Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.9 TDI PD] - Opinie, Spalanie, Osiągi...

JAKI UWAZASZ ZA EKONOMICZNY I TRWAŁY SILNIK DO SWOJEJ A4 B6 766 użytkowników zagłosowało

1. 1. JAKI UWAZASZ ZA EKONOMICZNY I TRWAŁY SILNIK DO SWOJEJ A4 B6

• 1.9 TDI
      528
    • 1.8 TURBO benzyna
      55
    • 2.0 benzyna
      6
    • 2,5 TDI V6 diesel
      4
    • 1.6 benzyna
      6
    • 3.0 V6 benzyna
      3

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Thnx za info. Czyli plan na wiosnę jest :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a mysślicie że jest szansa znależć takie auto z 2004 z przebiegiem nie wiekszym niż 200tyś?

Opublikowano

Szansa zawsze istnieje, ale poszukiwania mogą trochę potrwać ;)

Opublikowano

warto kupić takie 12letnie autko? odwdzieczy się bezawaryjnością i nie zrujnuje mi portwel? co warto wymienic po kupnie

Opublikowano

warto kupić takie 12letnie autko? odwdzieczy się bezawaryjnością i nie zrujnuje mi portwel? co warto wymienic po kupnie

A skad ktos ma wiedziec co kupisz?

Trafisz zdrowe, lejesz paliwo, robisz eksploatacje i jezdzisz.

Kupisz trupa to Cie wykonczy.

Jak z kazdym autem.

I nie patrz na licznik a na stan.

Opublikowano

I jak w każdym przypadku warto jechać na oględziny takiego auta z kimś użytkującym takie auto już od jakiegoś czasu. Jak ktoś jest trochę w temacie to wychwyci typowe usterki tego motoru już na słuch.

Opublikowano

dziadson1, dnia 06 Sty 2016 - 21:38, napisał:

Jak z kazdym autem.

+1

ogólnie A4B6 z 1,9 TDi to super auto a jeśli ma do tego quattro to już w ogóle mistrz

Edytowane przez julekF1

Opublikowano

Oj z napędem quattro to prawdziwy rarytas i jeszcze wersja S-line :D

Opublikowano
dziadson1, dnia 06 Sty 2016 - 21:38, napisał:

Jak z kazdym autem.

+1

ogólnie A4B6 z 1,9 TDi to super auto a jeśli ma do tego quattro to już w ogóle mistrz

Dokładnie, moja A4 B6 1.9 AVF ma 290 000km i jest perełka!

Edytowane przez Gac3k

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie,

U mnie spalanie liczone po staroświecku z powodu braku pełnego FIS'a jeżdżąc 35%miasto 65%trasa a w tej trasie przewaga autostrady z prędkością 130-150, po wyjechaniu całego baku wychodzi od 5,6l do 6,0l na 100km. Tylko jazda miejska w zimie co mi się raz zdarzyło tylko tak zrobić pełny bak wyszło 7,8l. Koła standard 15 cali opony 205/65. Co jest ciekawe, przy emeryckiej jeździe auto pali więcej niż jeżdżąc normalnie.

Opublikowano

Witajcie,

U mnie spalanie liczone po staroświecku z powodu braku pełnego FIS'a jeżdżąc 35%miasto 65%trasa a w tej trasie przewaga autostrady z prędkością 130-150, po wyjechaniu całego baku wychodzi od 5,6l do 6,0l na 100km. Tylko jazda miejska w zimie co mi się raz zdarzyło tylko tak zrobić pełny bak wyszło 7,8l. Koła standard 15 cali opony 205/65. Co jest ciekawe, przy emeryckiej jeździe auto pali więcej niż jeżdżąc normalnie.

u mnie też tak jest ale ciężko mi się przestawić na jazdę żwawszą, ogolnie zimą tylko dojazdy do pracy 5km i krótkie odcinki miasto do sklepów itp wychodzi mi ok 9-10 litrów przy ujemnych temp, teraz na +5 i w górę zeszło do 8, trasa zawsze 6,5-7,5 zakres prędkości 100-180

