscach otworów na śruby reszta zeszłą ładnie.

z relingów usuwałem gumowym kółkiem na wiertarce... czyli gumą po gumie :) inaczej nie chciało schodzić :kwasny:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie. Czy ktoś z Was malował już plastidipem lusterka zewnętrzne??

Jeśli tak to ile trzeba kupić tego specyfiku. Kolor pożądany to czarny połysk.

A tak na marginesie to ciekawe jaki jest koszt pomalowania całego auta. W końcu jak ktoś nazwał temat alternatywa dla lakierowania. Może ktoś i na to zan odpowiedzi :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pomalowane lusterka plastidipem, grill i ramki drzwi. Trzyma się bardzo dobrze. Zasada jest taka żeby na myjni zachować pewną odległość lancy ale to jest logiczne. :)

1 pucha czyli 400ml wystarczy Ci spokojnie i jeszcze dużo zostanie. Na lusterka dałem 5 warstw. Ważna sprawa najlepiej się trzyma oryginalny Plastidip i taki polecam kupić. :)

Edytowane przez icemanvette

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, "przeleciałem" z grubsza cały temat i nie znalazłem aby ktokolwiek próbował malować tym plastiki wnętrza. Na przykład te elementy boczków drzwi albo słupek środkowy. Jak myślicie zda to egzamin ? Skoro malujecie tym felgi, całe auta i myjecie Karcherem i to się trzyma to powinno zdać egzamin wewnątrz.

Opublikowano

witam. da sie. ale trzeba koniecznie stosować primer pod plastidip inaczej schodzi bardzo szybko.

Panowie, "przeleciałem" z grubsza cały temat i nie znalazłem aby ktokolwiek próbował malować tym plastiki wnętrza. Na przykład te elementy boczków drzwi albo słupek środkowy. Jak myślicie zda to egzamin ? Skoro malujecie tym felgi, całe auta i myjecie Karcherem i to się trzyma to powinno zdać egzamin wewnątrz.

Opublikowano

jeśli macie problem z zerwaniem plast dipa to oznacza ze za cienka powłoka

osobiście miałem zimowe felgi w kolor gun metal grey ( czyt. ciemno szary )

jedyna wada że dip jest matowy i czuć że to guma , szybciej łapie kurz-brud

no i można zapomnieć o środkach do pielęgnacji opon

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie a ma ktoś jakiś sprawdzony kolor w stylu satyny? Tak jak są oryginalne lusterka RS4?

Znalazłem na aukcjach tylko RAL 9006 Aluminium

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja akurat maluję sprayem full dip, elegancko się zdziera i nie ma problemów. Tu sobie obczajcie automar.net.pl/kategoria,62,full_dip_spray_400ml

ostatnio jakieś nowości u nich wyszły co do kolorów :D

Opublikowano

ja akurat maluję sprayem full dip, elegancko się zdziera i nie ma problemów. Tu sobie obczajcie automar.net.pl/kategoria,62,full_dip_spray_400ml

ostatnio jakieś nowości u nich wyszły co do kolorów :D

Zmień nazwę konta na RobięSłaboMarketingSzeptany :hi:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pany ja na początku stosowałem ori Plasti ponieważ trudno było o zamiennik. Ale generalnie stosuję K2 Plasti, który kosztuje 26,99 za 400m :) Zdaje to egzamin bardzo dobrze, felgi mam już pomalowane 2 lata, grill, lusterka i ramki w tablicy rej. Co jakiś czas  daję nową warstwę :) Całego auta nie polecam, znajmy malował Mesia S klasę na zimę, wydał 1500 zł a jak żona zapomniała , że malowany i zgarniała śnieg szczotą to wraz z nim zniszczyła powłokę. Oczywiście wszystko można, ale z taki ,, TY'' wiesz o tym i obchodzisz się delikatnie, a kto nie wie, ten się oprze tyłkiem, ćwiekiem od spodni dotknie i już odchodzi. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie malował ktoś z was listwy S4 plasti? Ile będę potrzebował żeby położyć 4-5 warstw?

wysłane z telefonu

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie mam zamiar pomalować grila z przodu plasti dipem ;) który poleciec czarny mat czy połysk ? czym to odpuścić ? I czy później zejdzie to bez problemu wrazie czego ? 

• 2 lata później...
Opublikowano

Możecie pokazać zdjęcia grila pomalowanego plastidipem w połysku? Chce coś takiego u siebie wykonać ale wpierw muszę zobaczyć jak ten połysk wygląda 

Opublikowano
3 minuty temu, rafiki5 napisał:

Możecie pokazać zdjęcia grila pomalowanego plastidipem w połysku? Chce coś takiego u siebie wykonać ale wpierw muszę zobaczyć jak ten połysk wygląda 

Operacja doraźna. Po myjce będziesz na nowo foliował.