bunny54 Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 oto efekt mojej weekendowej pracy, auto trochę od czapy na forum ale na czymś trzeba się uczyć he he. troooooochę plastidipa i do roboty. <br /><br /> <br /><br /> <br /><br /> <br /><br /> jakby co to w miarę wiedzy i możliwości służę pomocą
Młody_drog Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Ktoś mnie wyprzedził z niebieskim:doh: Super wyszło:wink:
eu4yaon Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 oklejałeś szyby, listwy itp? czy walileś po całości? za***iście pomalowany
MarianekZg Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 oklejałeś szyby, listwy itp? czy walileś po całości? za***iście pomalowany dokładnie też mnie interesuje technika
jedrekx Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 jaki kolor był seryjnie na aucie?
sokal Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 focus wyszedl za***iście (felga tez ) dalbys jakies dokpadniejsze foto detali z blska
pocas Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Wskazówka z mojej strony na przyszłość. Napierdzielać dużo dipa na krawędzie. Łatwiej można potem farbę ściągnąć. Druga sprawa. Nie wiem czy jest to zalecane czy nie, ale na ubytki z powodu nie dopryskania na jakiś element farby wystarczy prysnąć później i "nadsztukować". Dziś zrobiłem tak rano felgi i powiem że wygląd to malina ;]
bunny54 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 na całego fokusiaka poszło: 14 puszek po 429ml plastidipa, ok. 4 litry rozcieńczalnika TOULEN, ok. 3 litry benzyny ekstrakcyjnej (trochę do mycia narzędzi) i to by było tyle z towaru. wpierw malowałem urządzeniem typu WAGNER WALL PERFECT, potem pistoletem lakierniczym (moim zdaniem lepsza opcja). schnie dosłownie chwilkę. wszystkie szyby oklejałem gazetami i taśmą malarską, oklejałem też klamki, relingi, antenkę, reflektory. nie oklejałem kierunków, halogenów, lamp z tyłu i listew bocznych (lenistwo). na koła poszły worki foliowe. zdemontowałem natomiast rejestrację, kratki w zderzaku i atrapę oraz listwę zderzaka tył. trzeba uważać przy odrywaniu papieru bo można oderwać zbyt dużo, ja docinałem nożykiem modelarskim. auto było koloru ciemny zielony metalic. <br /><br /> <br /><br />
pocas Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Najlepiej zrywać taśmy itd jak jeszcze farba jest mokra. Bynajmniej ja tak robiłem u siebie.
bunny54 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 przy malowaniu felg można ale malując całe auto 5 razy to raczej się nie uda:)))
bunny54 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 na całe auto myślę że styknie z 8-10h (umycie, osuszenie, oklejanie itd). samego malowania jest ze 3 godzinki przy tej wielkości auta. najgorsze jest przygotowanie i po malowaniu.
devon00 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 kosztowo za sam material ile cie wynioslo?
junior_tdi Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 zderzaków nie ściągałeś? po prostu zostawione wszystko, zaklejone co trzeba i jazda???
blant88 Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 to jak malowałeś z puszki to poco ci był rozcieńczalnik ?
Młody_drog Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 Nie malowal z puszki, plasti dip w puszkach ale nie w sprayu Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
blant88 Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 Nie malowal z puszki, plasti dip w puszkach ale nie w sprayuSent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 aaa to rozumie
Rekomendowane odpowiedzi