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

motor można powiedzieć że wytrzymały sam miałem taką kupiłem jak miała 180tys i dobiłem nią do 305 tys,km i powiem tobie że pomiędzy 200tys a 300tys skończyło mi się turbo pompa vacum sprzęgiełko w alternatorze napinacz paska alternatora moduł klimatronika oraz pompa paliwa i nic poza tym nie robiłem np.porzy zawieszeniu czy dwumasie i pompowtryskach,ja ten samochód polecam natomiast przed kupnem trzeba go dobrze przetrzepać

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

moja b6 to 1.9TDI z 2002r kombi quattro i na 17" teraz pali 7.7-8l. i ciężko zejść na 7 bo od kiedy kupilem b5fl (atj quattro ) to nia żona dojeżdżado pracy itp. b6 czesto odpoczywa i jeździ na krótkich odcinkach, do miasta do Kościoła itd.

wcześniej gdy nią jezdzilismy non stop i miala kolo 16" spalała 6.9l-7.2l podczas jazdy szarpanej, przy spokojnej w trasie poniżej 6l.

sądzę ze przy tej masie i napedzie jest na prawde dobrze.

za to b5 tez 1.9 i quattro a średnie spalanie 6.8l .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem to wynik w porządku ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hmm... mój AWX 17" miasto: 6,5L - 7L ; trasa: 5,5L ; spokojna jazda z śpiącym dzieckiem: 4,5L :hi:

Opublikowano

Witam. Jestem tutaj totalnym świerzakiem i chciałem zapytać i przejscie z oleju Millers EE Longlife 5W30 504/507 na rzecz FUCHS TITAN GT1 PRO C3 504/507? Ktoś może się merytorycznie wypowiedzieć jaki jest stosunek jakości oby tym smarowideł? Millers jest prawie jescze raz droższy - stad moje pytanie. Z góry dziękuje za odp... Pozdrawiam i szerokości życzę!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć.

Przez chwilę zastanawiałem się czy napisać tego posta w dziale z kołami/oponami czy tutaj ;p

Mam A4 B6 Avanta w Quattro, 130KM.

Mam dwa komplety kół:

- Michelin 225/50/r17 na aluskach (letnie)

- Goodyear Ultragrip 8 195/65/r15 na stalowych (zimowki).

Niedawno zmieniłem oponki na letnie i odnotowałem wzrost spalania i to w cholerę duży. W zimie jak latałem na zimówkach to przy prędkościach 130 km/h udawało mi się uzyskać spalanie na poziomie 6.5-7.0 l. Przy szybkiej jeździe na A4 (tj. 170-180 km/h) auto paliło ok. 9l. Na letnich przy spokojnej jeździe mam ok. 10l, a wracając ostatnio z Krakowa do Rzeszowa przy prędkości 140-160 km/h poniżej 12l nie schodziło.

Jak myślicie, czy profil moich letnich opon może mieć aż tak duży wpływ na spalanie? Jestem ciekaw jakie spalanie jest u Was?

Zdaję sobie sprawę z tego, że Quattro trochę więcej pali niż ośka, nie płaczę z tego powodu, tylko wydaje mi się, że to jest trochę za dużo.

Auto nie było chipowane - myślę o tym, żebym oddać ją na profesjonalną hamownie w celu uzyskania lepszej dynamiki jazdy.

Obecnie mam nastukane ok. 297k km.

Opublikowano

Troche sporo, bo ja jadac do Cro, w 3 osoby i reszta auta zawalona bagazem nie schodzac pozniej 140 km/h mialem 5.4 :P

Opublikowano

Na jakich oponach?

Opublikowano

205/55 R16

Jak w dwie osoby jechalem do Cro, to mi wyszlo 4.7/100km spalanie :) Na jednym tankowaniu dojechalem :)

Edytowane przez sebul