NYNA Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jak dolejesz do pełna to się lepiej wymiesza.
adambo Opublikowano 27 Grudnia 2008 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam; przeczytałem ten wątek - już po fakcie czyli dolaniu Motula i powiem jedno po przejechaniu dwóch baków od zalania: spalanie mi spadło o około 0,5-1 litr; ciszej pracuje; lepiej się kręci; wlałem w związku z tym że wzrosło mi spalanie i był "jakby" o pół tonu głosniejszy tak że polecam
mczekaj5 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja także polecam zrobiłem 800 km po wlaniu stp i ultiumate i ucichło i uspokoiło się .. myślę że warto spróbować.
Pawlo 2004 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 No to czas to zapodać również do mojej furmanki jaki tak przy okazji jest koszt tych wynalazków?
NYNA Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Buteleczka STP to koszt 15- 18 zł zależy gdzie kupujesz.
mczekaj5 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 W Intercars w Krakowie zapłaciłem 20 zł... ale drobna różnica w cenie a jaka w silniku:) polecam dajcie znać jak poszło u Was..?
MRoger Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Rozpoczynam akcję testową STP http://www.stp.com.pl/produkty/paliwa.html#paliwa08 Falowały mi obroty na biegu jałowym jak był zaparkowany na zewnątrz ... Przez kilka najbliższych tankowań będę zalewał ... zobaczymy czy coś się poprawi.
Kowi87 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ja zalewałem ok 2 miesiecy temu, i wszystko chodziło mi głównie o spalanie, które zmniejszyło sie po wlaniu tego produktu STP formuła do diesli
MRoger Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Dajcie znać czy ktoś jeszcze byłby zainteresowany zalewaniem tego specyfiku. Napisałem do jednej z firm sprzedających kosmetyki z pytaniem o rabaty zniżki przy większym zakupie. Jesli zebrałoby się parę osób można by nieco zaoszczędzić.
boberek Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 no ja leje czarne STP do diesla super koncentrat raz na 3 zbiorniki poprawa w korekcjach PDków zauważalna zdecydowanie ale jak telepało silnikiem tak telepie ;P a jesli chodzi o spalanie to wydaje mi sie ze za kazdym raazem jak zalewam STP to zawsze pali 1 L wiecej
kokos Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 ja leje przez caly rok http://www.motoprodukty.pl/product_info.php?products_id=1662 od 6 lat lalem do vectry, do partnera 2,0hdi 2 rok, do octavki 1,9 drugi rok i do a4 od lipca ,nigdy nie mialem zadnych problemow z ukladem wtryskowym ,rozruchem itp, w vectrze rozebrali mi pompe ( troche zle zdiagnozowali usterke ) 8-letnia pompa wtryskowa wygladala jak nowa,wielu moich znajomych leje i tez nie narzekaja.polecam
wozio Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 A lał ktoś ten środek STP czyszczący do diesli do silnika 2,0 TDI np do silniczka BLB? z tego co wiem firma STP w opisie swoich produktów nie pisze czy można je stosować do silników z pompo-wtryskami.
mczekaj5 Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Jeśli chodzi o stp to ja uzyłem miksturę do pompek a na opakowaniu jest napisane ze jest do każdego silnika diesla wyposażonego w pompki .
iwadrian Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Też polecam STP. Wlałem trzy razy do swojego i naprawdę czuć różnicę ustały drgawki,silnik ciszej chodzi, większa kultura pracy,lepiej się wkręca,nie zauważyłem większej różnicy w spalaniu ale napewno się nie pogorszyło. Poleciłem koledze i wlał do passata jak jechał w dłuższą trasę i był zachwycony. Mówił, że auta nie poznaje (na + oczywiście)
Yaqb Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Też polecam STP. Wlałem trzy razy do swojego i naprawdę czuć różnicę ustały drgawki,silnik ciszej chodzi, większa kultura pracy,lepiej się wkręca,nie zauważyłem większej różnicy w spalaniu ale napewno się nie pogorszyło. Poleciłem koledze i wlał do passata jak jechał w dłuższą trasę i był zachwycony. Mówił, że auta nie poznaje (na + oczywiście) potwierdzam, :good:
wozio Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Jeśli chodzi o stp to ja uzyłem miksturę do pompek a na opakowaniu jest napisane ze jest do każdego silnika diesla wyposażonego w pompki . mczekaj5 Rozumiem mczekaj5 , że zalałeś STP koncentrat do czyszczenia wtrysków ten w czarnej butelce o poj. 250 ml?
mczekaj5 Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 http://www.allegro.pl/item541594519_hurt_stp_do_wtryskow_wtryskiwaczy_diesla_250ml.html takie coś dokładnie wlałem i powiem że zrobiłem po tym od razu 500 km bo wlałem przed trasą potem na full paliwka i po garach mu.. i na serio czułem że serce bije szybciej mojej audiczce;)
Allcon Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Przeczytałem co piszecie i widzę, że trzeba wypróbować
mczekaj5 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Powiem CI tak , że zawsze najlepiej jest jak się spróbuje, gdyby te środki niszczyły układy silnikowe czy paliwowe to taka informacja by się głośno i szybko rozniosła;) a jeśli ludzie sobie chwalą i działa on nawet w 1-2% pozytywnie na silnik to to tylko 20 zł. także spróbuj najlepiej na w miare pusty bak , środek potem tankowanie i na trase i po garach mu dać ..wszystko się ładnie przesmaruje i będzie dobrze;) ja zdecydowanie polecam tylko pamiętaj że w przypadku STP leje się go raz na kilka czy kilkanaście tysięcy km..
Rekomendowane odpowiedzi